Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering + 2700 producten
  1. /
  2. Voeding

Voeding

Plantenverzorging: voor gelukkige, gezonde planten en een goede oogst

De gemiddelde thuiskweker verheugt zich dagelijks over al het moois wat groeit en bloeit in huis, tuin en op het balkon. Je humeur maakt echter een flinke duikvlucht op het moment dat je geliefde gewassen niet goed willen groeien, gele blaadjes krijgen of maar een paar miniscule bloemetjes produceren. Om ervoor te zorgen dat het allemaal wel leuk en gezellig blijft en je favoriete gewassen er fris en fruitig bijstaan, zijn er in de verzorging van je thuiskweek een paar dingen die je in het oog moet houden.

Planten hebben licht, water, koolstofdioxide en warmte nodig voor hun ontwikkeling. Maar ook voedingsstoffen spelen een doorslaggevende rol op het moment dat je de ontwikkeling van je planten niet aan de natuur over wil laten, maar liever zelf in de hand houdt. Voedingsstoffen laten zich in 3 groepen verdelen: primaire elementen, secundaire elementen en sporen elementen. De belangrijkste zijn -zoals de benaming al doet vermoeden- de primaire elementen: Stikstof (N), Fosfor (P) en Kalium (K). Als je al een beetje bekend bent met de plantenvoedingen in het homegrowers-wereldje dan heb je de afkorting "NPK" vast en zeker al heel vaak voorbij zien komen. De plant neemt NPK's over het algemeen op via de wortels. Dat kan door middel van een vloeibare plantenvoeding of een vaste meststof, die via een speciaal ontwikkelde potgrond of kokossubstraat aan je planten beschikbaar wordt gemaakt. Het juiste substraat of kweekmedium in combinatie met een uitgekiend voedingsschema is voor een groot deel doorslaggevend voor het succes van je homegrow.

Wetenschappers op het gebied van land- en tuinbouw hebben jaren geleden vastgesteld dat een gewas 16 verschillende elementen nodig heeft om te overleven. Haal je één van die elementen weg uit het substraat of voedingsschema, dan zullen je planten langzaam maar 100% zeker afsterven. Het is dus van groot belang ervoor te zorgen dat die 16 elementen te allen tijde beschikbaar zijn in de hoeveelheden die je gewassen nodig hebben. Producenten van plantenvoeding en substraten zijn zich maar al te bewust van de noodzaak dat geen enkel essentieël element mag ontbreken, en zorgen ervoor dat ze allemaal in de juiste verhouding aanwezig zijn in het assortiment. En om ervoor te zorgen dat er bij jou thuis geen ondervoedingsverschijnselen ontstaan hebben we bij Growland een ruime keuze van de meest ervaren, gerenommeerde en exclusieve plantenvoeding producenten, die kant en klare groei- en bloeivoeding aanbieden voor elk type gewas, kweekperiode en kweekmethode. Voor de doorgewinterde homegrower met de meest groene vingers zijn er zelfs mono plantenvoedingen waarbij je zelf bepaald hoeveel van welk element je aan je planten wilt geven. Je kan er dus een soort van kweekschema "à la carte" mee samenstellen. Duik eens in onze plantenvoeding afdeling en bekijk ons aanbod, er zit zeker wat moois tussen voor je. Maar vergeet niet: een plantenvoeding is alleen zo goed als degene die het gebruikt, dus zorg ervoor dat je de producten inzet op de manier waarvoor ze bedoeld zijn, en binnen de aanbevolen doseringen.

Zelfs de meest optimale plantenvoeding kan helaas niet voorkomen dat je planten soms worden aangevallen door ongedierte of schimmels. Denk hierbij aan blad- en schildluizen, spint, verschillende soorten mijten en vervelende schimmels zoals meeldauw. Ook is er een hele batterij aan soorten van schadelijke vliegbeestjes die je planten het leven zuur kunnen maken. Vooral bij een zorgvuldig gecontroleerde binnenkweek kunnen ongewenste beestjes een negatieve invloed hebben op blad, bloem en wortels van je nauwkeurig opgekweekte gewassen. Snel optreden is dus een must, en als het even kan met een onmiddelijk effectief middel om te voorkomen dat het ongedierte zich verspreidt en de planten blijvende schade oplopen. Gelukkig kennen we bij Growland de klappen van de zweep maar al te goed en hebben we een breed scala van producten voor de preventie en bestrijding van veelvoorkomende ziekten en plagen.

Je snapt natuurlijk wel dat je met de verschillende gewasbeschermingsmiddelen en herbiciden in ons assortiment -ongeacht of ze een organische of chemische oorsprong hebben- voorzichtig en precies volgens de aanwijzingen van de fabrikant om moet springen. Vooral bij een delicate thuisteelt of tere gewassen is het raadzaam te kijken naar de preventieve middelen om problemen te voorkomen in plaats van pas te handelen als een probleem zich voordoet. Veel producenten van plantenvoeding houden hier ook rekening mee met het samenstellen van hun formules, en voegen ingrediënten toe met profilactische eigenschappen, om je een handje te helpen

Als je voor een indoor homegrow kiest, kun je je planten het best beschermen tegen ongewenste invloeden van buitenaf bij het gebruik van een growbox. Vaak heb je dan wel een wat beperktere ruimte, maar je hebt wel de VOLLEDIGE controle over invloeden van buitenaf. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je thuis bereidt bent op te offeren zijn er kekke kweektent modellen te krijgen zoals de veelzijdige HOMEbox Ambient Q100, de extra hoge HOMEbox Ambient Q120+, of als het allemaal iets groter mag zijn, de HOMEbox Ambient R240. Wat je keuze ook moge zijn, we wensen je veel plezier met het struinen door onze webshop en hopen dat je indoor-grow je stoutste verwachtingen overtreft!

Loading ...