Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Substraten

Eazy Plug Stekkentray - 12, 24, 77, 150 St.

Artikelnummer: 18698

  • Extreem hoog kiempercentage
  • Organisch & composteerbaar
  • Gezonde en snelle wortelvorming
Selectie
vanaf 4,98 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving
How to use Eazy Plug

Al eens van Eazy Plug gehoord? Dit innovatieve product is een kweekmedium voor stekken en zaailingen en gemaakt van een slim bedacht composietmateriaal op basis van potgrond. En als klap op de vuurpijl is een Eazy Plug super makkelijk in gebruik. Aangezien de plugs volledig voorgebufferd zijn, hoef je ze alleen nog maar een paar minuten in water onder te dompelen, of ze royaal met water te gieten. Giet vervolgens het overtollige water af en laat de Eazy Plug een minuutje uitlekken. Eazy Plugs slaan alleen de hoeveelheid water op die de zaailingen of stekken daadwerkelijk nodig hebben, dit voorkomt overbewatering zoals bij gebruik van conventionele steenwolpluggen voor kan komen. De natuurlijke lucht-water balans van een Eazy Plug zorgt voor een gezonde en snelle ontwikkeling van de wortels. Eazy Plugs zijn eigenlijk zo ontzettend goed, dat ze het meest logische en ecologisch verantwoorde alternatief zijn voor elk andere kweekmedium voor het opkweken van stekken, zaailingen of jonge gewassen. Bewaar je steenwol, Mapito, potgrond of kokossubstraat gewoon even voor een later moment of een ander project.

Vooraf ingestelde pH-waarde met buffering
Een Eazy Plug behoudt onder normale condities zijn vooraf bepaalde en gebufferde pH-waarde (zuurgraad van het water) van 5,8. Ook na toevoeging van water of plantenvoeding met afwijkende pH-waarden blijft de zuurgraad in de plug staan als een huis. Dit maakt een Eazy Plug minder gevoelig voor eventuele inschattingsfouten van gebruikers of verkeerd afgestelde apparatuur.

Vooraf ingestelde EC-waarde met buffering
Met een Eazy Plug ben je dus zeker van een stabiele pH-waarde, maar je planten kunnen ook wel wat aan voeding gebruiken. Een Eazy Plug heeft daarom ook een gebufferde Ec-waarde (voedingswaarde) van ± 0,8 die lekker stabiel blijft en zich gemakkelijk laat controleren.

Open structuur voor een altijd juiste balans van water en lucht
Laat een Eazy Plug na het gieten of onderdompelen gewoon uitlekken, daarna is overbewatering bijna onmogelijk. Een Eazy Plug houdt geen overtollig water vast, zodat er in de plug altijd genoeg lucht aanwezig is voor de bevordering van een optimale wortelomgeving.

Waterbuffering
Eazy Plugs hebben de bijzondere eigenschap dat ze meer water kunnen bufferen dan aarde. Het komt daardoor eigenlijk zelden voor dat er te weinig water aanwezig is, maar ook niet teveel. Hierdoor groeit een stek of zaailing sneller en makkelijker omdat het wortelnetwerk zich in een relatief kortere tijd kan ontwikkelen. Een ander bijkomend voordeel van de hoge buffercapaciteit en voldoende vochtigheid rondom de wortels: De interval tussen waterbeurten is langer, en zelfs als de waterverzorging stagneert of vergeten wordt hebben je jonge, tere gewassen het niet meteen moeilijk. De super stabiele vochtigheidsgraad zorgt ervoor dat je planten minder gevoelig zijn voor persoonlijke foutjes of een slecht werkend irrigatiesysteem.

Stuur aan op sterkere, gezondere planten
Door de water-, Ec-en pH-bufferende eigenschappen van de Eazy Plug is het aansturen van het groeiproces een stuk eenvoudiger. Dit verhoogt de algemene kwaliteit van de plant en indien gewenst kun je zelfs het moment van ompotten uitstellen.

Basisvoeding
Elke Eazy Plug is licht voorbemest (Ec van ± 0,8), zodat je stekken en zaailingen voor de eerste twee tot drie weken voldoende voeding krijgen. Als je toch van het begin af aan al wat voeding of een stimulator toe wilt voegen is dat niet echt een probleem. De bufferende werking van een Eazy Plug zorgt ervoor dat de tere gewassen niet teveel van het goede krijgen.

Compatibiliteit met steenwol en andere kweekmedia
Door de opbouw en structuur van de Eazy Plug kan deze zonder problemen op steenwol of een ander medium geplaatst worden. De wortelgroei zal zonder problemen vanuit de Eazy Plug doorgaan in het andere medium, waarbij de vochthuishouding gehandhaafd blijft. De veelzijdigheid van de Eazy Plug kent nauwelijks grenzen.

Stabiele en vormvaste eigenschappen
Een Eazy Plug is vormvast en valt niet uit elkaar. Dit garandeerd slechts een minimaal risico op wortelschade bij het selecteren of verplanten. Bovendien zorgt de constante dichtheid van de plug voor een soepele opname van water en voedingsstoffen waardoor het risico van plantenziekten tot een minimum beperkt wordt.

Droge of uitgedroogde Easy Plugs
Een Eazy Plug wordt gedroogd geleverd, waardoor deze schoon, licht en onbeperkt houdbaar is en geen risico op schimmel heeft. Een droge of uitgedroogde plug neemt gemakkelijk en snel opnieuw water op, en beschikt dan meteen weer over alle oorspronkelijke eigenschappen, zonder afbreuk te doen aan de effectiviteit.

Volledig composteerbaar
De Eazy Plug bestaat grotendeels uit organisch materiaal en is als geheel composteerbaar. Hierdoor is het materiaal na gebruik eenvoudig af te voeren of zelfs als bodemverbeteraar te gebruiken.

Beoordelingen (1)

Deel andere klanten uw ervaringen mee

5 van 5 Everyone seed sower should use this

This product makes a great product to get some healthy shoots without any hassle. I have tried some different brands and I crown EZ Plugs as king.

The size of the cubes are perfect for retaining enough liquid for the seed and the first rooting. It keeps together so potting is easy as well. Also the prebuffer is done very good, until now this brand havent failed me unlike others. It comes dried and has a great shelf-life as well.

I do recommend to use it in combination with their Eazy Mixx, topped with this coco-dust is great against drying out and keeping some potential ground-pests away.

Gerard S., 06.12.2023
Loading ...