Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Substraten

Substraten

Speciale potgrond en substraten voor je homegrow

De tijd dat we planten alleen in volle grond konden laten groeien is allang voorbij. De keuze, variëteit en methodiek bij het gebruik van een kweekmedium zijn tegenwoordig behoorlijk uitgebreid. Op de Growland website bieden we een uitgebreid assortiment van veelvoorkomende kweekmedia van gerenommeerde en gespecialiseerde fabrikanten. Vanzelfsprekend is de keuze voor een tradionele aarde en potgrond het meest uitgebreid, maar voor kwekers die liever voor een meer intensievere kweekmethode gaan is er ook een compleet assortiment aan kokossubstraten en steenwol producten te bestellen. De duurzame thuiskwekers die graag met een medium werken dat zich leent voor regelmatig wedergebruik, verwijzen we naar de afdeling met perliet en hydrokorrels. Dit type kweekmedium leent zich bij uitstek voor gebruik in een professioneel hydrocultuur systeem, die ideale groeiomstandigheden voor je planten creëren dankzij hun uitstekende vochtabsorptie en goede beluchtingseigenschappen. Van organische potgrond zoals de Light-Mix van Biobizz, tot hydrokorrels voor een Wilma kweeksysteem, alles wat we aanbieden dient hetzelfde doel: de basis leggen voor gezonde, snel groeiende en bloeiende planten. Of je nou lekker in de tuin of balkon aan de slag gaat en ervan houdt om met je handen in de aarde te wroeten, een fanatieke homegrower bent, of eerder kiest voor een innovatief en geautomatiseerd hydrosysteem: Ons Growland team heeft zijn uiterste best gedaan je een assortiment aan te bieden dat past bij jou plannen en verwachtingen.

Aan de top van het aarde en potgrond segment staan de producten van Canna, die opgebouwd zijn uit een mengsel van witte en zwarte veenmosveen, compost, vaste meststoffen en perliet. Canna heeft ook een serie organische gecertificeerde substraten die bij uitstek geschikt zijn voor biologische land- en tuinbouw. Dit geldt ook voor de complete serie aan substraten van Biobizz, die hun aarde- en kokosmengsels enkel en alleen uit gecertificeerde organische grondstoffen samenstellen. Het gebruik van (gedeeltelijk of geheel) organische ingrediënten loopt als een rode draad door ons assortiment. Bij de productie van kweekaarde vermijdt producent Romberg ook zoveel mogelijk het overmatig gebruik van kunstmest. Vrijwel alle potgrond en aardemixen die we aanbieden zij gedeeltelijk of grotendeels voorbemest, zodat je hier en daar ook een beetje kunt besparen op het gebruik van extra voeding. Kweekmedia zoals kokossubstraten, steenwol en hydrokorrels zijn in bijna elk opzicht het tegenovergestelde van kweken op aarde. Ze bevatten bijvoorbeeld niet of nauwelijks meststoffen, die voeg je zelf toe in de vorm van vloeibare plantenvoeding. Deze eigenschap heeft wel als voordeel dat je een speciaal en uniek voedingsschema helemaal zelf samen kunt stellen, afhankelijk van het type gewassen en hun behoeftes. En voor de thuiskwekers die het liefst van alle walletjes eten: Potgrond, kokos, perliet en hydrokorrels kun je thuis ook mixen in één super luchtig multi-functioneel substraat die de positieve eigenschappen van elk individueel medium verenigt. Wees gewaarschuwd: het zou best wel eens kunnen zijn dat je op weg bent naar de mooiste oogst aller tijden.

Ons assortiment van potgrond, substraten en andere media voor je thuisteelt:

Afhankelijk van de toepassing of kweekmethode die je voor ogen hebt, bieden we je het juiste product voor je indoor homegrow. In ons assortiment vindt je de meestgangbare -en soms ook unieke- aardemengsels, cocos, steenwol, perliet en hydrokorrels van de volgende producenten:

 • BioBizz
 • Canna
 • Plagron
 • Frux
 • Terra Aquatica
 • Ugro
 • Speedgrow
 • Grodan
 • Knauf

Met de juiste kweekgrond, kweekset of stekkentray is het niet zo moeilijk om je eigen stekken te maken Als je toch nog vragen heeft over onze producten of over indoor-kweken, neem dan gerust contact met ons op. Kom langs in onze growshop in Hamburg als je in de buurt bent, of geef ons een belletje. Het is altijd leuk om van je te horen.

Loading ...