Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering + 2700 producten
  1. /
  2. Klimaat
  3. /
  4. Koolstoffilter

Koolstoffilter

De enige geur die koolstoffilters doorlaten: een vleugje van niets

Koolstoffilters zijn filters die speciale koolstofdeeltjes (Carbo medicinalis of medische koolstof) bevatten. Dit type actieve koolstof bestaat uit deeltjes met een relatief groot oppervlak, met een structuur die te vergelijken is met die van een spons. En net als bij een spons heeft koolstof poriën van verschillende grootte. Afhankelijk van de grootte van deze poriën kunnen verschillende stoffen zoals geurdeeltjes, stof of verontreinigende elementen zich afzetten en bezinken. Vooral organische verbindingen, waartoe ook geurdeeltjes en -moneculen behoren, slaan bijzonder goed neer in carbo medicinalis. Wat overblijft na filtering is een neutrale, geurvrije afvoerlucht.

Hoe een koolstoffilter geuren absorbeert

Zolang er nog ruimte is in de poriën, waar de geurverbindingen zich kunnen ophopen, absorbeert de koolstof ongewenste geuren. Als er geen vrije ruimtes meer zijn, raakt het koolstoffilter verzadigd en kan het geen deeltjes meer absorberen. Vervanging van het koolstoffilter is dan noodzakelijk. Als extra filtering hebben alle koolstoffilters een voorfilterhoes om grove deeltjes zoals stof en andere ongewenste elementen buiten te houden. Op die manier komen ze niet in de poriën van de actieve koolstof, wat een positief effect heeft op de levensduur van het filter. Het assortiment in onze Growland webshop biedt een keuze aan koolstoffilters van de gerenommeerde Zwitserse fabrikant CarbonActive maar ook goedkopere, degelijke alternatieven van de Tsjechische producent Prima Klima. Alle koolstoffilters zijn vanzelfsprekend compatibel met alle gangbare luchtafvoersystemen en buisventilatoren, het enige waar je rekening mee moet houden is de diameter van de ingang van het filter. Om bijvoorbeeld een filter en afzuiger met dezelfde diameter met elkaar te verbinden, kun je het beste een verbindingsstuk of adapter gebruiken, zodat alles netjes in elkaar past. Bij verschillende diameters is er altijd wel een verloopstuk beschikbaar in ons assortiment. Mocht je een koolstoffilter gekocht hebben die qua diameter afwijkt van de ingang van je buisventilator is er dus geen reden voor paniek, en is er altijd wel een manier en een product om het filter en de afzuiger met elkaar te verbinden.

Ongewenste geurtjes: Zeg maar dag met je handje!

Je kunt de werking van een koolstoffilter in combinatie met een buisventilator eigenlijk het beste vergelijken met de afzuigkap in je keuken, met als enige verschil dat er een professioneel filter voor de afzuiger zit. De koolstoffilters die we voor de thuisteelt gebruiken zijn de allerbeste die je op de markt kunt vinden, ze blinken uit in prestatie, vakmanschap en betrouwbaarheid: Over het algemeen gaat een koolstoffilter van CarbonActive of Prima Klima minstens 12 maanden mee bij continue gebruik.

Prima Klima koolstoffilters: Er blijft geen geurtje achter

De Prima Klima ECO Serie:
Effectieve geurneutralisatie met een niet te versmaden prijs vs. prestatieverhouding. Hoogwaardige luchtfiltratie dankzij een drie centimter dikke laag van actieve koolstof van een vergelijkbaar hoge kwaliteit zoals ook beschikbaar in de Prima Klima Industry serie. Verkrijgbaar in verschillende, praktische maten.

Prima Klima Industry Serie:
De belangrijkste kenmerken van de koolstoffilters uit de Prima Klima Industry serie zijn de opmerkelijke hoge duurzaamheid en effectieve geurneutralisatie. De filters zijn hervulbaar en opnieuw te gebruiken en bevatten een vier centimeter dikke laag van eersteklas CTC80-3mm koolstofdeeltjes met een oppervlakte van 1200m²/g. Dit zorgt voor een uitzonderlijk lange contacttijd tussen lucht en koolstof, waardoor tot wel 99% van alle geurdeeltjes uit de afvoerlucht gefilterd worden. De filterbehuizing is samengesteld uit premium geperste metalen onderdelen, die zorgen voor maximale stabiliteit en levensduur. Ook hebben de Industrie-modellen een extra lange flens voor een stevigere verbinding met de afzuiger. Wat ook nooit verkeerd is: Prima Klima koolstoffilters zijn bijna 100% recycleerbaar.

Prima Klima Carbocone Serie:
PrimaKlima's allernieuwste reeks koolstoffilters uit de Carbocone Serie omvat modellen met een capaciteit van 400m³/u - ø 100mm tot wel 3000m³/u - ø250mm. Het verbeterde, gepatenteerde, conische ontwerp van de binnenkorf biedt grote voordelen, zoals een langere levensduur, tot wel 30% betere filtratie-efficiëntie, en een veel gelijkmatigere benutting van de actieve koolstof. Daarbij helpt het cilindrische ontwerp van het Carbocone koolstoffilter: Het maakt een uniforme luchtstroom over het gehele filteroppervlak mogelijk. Het resultaat is dat de actieve koolstof gelijkmatig met geurdeeltjes en andere ongewenste stoffen wordt geladen. Het bed van koolstof aan de zuigmond van het filter heeft een laagdikte van vijf centimeter, aan de onderkant vier centimeter.

ALs je op zoek bent naar een goedkoop instapmodel, dan zijn de Prima Klima filters eigenlijk wel de eerste keus. Is geurmanagement echt een essentieel onderdeel van je homegrow, en heb je een iets ruimer budget? De allerbeste filters op de markt zijn toch echt die van CarbonActive. Welke keuze je ook maakt, wij hebben de filters voor je klaar staan. Zoek het koolstoffilter uit dat aan je verwachtingen en specificaties voldoet, voeg het toe aan je winkelmandje en in een poep en een scheet hebben we het al naar je opgestuurd.

Absorbeer ongewenste geurtjes voordat ze je neus bereiken:

Elk model koolstoffilter dat we in onze webshop aanbieden heeft aan de buitenkant een voorfilterhoes. Deze heeft als functie om de eerste grovere stofdeeltjes en andere externe verontreiniging op te vangen om zo de actieve koolstof in het filter niet onnodig te belasten. Het is aan te raden de voorfilterhoes regelmatig te vervangen om zo de levensduur van het koolstoffilter te verlengen. Op deze pagina's vindt je voorfilterhoezen voor alle koolstoffilters van de Prima Klima Industrie en ECO serie die we in ons assortiment aanbieden.

Koolstoffilters van CarbonActive - 100% kwaliteit, 0% Geur:

De filters van CarbonActive zijn een revolutie op het gebied geurneutralisatie en luchtfiltratie, die tot 100% van alle ongewenste geurtjes met gemak uit de lucht filtert.

De standaardfilters maken gebruik van minuscule actieve koolstofdeeltjes, gewonnen uit kokosnootvezels (Ø 0,4 - 0,8 mm), die handmatig in filtervliesmatten worden gerangschikt. Door de koolstof tot deeltjes te vermalen, wordt het geurneutraliserend oppervlak vele malen vergroot, waardoor het absorptievermogen (absorptiecapaciteit) van de koolstofmoleculen toeneemt. Dankzij dit innovatieve ontwerp zijn de standaardfilters van CarbonActive een stuk lichter, kleiner en efficiënter.

Toepassingsgebied:
De standaard filters van CarbonActive worden -zoals gebruikelijk- in combinatie met een buisventilator of ventilatorbox ingezet voor de verwijdering van ongewenste geuren en gassen in je kweekruimte. Om een optimale filtratie te garanderen is het belangrijk een filter te gebruiken dat een ongeveer 20% grotere capaciteit heeft dan het maximale kubieke vermogen van de afzuiger.

  • Capaciteitsbereik: 200m3/u - 3000m3/u
  • Kweekruimte volume: 1m³ - 50m³
  • Relatieve Luchtvochtigheid: < 65%

Ook voor de koolstoffilters van CarbonActive bieden we in onze Growland webshop voorfilterhoezen aan, precies op maat gesneden en geschikt voor de CarbonActive Standard- en Granulate series. Vervang het voorfilterhoes van je filter met enige regelmaat, om de levensduur van het koolstoffilter te verlengen.

Belangrijk: Als je een luchtbevochtiger in je kweekruimte gebruikt, richt deze dan niet direct op het koolstoffilter. Een te hoge plaatselijke luchtvochtigheid in de directe omgeving van het koolstoffilter heeft een negatieve invloed op de levensduur en effectiviteit. Indien je niet alleen op zoek bent naar geurneutralisatie, maar ook best behoefte hebt aan een frisse geur buiten je kweekruimte, dan zou je de producten van de gerenommeerde geurbestrijders ONA eens moeten bekijken.

Loading ...