Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering + 2700 producten
  1. /
  2. Klimaat

Klimaat

Luchtafvoer - Verwen jezelf en je planten met een zuurstofrijke omgeving en een geur-neutrale homegrow.

Bij een thuisteelt of homegrow is luchtafvoer een niet te onderschatten onderdeel. Vooral jonge of snel groeiende gewassen hebben de juiste omstandigheden nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, en daarbij is de aanvoer van verse lucht een beslissende factor. Bij ons vindt je verschillende types afzuigers en buisventilatoren van bijvoorbeeld PrimaKlima en S&P. In tegenstelling tot reguliere, conventionele afzuigers hebben deze modellen het voordeel dat ze gemakkelijk aangesloten en bediend kunnen worden met een koolstoffilter. Een koolstoffilter is essentiëel voor de het filteren van de afvoerlucht, zodat er geen nare of ongewenste geurtjes achterblijven in huis. Om te voorkomen dat je koolstoffilter vroegtijdig inkakt en om de levensduur te verlengen, beschikken alle modellen in ons assortiment over een zogenaamde filterhoes die stof en grovere deeltjes in de lucht tegenhoudt zonder in contact te komen met de koolstof in het filter.

Een fluisterstil briesje met een groot effect.

Niet alleen het oog, maar ook het oor wil ook wel eens wat. Om ervoor te zorgen dat je je luchtafvoerinstallatie niet alleen effectief maar ook fluisterstil kunt laten draaien, kun je in onze Growland webwinkel een verscheidenheid aan geluidsdempers in verschillende modellen en diameters bestellen. Zo moet het mogelijk zijn om voor elke omstandigheid het juiste geluiddempingssysteem te vinden. Om goede resultaten te bereiken, is het nuttig gebleken de geluidsdemper direct voor en/of na de afzuiger te installeren.

Elke dag mooi weer spelen in je growbox

Wat zeker ook niet mag ontbreken in een optimaal luchtafvoersysteem is de juiste klimaatbeheersingstechniek. Denk hierbij aan toerental- of snelheidsregelaars voor je buisventilator, vaak met een al ingebouwde thermometer en hygrometer voor een onberispelijke bewaking en controle van temperatuur en luchtvochtigheid. Om je geliefde plantjes nog verder in de watten te leggen, en ervoor te zorgen dat ze nooit te koud of te droog staan, bieden we in onze webshop verschillende luchtbevochtigings- en verwarmingssystemen aan, die met de hand of volautomatisch via een digitale regelaar kunnen worden bediend.

De juiste ventilatie is een publiek geheim

Afhankelijk van de grootte van je Growbox of kweektent die van verse lucht moet worden voorzien, zal ook de benodigde capaciteit van de luchtafvoer aangepast moeten worden. In een piepklein kweektentje hang je tenslotte geen jumbo buisventilator en visa versa. Het volume van je growbox staat in directe relatie tot de afzuiging, die in staat moet zijn je kweekruimte minimaal elke 3 to 5 minuten compleet van verse lucht te voorzien. Daarnaast is ook de afgifte van warmte van je LED kweeklamp, conventionele kweekverlichting en andere electronische apparaten in je growbox een onderscheidende factor bij het kiezen van de juiste capaciteit van het luchtbeheersingssysteem. Ook de omgevingstemperatuur kan van invloed zijn, binnen kweken in de winter of in de zomer kan een groot verschil maken in de benodigde kracht van een buisventilator. Het is gelukkig niet super moeilijk om de juiste installatie te kiezen, vuistregel is dat je liever nét iets teveel aan afvoercapaciteit kiest, zodat je flexibeler bent om met onverwachte temperatuurschommelingen om te gaan. Er zijn voldoende keuzes en slimme apparaten en systemen om zowel in een kleine als grote indoorgrow je klimaat en luchtbeheersing netjes in de hand te houden.

Je planten halen opgelucht adem dankzij een optimale ventilatie.

Goed onderhoud en regelmatige controle van je luchtafvoer is te allen tijde een goed idee om de ideale ventilatie van je kweekomgeving in stand te houden. Zonder voldoende aanvoer van verse lucht kan een plant niet goed ademen en dus ook niet optimaal groeien en bloeien. Vervang je koolstoffilter jaarlijks of bij intensief gebruik: Dit merk je snel genoeg aan eventuele ongewenste geurtjes en afname van de ventilatiecapaciteit. Neem gerust contact met ons op bij twijfel, onze professionele medewerkers helpen je graag met het maken van de juiste keuze, of met het geven van tips voor controle en onderhoud van je systeem. Als je toevallig in de buurt bent, ben je van harte welkom om je persoonlijk -en onder genot van een kopje koffie- persoonlijk te laten adviseren in onze kekke Growshop in Hamburg.

Loading ...