Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Klimaat
  3. /
  4. Klimaatbeheersing

CO₂ Tabs - oplosbaar in water - 60 Stuks

Artikelnummer: 10743

  • Langzame en gestage afgifte van CO2 voor planten op bewortelingsmedia.
  • CO2 tabs vullen de voedingsoplossing aan met CO2 van hoge kwaliteit.
  • Optimaal voor de groei van planten die veel zuurstof verbruiken.
13,20 €
0,22 € per 1
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Product uitverkocht
Geschikte accessoires
Beschrijving

CO₂ Tabs voor snelle, overvloedige plantengroei

CO₂ Tabs zijn speciaal ontwikkeld voor het verrijken van je voedingswater met CO₂. Het koolstofdioxide komt langzaam en gelijkmatig vrij en heeft een gunstig effect op alle vormen van kweek- en bewortelingsmedia. Net als bij het verrijken van de lucht met CO₂, is het bij het gebruik van met CO₂ verrijkt water belangrijk dit te doen tijdens de lichturen, bij voorkeur overdag of als de kweekverlichting ingeschakeld is. De wortels nemen namelijk geen CO₂ op als er geen fotosynthese is. CO₂ Tabs hebben invloed op de pH-waarde van je voedingswaarde, deze zal een beetje dalen. Maar een ander bijkomend voordeel is dat met het gebruik van CO₂ Tabs de pH in je voedingsvat of irrigatietank veel beter en langer stabiel blijft. Dus vooral bij gebruik van minerale plantenvoeding en op hydro kweeksystemen waar een precieze pH-waarde van essentieel belang is, zou het gebruik van CO₂ Tabs de effectiviteit van je kweekschema kunnen bevorderen.

Het toevoegen van CO₂ in je substraat, kweekmedium of Hydro systeem heeft een aantoonbaar positief effect op de ontwikkeling van je planten. De wortels nemen meer CO₂ op dan normaal beschikbaar, en zetten de koolstofdioxide om in vezels en allerlei andere stoffen zoals suikers. Tests in de glastuinbouw hebben aangetoond dat o.a. tomaten, komkommers en paprika's tot 3x meer opbrengst opleveren als het kweekmedium met CO₂ behandeld wordt. Dit vertaald zich in jou eigen thuiskweek project in sterker groeiende planten en verbetering van de opbrengst.

Om de voordelen van CO₂ Tabs optimaal te benutten raden we aan om het voedingswater met CO₂ Tabs aan de planten te geven als het licht aan is. Als het donker is heeft een toevoeging van CO₂ namelijk geen enkel voordeel of effect. Dus het is wel even een kwestie van de juiste planning wanneer je water gaat geven. Het beste resultaat behaal je door het CO₂-rijke water te geven zodra de lichtfase begint. Bij een binnenkweek is het aan te raden de luchtafvoerinstallatie voor een paar uurtjes uit te schakelen na de waterbeurt.

Dosering voor opname door de wortels:

Maak 1 tablet voorzichtig fijn en vermeng het in 5 liter voedingswater

Dosering voor opname door de bladeren:

Los een tablet per twee planten op in een kopje water en plaats die in je growbox of kweekruimte, het zal de CO₂ in de lucht vrijmaken voor bladopname. Een tweede methode: Los twee tabletten op in een glas water, dit is voldoende voor een kweekoppervlak van een vierkante meter. Schakel wel de luchtafvoer enkele uren uit voor maximaal effect.

Dosering op Hydro:

Los 1 tablet op in je voedingsvat en volg dezelfde aanbevelingen zoals hierboven beschreven. Doe dit tenminste 3 keer per week, bij voorkeur direct na het opstarten van de kweekverlichting. Je zult vrij snel merken dat de CO₂ hun werk doen, want een toename van het groeipercentage tot wel 30% zijn geen uitzondering. Een overdosering is bijna onmogelijk en in ieder geval noch schadelijk noch heilzaam.


  • Artikelgewicht: 0,08 Kg
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...