Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Complete kweeksets
 3. /
 4. Growbox Kweeksets HPS/MH

Growbox Kweeksets HPS/MH

Growbox Kweekset: Klaar voor de start?..... Grow!

Laten we even eerlijk zijn: als je zonder al teveel poespas met thuiskweken wilt beginnen, dan is een Growbox Kweekset de juiste en eenvoudigste keuze. Je weet met de geselecteerde sets van Growland zeker dat je alles in huis hebt om met je indoor growproject aan de slag te gaan.

Waar bestaan onze Growbox Kweeksets uit?

 • Growbox: een model met de afmetingen die bij jou situatie past
 • Kweekverlichting: Op je kweektent afgestemde verlichting. Een passende HPS kweeklamp met alles wat daarbij hoort, zoals ophanging, reflector enz.
 • Klimaatregeling: De juiste buisventilator voor afzuiging, een koolstoffilter, ventilatieslang en meer.
 • Hardware & accessoires: Alle producten die boel draaiend moeten houden, zoals een voorschakelapparaat (VSA), tijdschakelaar, verlengkabels en andere items die je misschien over het hooofd gezien hebt.

Een volledig ingericht thuis voor je planten

Onze Growbox Kweeksets zijn zorgvuldig samengesteld met de juiste spulletjes, zodat je niet eindeloos veel tijd kwijt bent om de juiste producten zelf bij elkaar te googlen. In plaats van je af te vragen wat allemaal nodig hebt, en wat je nog vergeten bent, hoef je jezelf maar één vraag te stellen: Hoe groot wil ik gaan beginnen? We bieden je kleine (maar hele fijne) en middelgrote kweeksets, maar hebben ook voldoende keuze om je aan de grootste growbox met alle toeters en bellen te helpen.

Een set voor elk budget: Van goedkopere degelijke Kweeksets, duurzame middenklassers en eersteklas growsets waar je U tegen zegt. Voor het gemak hebben we de Growbox Kweeksets in 3 categorieën ingedeeld:

Laten we je even in het kort de verschillen van de drie Kweeksets uitleggen:

De HOMEbox Kweeksets bestaan uit een selectie van hoge kwaliteit Growboxen, die met heel veel extra's en handigheidjes uitgerust zijn. Zo hebben bijvoorbeeld de modellen -vanaf de Q100- twee inkijkvensters, links en rechts. Maar wees je ook verzekerd van stevige lichtdichte ritsen, fijnmazig insectengaas, OmniFlow-Airvents en natuurlijk de ultra reflecterende PAR+ coating aan de binnenkant. Wat dacht je van een dubbele bodem? Naast de populaire en handige waterdichte bodem, zijn alle modellen met nóg een extra vaste tentvloer uitgerust. Geen druppel komt er nog door. De HOMEbox kweektenten zijn de stevigste op de markt, super stabiel en kunnen verassend veel gewicht dragen, afhankelijk van het model. (20Kg, 50Kg, 75Kg, 150Kg en zelfs 200Kg). En het oog wil ook wat! Aan de buitenkant zijn de HOMEboxen aangenaam beige en van binnen natuurlijk helderwit, zo vormen ze geen hinderlijk uitzicht in je slaap -of woonkamer. Wat je misschien nog niet wist, HOMEbox zijn de uitvinders van het kweektent concept. Al bijna 20 jaar geleden kwamen zij met de eerste modellen op de markt, alle andere merken zijn door deze pioniers van de binnenkweek wakker geschud en ook aan de slag gegaan met hun eigen concepten en variaties.

Secret Jardin Kweeksets De kweektenten van Secret Jardin zijn verkrijbaar in twee verschillende categorieën, en geïntegreerd in deze categorie Kweeksets. Zo heb je de Hydro Shoot serie, een echte low budget instapper. Deze modellen hebben echter wel slecht minimale kenmerken. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn als je niet al te hoge eisen stelt aan je kweektent en de functie waarvoor je hem in wilt zetten. Daarnaast heeft Secret Jardin ook nog de Dark Room serie, Versie R4.00. In vergelijking tot andere growboxen hebben deze modellen meer ventilatie in -en uitgangen, een kijkvenster en een duurzaam roestvrij stalen buizenframe van ø25mm. Uniek aan deze serie: Met het meegeleverde flenssysteem bepaal je zelf waar je lucht aan -en afvoer toegangen geplaatst worden. Je kan de Dark Room growboxen dus optimaal ingerichten naar eigen inzicht, en ben je niet gebonden aan de standaard oplossingen die andere fabrikanten bieden. Eerst zien, dan geloven? Check dan even deze Video en overtuig jezelf. Wat Secret Jardin ook erg leuk doet: De R4.00 serie heeft ingangen aan alle kanten voor gemakkelijke toegang tot je planten en een supersterke vezelige waterdichte bekleding van de bodem. Alle modellen hebben het gebruikelijke lichtdichte zwarte weefsel aan de buitenkant en een hoog-reflecterend zilvercoating aan de binnenkant. Een extra bonus: de meegeleverde asseccoires! Handige riemen om een koolstoffilter op te hangen, ophanghaken voor licht, clips om de bodem stevig te bevestigen, een opbergtasje voor gereedschap en nog veel meer...

Alle kweektenten in onze Growbox Kweeksets zijn vanzelfsprekend waterdicht, lichtdicht, luchtdicht en scheurvast.

Dus....ben je er klaar voor? Weet je al hoe je aan de slag wilt gaan? We helpen je graag en staan voor je klaar via email en telefoon op het moment dat je toch nog twijfelt of vragen hebt. Als we dan toch gaan chatten, dan kan je meteen ook je wensen kenbaar maken als het gaat om budget, je verwachtingen en hoe groot of klein je wilt beginnen. We stellen vervolgens met liefde en plezier een speciaal op jou wensen afgestemde Growbox Kweekset samen.

Verlichting Growbox Kweekset

Bij elke Growbox Kweekset leveren we een optimale op de grootte en functie van de Growbox aangepaste kweeklamp mee. Dit kan bijvoorbeeld een High Pressure Sodium Kweeklamp (HPS) zijn, die voornamelijk in de bloeifase ingezet wordt. Afhankelijk van de plantencyclus is een Metaalhallogeen Kweeklamp (MH) aan te raden als je vooral op de groeifase van je gewassen mikt en je je vooral richt op het opkweken van stekken en zaailingen. Denk ook aan moederplanten bij de inzet van een MH bulb. Kies je eerder voor veelzijdigheid in de complete cyclus van je binnenkweek, dan is het aan te raden een flexibele Dual Spectrum HPSte overwegen. Met dit type kweeklamp bedien je je gewassen met het juiste licht in zowel de groei -als bloeifase.

Onze Growbox Kweeksets bevatten dus in ieder geval de juiste kweeklamp, maar natuurlijk ook een degelijke reflector, een voorschakelapparaat (VSA) en een ophangsetje. je hoeft je dus over de afdeling lichtverzorging niet meer druk te maken. Met de juiste kweeklamp, VSA en reflector kan je er zeker van zijn dat je Growbox netjes, gelijkmatig en volledig belicht wordt, en alle plantjes dezelfde hoeveelheid licht krijgen.

Luchtmanagement Growbox Kweekset

Niet alleen een degelijke Growbox en het juiste licht zijn van groot belang bij een succesvolle binnenkweek, luchtverversing en afvoer van warme, vochtige lucht is minstens net zo belangrijk. Verse lucht is van groot belang voor gezonde planten, en met de juiste afvoer van lucht regel je de klimaatbeheersing in je kweekomgeving. Vandaar dat we onze Growbox Kweeksets altijd van de juiste ventilatiehardware voorzien. Denk hierbij aan een doeltreffende buisventilator (RVK), een koolstoffilter, ventilatieslangen en universele slangenklemmen. Even in het kort uitgelegd:

 • Een buisventilator (RVK) is een krachtige afzuiger die warme en gebruikte lucht afzuigt en zo helpt temperatuur en luchtvochtigheid op het juiste niveau te houden.
 • Een koolstoffilter zit achter de RVK, ze hangen samen aan het plafond van je Growbox en filtert eventuele nare luchtjes uit de afgezogen lucht.
 • De ventilatieslang verbindt de RVK en het filter met elkaar en transporteert de gebruikte en gefilterde lucht uit je Growbox.

Om er ook voor te zorgen dat de lucht in je Growbox goed in beweging blijft, leveren we ook altijd één van onze oscilerende ventilatoren mee in de Growbox Kweekset. En dan ben je er echt helemaal klaar voor.

Loading ...