Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Kweektenten

Kweektenten

De makkelijste methode op weg naar een succesvolle thuiskweek: Gebruik een Growbox!

In onze growbox afdeling vindt je alle modellen, soorten en maten kweektenten en growboxen.

Een paar voordelen van een indoor homegrow in een kweektent:

  • Je bent niet afhankelijk van klimaat en jaargetijden
  • Geschikt voor het kweken van exotische gewassen en snelgroeiende planten
  • Geoptimaliseerd voor alle kweekfases: opkweken, groei en bloei
  • Gecontroleerde organische thuisteelt

Net zo divers als de plantenwereld zelf: ons assortiment growboxen en kweektenten

Welkom op onze growbox afdeling! Hier vindt je handige kweektenten in alle soorten en maten, en voor alle verschillende toepassingen en periodes van je indoorgrow: Propagators, kweektenten, growboxen en kweekkasten. Het maakt niet echt uit of je zoveel mogelijk ruimte wilt besparen met een mini-tentje, of juist grootst uit wil pakken met een flinke growbox, zo'n beetje elke afmeting en toepassing hebben we voor je verzameld onder de categorie Growboxen. Om het voor het gemak even in cijfers uit te drukken: We hebben modellen met een afmeting van 30 bij 30 bij 60 centimeter tot dikke tenten met indrukwekkende volumes van tot wel 300 bij 300 bij 300 centimer. Is dat zelfs nog niet genoeg voor je? Dan kun je -op aanvraag- zelfs nóg grotere modellen bij ons bestellen. Ons assortiment heeft voor iedereen het juiste tentje: van de gezellige homegrower tot professionele thuiskweker. Hoewel de maten van onze modellen zeer uiteenlopend zijn, blijft één ding hetzelfde bij al onze growboxen: de kwaliteit.

Een groot voordeel van een growbox of kweektent is dat ze zo ontworpen zijn dat er voor alle apparatuur die je nodig hebt probleemloos plaats te vinden is. Elke fabrikant houdt op zijn eigen manier rekening met de wensen en noodzakelijkheden die je als thuiskweker nodig hebt om een fatsoenlijke infrastructuur op te bouwen. Er is altijd gedacht aan voldoende in- en uitgangen voor stroomkabels, luchtaanvoer en afzuiging. Zo kun je probleemloos een microklimaat in je kweektent opbouwen, zodat niets een succesvolle binnenkweek nog in de weg staat. Niet alleen hebben we growboxen in alle soorten en maten, ze zijn ook van superieure kwaliteit, die door de jaren heen telkens weer verder geïnnoveerd zijn om veelvoorkomende praktische issues te ondervangen. Neem bijvoorbeeld de top-of-the-line growboxen uit de HOMEbox Ambient serie. Ze hebben bijvoorbeeld een dubbele bodem, waardoor geen gemorst water onder uit de tent kan ontsnappen. Ook met het gewicht van een compleet luchtafvoersysteem of een verlichting zelfbouwset hebben ze geen probleem: HOMEbox Ambient modellen zoals de R240 kunnen tot wel 150Kg draaglast aan. Als dat niet genoeg is voor de zwaarste VSA's, LED armaturen en koolstoffilters, dan weten wij het ook niet meer!

Geef je planten een stralende toekomst

Er zijn veel argumenten die pleiten voor het kweken in growbox, bijvoorbeeld dat ze maar zeer weinig licht absorberen en het in plaats daarvan ultra effectief reflecteren. Maar niet alleen een uitzondelijk hoog reflectieniveau is belangrijk, andere bijkomstige handigheden zoals lichtdichte sluitingen, bekleding en waterdichtheid zijn ook altijd van harte welkom bij elke homegrower. De series van Diamond Box Silverline en de Secret Jardin Hydro Shoot spelen daarop in, en bieden naast degelijke kwaliteit ook een scherpe prijs voor de thuiskweker en hobbyist met een beperkter budget. Ben je eerder op zoek naar een growbox of kweektent voor moederplanten, het opkweken van zaailingen of het produceren van stekken? Aan die behoefte heeft Secret Jardin ook gedacht: De Bekijk hier de speciale Dark Room-serie.

Voor elke kweekproject de beste basis:

De premium categorie van ons assortiment kweektenten zijn toch echt wel de HOMEbox Ambient kweektenten. Het is HOMEbox die ondertussen al zo'n twintig jaar geleden als eerste met het kweektent concept op de markt kwam. Rust je Ambient growbox uit met vele extra's om het klimaat te verbeteren en de best mogelijke groei en bloei voor elke plantensoort te garanderen. De HOMEbox modellen variëren van kleine modellen zoals de HOMEbox Ambient Q100, tot echte dikke tenten zoals de HOMEbox Ambient R240. Ook heeft HOMEbox gedacht aan de thuisteler die wat meer de hoogte in wil, met de slimme HOMEbox Ambient Q120 Plus. Dit model heeft een extra hoogte van 20 centimer, wat voor sommige kweekopstellingen en type gewassen een doorslaggevend verschil kan maken. Ben je echter op zoek naar een subtiel alternatief, dan hebben we ook het assortiment van HOMElab Grow Rooms beschikbaar voor je. Deze budget-serie van marktleider HOMEbox is voor de homegrower met de hand op de knip, maar met een neusje voor kwaliteit. Deze groep moet toch echt wel iets kunnen vinden in de HOMElab serie: van individuele kweektent to compleet samengestelde HOMElab Growbox Kweeksets.

Maak het beste van je thuiskweek project en groei uit tot een Growpro

Anders dan wij mensen, leven planten in een growbox enkel van licht, lucht en liefde. Voor de meest optimale licht- en luchtconditie in je kweekruimte zorgt de juiste hardware. Voor de perfecte verlichting van je geliefde plantjes kun je voor een conventionele HPS of Dual-Spectrum lamp kiezen. Ga je voor het allerbeste wat je je homegrow kunt bieden, dan komt al snel een dimbare en op afstand te bedienen LED kweeklamp in beeld. Afhankelijk van de ontwikkelingsfase en type van je planten bieden we in onze Growland shop een uitgebreide selectie van kweekverlichting in alle soorten en maten en voor alle toepassingen. Dus je kan er zeker van zijn dat je de beste kweeklamp met het juiste wattage tegenkomt. Samen met een passend luchtbeheersingssysteem heb je daarmee de basis gelegd voor een goed werkende kweekset. Alle andere benodigheden en asseccoires om een growbox compleet uit te rusten hebben we vanzelfsprekend ook in ons assortiment, zoals frame versterkers voor een betere stabiliteit van je growbox, klimaatcontrollers en CO² generatoren. En als je alles aangeschaft hebt wat je voor je indoor-project nodig hebt, dan blijft er nog maar één ding over om van je eerste thuiskweek een succes te maken, en dat is een beetje liefde. En die kost je niets, behalve een beetje toewijding en plezier. Normaal gesproken komt het plezier wel vanzelf, telkens als je je growbox openmaakt en ziet hoe geweldig je geliefde plantjes de lucht in schieten. En op het moment dat je van je eerste zelfgekweekte opbrengst aan het genieten bent, herinner je jezelf eraan dat het allemaal dik de moeite waard was.

Welke growbox past het beste bij mijn plannen?

Als je van plan bent om met een binnenkweek aan de slag te gaan, zul je je eerst even af moeten vragen in welke afmetingen je aan de slag wilt gaan. Is een kleine kweektent van een vierkante meter genoeg, of heb je toch echt wel iets groters in gedachten en heb je er ook de ruimte voor? Dit is over het algemeen de eerste afweging die je moet maken. Waar zet ik mijn growbox neer, hoeveel ruimte heb ik ervoor beschikbaar en hou ik er nog wat ruimte omheen over om overal goed bij te kunnen komen? Zijn er voldoende stopcontacten in de buurt, en zijn er mogelijkheden om frisse lucht aan te voeren en gebruikte, warme lucht af te voeren? Heb je die plek gevonden, en weet je hoeveel ruimte je voor je project op gaat offeren, dan weet je dus welke maat growbox je in kunt gaan zetten. Zodra je die keuze gemaakt hebt, kun je doorgaan met het selecteren van de hoeveelheid licht (vuistregel is maximaal tussen de 600 en 1000W per vierkante meter) en de respectievelijke luchtafvoercapaciteit die daar bij hoort. Ben je met deze materie nog niet zo bekend, dan is het misschien handig om met een growbox kweekset te beginnen. Het voordeel van zo'n set is dat wij de juiste componenten voor je bij elkaar hebben gezocht die perfect op de afmetingen van de growbox zijn afgestemd. Je hoeft het wiel dus niet zelf opnieuw uit te vinden, je hoeft er alleen maar eentje uit te kiezen die bij je past. En afhankelijk van je wensen, verwachtingen, ambities en natuurlijk je budget bieden we een veelvoud van kweeksets in verschillende prijsklassen en van de beste producenten.

Ga voor TOP resultaten met een premium growbox

Het kan natuurlijk altijd zijn dat je niet de juiste Growbox kweekset kunt vinden tussen de sets die we zelf hebben samengesteld. Maar voor elke thuiskweker en voor elk project valt er altijd wel wat te verzinnen, en we lopen qua ervaring en advies ondertussen ook al een aantal jaartjes mee. Dus heb je vragen, twijfels of ideeën over hoe jou growbox kweekset eruit zou moeten zien, klop dan even op de schouders van ons klanteservice team. We vinden het super leuk als we je ergens mee kunnen helpen. Voor alle beginnende thuiskwekers en groentjes met groene vingers hebben we één advies: voordat je bestelt, babbel even met ons om eventuele twijfels over je keuze weg te nemen, of je een duwtje in de juiste richting te geven. Joop Impulsaankoop is geen klant bij ons, we helpen je graag en verkopen je alleen dat wat je écht nodig hebt, niet wat je dénkt nodig te hebben. Alles wat er op je boodschappenlijstje staat, of wat je al in je winkelmandje hebt liggen moet op elkaar afgestemd en verenigbaar met elkaar zijn. Dus doe even een babbel met ons, noem je budget en hoe je plannen eruit zien en we helpen je met het samenstellen van de ultieme complete kweekset, die we vervolgens in een neutrale verpakking voor je in orde maken, en voor je het weet al opgestuurd hebben.

De Growboxen in ons assortiment zijn o.a. van de volgende fabrikanten:

  • Secret Jardin - Fabrikant met een breed assortiment van indoor-equipment
  • DiamondBox - Gespecialiseerd in een absoluut lichtdichte Growbox serie
  • HOMELab - Met zijn moderne zilver-coated modellen voor een scherp prijsje
  • HOMEbox - De uitvinders van het growbox concept, met slimme kweektenten opgebouwd uit de meest innovatieve en beste materialen
Loading ...