.vm_overviewContentWrapper
  • +49(0)40 – 2442 416 80 (Maandag tot vrijdag van 9 - 18 uur)
  • discrete verzending, vanaf 99 € gratis verzending
  • Snelle en betrouwbare levering wereldwijd

Voeding

Plantenverzorging voor langdurig plezier en een goede oogst

De vreugde over mooie planten in huis en tuin is groot. Lange gezichten ontstaan daarentegen wanneer de plant niet goed groeit, gele bladeren krijgt of een lage bloeisnelheid heeft. Om ervoor te zorgen dat je lang van je planten kunt genieten, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het verzorgen van je planten.

Planten hebben licht, water, kooldioxide en warmte nodig voor hun ontwikkeling. Ook in de bodem spelen voedingsstoffen een rol, voornamelijk stikstof, fosfor en kalium. De plant neemt deze voedingsstoffen via de wortels op. Voor een optimale verzorging van de plant is de keuze van het plantsubstraat of de verbetering van de bodem door bemesting van cruciaal belang.

Kamerplanten krijgen nieuwe voedingsstoffen binnen door regelmatig uitplanten in verse substraten en de juiste bemesting. Ook in de tuin moeten er voedingsstoffen aan de bodem worden toegevoerd. Door de teelt en oogst worden grondstoffen gewonnen die in het natuurlijke rottingsproces ontbreken en niet meer kunnen bijdragen aan de voedingsstoffenbalans. Er zijn verschillende meststoffen beschikbaar om dit tekort aan voedingsstoffen te compenseren en om een gezonde plantengroei te stimuleren.

Zelfs een optimale verzorging van uw planten kan niet voorkomen dat uw planten worden aangetast door plagen of ziekten. Tot de meest voorkomende plagen behoren bladluizen en schaalinsecten, spint en schadelijke vliegen. Als de plant besmet is, verschijnen er symptomen op bladeren en bloemen. Snelle actie is nodig om te voorkomen dat het ongedierte zich verspreidt en om permanente schade aan de plant te voorkomen. In de natuur worden planten ook bedreigd door slakken en knaagdieren zoals woelmuizen. Een enkele slak kan je saladebed in één nacht legen. Schimmelziekten komen ook vaak voor in de tuin, waarbij de bekendste ziekten poederachtige meeldauw en donzige meeldauw zijn. Om ziekten en plagen op uw planten te voorkomen en te bestrijden, bieden wij u een verscheidenheid aan producten aan.

Ook het regelmatig snoeien van heesters en sierplanten draagt bij aan de verzorging van de planten. Snoeien stimuleert de plantengroei en bevordert de bloei.