Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 10-14 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Substraten
  3. /
  4. Stekken & Zaad Mediums

Stekken & Zaad Mediums

Het kiezen van het juiste groeimedium is cruciaal voor de groei van je stekken. Bij Growland hebben we alleen de beste fabrikanten van kweekgrond, zaaigrond, kweekblokjes, turfpotten en steenwol op voorraad, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw behoeften.

Kweekgrond is een speciale grondsoort die speciaal is ontwikkeld voor het opkweken van stekken en zaailingen. Kweekgrond is zeer rijk aan voedingsstoffen en bevat alles wat stekken nodig hebben om gezond en sterk te groeien. Bij het kopen van kweekgrond is het belangrijk om een merk te kiezen dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en aanbevolen wordt door andere tuiniers.

Een andere optie is zaaigrond. Zaaigrond is bedoeld voor het zaaien van zaden, maar is ook goed voor het opkweken van stekken. Zaaigrond is meestal niet zo voedselrijk als kweekgrond, maar het is goedkoper en werkt goed voor tuiniers die niet willen investeren in duurdere kweekgrond.

Een praktische en gemakkelijke oplossing voor het kweken van stekken zijn kweekblokjes. De kubussen zijn gemaakt van voedselrijk materiaal dat de stekken nodig hebben om te groeien. Kweekblokjes zijn gemakkelijk in gebruik omdat je de stek er alleen maar in hoeft te doen en water hoeft te geven. Ze nemen ook minder ruimte in dan andere kweekmaterialen en zijn ideaal voor kleine tuinen of voor het kweken op terrassen.

De turfbronpotten van Growland zijn gemaakt van turf, dat voedselrijk en ademend is. Dit betekent dat stekken goed kunnen groeien in turfputten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de grond te nat wordt. Turfpotten zijn ook zeer praktisch omdat u ze direct in de tuin kunt planten zonder ze te hoeven verpotten. Dit bespaart tijd en minimaliseert de stress voor de stekken.

Steenwol is een ander populair materiaal voor het kweken van planten, vooral stekken. Steenwol houdt namelijk uitstekend vocht vast, wat belangrijk is voor de ontkieming en groei van stekken.
Een groot voordeel van het gebruik van steenwol voor het opkweken van stekken is dat het een uitstekende luchtcirculatie mogelijk maakt. Hierdoor blijft het wortelstelsel van de stekken gezond en kan het zich goed ontwikkelen. Bovendien is steenwol licht en gemakkelijk te hanteren, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren tuiniers.

Al met al bieden groeimedium, zaaigrond, kweekblokjes, turfmolmpotten en steenwol elk hun eigen voordelen voor het kweken van stekken. Kies het groeimedium dat het beste bij uw behoeften en voorkeuren past en u zult beloond worden met gezonde en krachtige planten.

Loading ...