1
Gratis verzending van 99Ä +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 Ä Snelle en betrouwbare levering met DHL

Koolstoffilter

De enige geur die Actief koolstoffilter doorlaten is een vleugje van niets.

Actieve koolfilters zijn filters die medische houtskool (Carbo medicinalis) bevatten. De actieve kool heeft een zeer groot oppervlak door zijn structuur die lijkt op die van een spons. Net als een spons heeft het poriŽn van verschillende grootte. Afhankelijk van hun grootte kunnen verschillende stoffen zoals stof of vervuilende stoffen zich in deze openingen afzetten en afzetten. Organische verbindingen, die ook geuren bevatten, vestigen zich bijzonder goed op de actieve kool. Wat overblijft na het filteren is een neutrale geur.

Hoe een actief koolfilter geuren absorbeert

Zolang er nog vrije plaatsen zijn waar de verbindingen zich kunnen ophopen, absorbeert de steenkool geuren. Als er geen vrije plaatsen meer zijn, wordt het actief koolfilter als verzadigd beschouwd en kan het geen deeltjes meer absorberen. Het filter moet dan worden vervangen. De filters hebben een voorfiltervlies om grove deeltjes zoals stof en vervuilende stoffen weg te houden. Op deze manier bereiken ze niet de poriŽn van de actieve kool, wat de duurzaamheid van de actieve kool verlengt. Ons aanbod om in onze winkel te bestellen omvat actieve koolfilters van CarbonActiv en de goedkopere alternatieven van PrimaKlima. Deze zijn compatibel met alle gangbare ventilatiesystemen en pijpventilatoren, maar er moet wel rekening worden gehouden met de diameter. Om bijvoorbeeld twee van dezelfde diameter te verbinden, kunt u het beste een verbindingsstuk (adapter) gebruiken, met verschillende diameters wordt dan een verloopstuk toegevoegd. Zo kan de actieve koolfilter in bestaande ventilatiesystemen worden geÔnstalleerd zonder dat deze volledig moeten worden vervangen.

Een actief koolfilter absorbeert geuren

De deeltjes worden in kleinere deeltjes afgebroken, waardoor het absorptievermogen toeneemt en ze kleiner en lichter worden. De standaardfilters worden vaak gebruikt met een ventilator, vergelijkbaar met een afzuigkap, voor latere ventilatie en geurverwijdering in ruimtes. Ze zijn betrouwbaar wat betreft de prestaties van de afvoerlucht en de verwerking ervan. Hun prestaties gedurende minstens 12 maanden in continu bedrijf maken hen een uitstekende keuze.
Loading ...