Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering + 2700 producten
  1. /
  2. Verlichting
  3. /
  4. Kweekverlichtingsets

Kweekverlichtingsets

Steek eens een licht op bij je plantjes

Bij ons in de Growland shop vindt je voor elke groeifase van je favoriete gewassen de juiste verlichting. De eerste fase van je binnenkweek begint meestal met je vers geplante stekken of zaailingen. Die hebben over het algemeen niet zo verschrikkelijk veel licht nodig,eerder een hogere luchtvochtigheid. Sla je slag met onze selectie van speciale stekkenverlichting: check bijvoorbeeld de pagina's met daglicht TL buizen en verlichtingsets voor stekken maar eens. Dit specifieke type TL's en verlichtingsets voor stekken en zaailingen genereren nauwelijks warmte, zodat je jonge plantjes niet teveel transpireren en die zo belangrijke hogere luchtvochtigheid eenvoudiger in stand te houden is. Ondanks de lagere warmte afgifte leveren kweek TL's exact het type licht dat je planten nodig hebben om zich in de vroege groeifase te ontwikkelen.

De tweede fase is vanzelfsprekend de groeifase, waarbij het verstandig is om voor de verder ontwikkeling van je planten op een ander type verlichting over te stappen. Ze gedeien nu het beste onder een kweeklamp met een blauw-wit lichtspectrum waarbij een MH kweeklamp (afkorting voor metaalhalide lamp) de meest voor de hand liggende keuze is. De Growland MH zelfbouwsets bestaan uit een MH kweeklamp, een hamerslagkap en een voorschakelapparaat (VSA). In tegenstelling tot de verlichtingsets voor stekken is de VSA bij dit type sets bewust niet in lampbehuizing geïntegreerd, zodat het op een andere plek dan in de kweekruimte gemonteerd zou kunnen worden, waardoor je wat ruimte in je growbox kunt besparen. Afhankelijk van je wensen en verwachtingen kunnen we je MH zelfbouwsets leveren van 125W tot 600W, zodat je de vrijheid hebt exact de juiste lichtstroom (uitgedrukt in Lumen) te kiezen die je groeifase doeltreffend gaat ondersteunen.

En dan is er natuurlijk de derde -en meest besproken fase- in de wondere wereld van de binnenkweker: De bloeifase. Het favoriete spectrum van bloeiende gewassen is overwegend rood-geel, en daarvoor is een enorm scala aan HPS lampen beschikbaar. Onze HPS zelfbouwsets zijn net zo opgebouwd als de MH sets: Je hebt de keuze uit verschillende combinaties met een HPS bloeifase kweeklamp, een bijpassend voorschakelapparaat en een reflector. Tijdens de bloeifase wil je het liefst een zo krachtige mogelijke verlichting van je kweekoppervlak, reken daarbij dat je met een 400W HPS op z'n minst een vierkante meter van voldoende lichtintensiteit - pakweg 50.000 Lumen - kunt voorzien. De sterkste lampen in onze sets gaan echter wel tot een lichtstroom van 130.000 Lumen, voor de meeste veeleisende homegrowers die op zoek zijn naar het allerbeste voor hun geliefde planten. Ben je eerder een teler van het "minder = meer" principe en zoek je naar de ultieme balans tussen minimale input en maximale output? Dan zou je zeker ook even je neus moeten steken in de zelfbouwsets met CFL spaarlampen.

Deze CFL zelfbouwsets hebben we zowel voor de groei- als de bloeifase. Dergelijke sets bestaan uit een hamerslagkap en een CFL inclusief de juiste bekabeling. Ze zijn super eenvoudig en tijdbesparend te installeren aangezien de VSA in de lampbehuizing geïntegreerd is en dus niet nog extra verbonden en aangesloten hoeft te worden, in tegenstelling tot zelfbouwsets met een extern voorschakelapparaat. Ook handig: Enkele van de CFL types die we aanbieden kombineren een lichtspectrum dat zowel in de groei als in de bloeifase effectief is, waardoor je de lamp niet hoeft uit te wisselen afhankelijk van de fase waarin je binnenkweek zich bevindt. Ben je helemaal niet op zoek naar een zelfbouwset omdat je alleen maar een nieuwe lamp nodig hebt? Dan raden we je aan eens op de Growland pagina's voor kweekverlichting te gaan snuffelen. Daar ga je zeker de lamp vinden die je zoekt. Veel plezier met shoppen en happy growing!

Uitgelicht: Wat is het verschil tussen een HPS en een hogedruk natriumlamp?

Als je een beetje gaat googelen naar een geschikte bulb voor je homegrow, kan het zijn dat je twee verschillende benamingen voor kweeklampen tegenkomt: "HPS" en "hogedruk natriumlamp". Het zijn echter twee benamingen voor exact hetzelfde principe kweekverlichting. HPS staat voor "High Pressure Sodium", wat zit in het Nederlands vertaald naar "Hoge Druk Natrium". Het is een verlichtingstechniek waarbij natrium onder hoge druk wordt gehouden en waar een spanning op wordt gezet. Met als gevolg een bijzonder heldere licht met een overwegend rood-geel spectrum. Op de growland.nl website kiezen we voor de meer aan de homegrower georiënteerde benaming "HPS" bij onze zelfbouwsets

Loading ...