Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Klimaat
  3. /
  4. Klimaatbeheersing

CO2 Bag - Koolstofdioxide voor thuisteelt

Artikelnummer: 15287

20,30 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar
Leverdatum: 06.03.2024 - 08.03.2024
Geschikte accessoires
Beschrijving

Wat is het voordeel van een CO₂ Bag?
De CO₂ Bag is een goedkope en gemakkelijke manier om CO₂ (koolstofdioxide) toe te voegen aan je kweekomgeving en bedoelt voor de binnenkweek of kweken in een kas. Het kan de groeisnelheid van je planten verhogen en het rijpingsproces van de vruchten of bloemen versnellen, wat de kwaliteit en kwantiteit van de opbrengst ten goede komt. Een CO₂ Bag is veilig in gebruik, eenvoudig te integreren en onderhoudsvrij. Het is veruit het kleinste en meest doeltreffende product op de markt.

Waar is CO₂ goed voor?
Koolstofdioxide is voor planten wat zuurstof is voor mensen. Het is een van de belangrijkste hoofdfactoren voor de ontwikkeling van snelgroeiende gewassen. Alle planten hebben CO₂ nodig om te groeien. Als je planten niet genoeg CO₂ uit de lucht krijgen, zullen ze een stuk langzamer groeien. Een CO₂ Bag is een effectieve, eenvoudige en goedkope manier om meer koolstofdioxide in je growbox of kweekruime te produceren.

Waar en wanneer gebruik je een CO₂ Bag?
Begin met het gebruik van CO₂ Bag twee tot drie weken na het zaaien of planten. Prik zes gaten in de bovenkant van de zak en hang hem boven je plantjes, in grote kassen kan de CO₂ Bag het best boven de gangpaden worden gehangen. Let op: De CO₂ Bag produceert alleen koolstofdioxide bij temperaturen boven 18°C. Bewaar de verzegelde zak in een koele en droge ruimte bij een temperatuur van minder dan 18°C.

Hoe lang kun je de CO₂ Bag gebruiken?
Wanneer de inhoud van de CO₂ Bag in contact wordt gebracht met zuurstof, begint ze CO₂ te produceren. het duurt dan meestal een paar dagen voordat de eerste koolstofdioxide vrij begint te komen, het is tenslotte een natuurlijk proces. Afhankelijk van de ventilatie in je growbox of kweekruimte zal een CO₂ Bag koolstofdioxide produceren gedurende 1-3 maanden, in een kweekomgeving van maximaal 5m².

Hoe kun je de voordelen van CO₂ maximaliseren?
Door de extra koolstofdioxide in de lucht kunnen de planten 3 tot 5°C hogere temperaturen verdragen. Dit betekent echter ook dat de planten ook meer water en plantenvoeding nodig hebben. Vergeet dus niet te zorgen voor voldoende water, plantenvoeding en licht om de voordelen van de CO₂ Bag te maximaliseren.

Wat zit er in een CO₂ Bag?
Een CO₂ Bag bevat een mengsel van waterstofcarbonaat (NH4 en HCO3)

Is het de moeite waard om de CO₂ Bag in de buurt van een ventilator te installeren?
Zeker weten! Hang de zak op in de buurt van de luchtaanvoer of ventilator om er zeker van te zijn dat de koolstofdioxide gelijkmatig over je kweekruimte verdeeld wordt.

Kan het product ook in grote kassen worden gebruikt??
Geen enkel probleem. Je past de hoeveelheid zakken aan naar gelang de grootte van de kweekruimte of kas. Voor een ruimte van bijvoorbeeld 50m² raden wij aan om tien zakken op regelmatige afstanden van elkaar op te hangen. Ga uit van één CO₂ Bag per vijf vierkante meter.

Wat is de optimale temperatuur om een CO₂ Bag in te zetten?
De aanbevolen bedrijfstemperatuur is 25°C.


  • Producent:
    CO2Bag
  • Artikelgewicht: 0,10 Kg
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...