Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 10-14 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Sale

SANlight LED Verlichtingset 1x EVO 4-80 1.5 265W

Artikelnummer: 18312

 • Vermogen: 265W
 • Rendement: >3 µmol/J
 • Optimaal verlichtingsoppervlak: 80x80cm
 • Hoge PPF-performance: 725 µmol/s
 • LED technologie van Seoul Semiconductor & Osram UX3
 • Levensduur: 90% lichtopbrengst na >90.000 bedrijfsuren
 • Levering inclusief stroomkabel, M-dimmer en ophanging
518,50 € 541,96 €
U bespaart 23,49 €
incl. Omzetbelasting Gratis verzending
Product uitverkocht
Beschrijving

SANlight EVO 4-80 1.5 265W LED kweeklamp - Kweekverlichting van het hoogste niveau

De EVO 4-80 1.5 is speciaal ontwikkeld voor kweekruimtes met een diepte van 80 centimeter en is absoluut de beste keuze voor elke homegrower die het allerhoogste aan lichtopbrengst uit een growbox van 80 bij 80 centimeter wil halen. Voor totale controle over deze ultra krachtige lichtbron raden de techneuten van SANlight thuiskwekers van alle ervaringsniveaus aan gebruik te maken van een dimmer, om er zeker van te zijn dat de EVO 4-80 1.5 zijn werk op de best mogelijke manier uit kan voeren. Want bij een dergelijk sterke LED-verlichting zou het best kunnen zijn dat het een beetje te veel van het goede is voor jonge gewassen, zaailingen en stekken. Een dimmer heeft als bijkomend voordeel dat je nog iets op het vermogen van 265W kunt besparen en de vrijheid hebt om naar eigen inzicht en behoefte te spelen met de lichtintensiteit van 725µmol/s.

Laten we de talrijke feiten en voordelen van de SANlight EVO-serie LED kweeklampen eens voor je op een rijtje zetten:

Efficiëntie laat zich niet alleen in getallen uitdrukken

SANlight biedt met de EVO-serie een geavanceerde efficiëntie van meer dan 3 µmol/J op moduleniveau aan. Tijdens de ontwikkeling werd echter over het algemeen gekeken naar praktische effecten: De aandacht is vooral uitgegaan naar de mogelijke opbrengst per oppervlakte en per tijd. Tijdens het onderzoek, gebaseerd op eigen ervaring, is het spectrum zo goed mogelijk geoptimaliseerd. Met als resultaat een breedband lichtbereik dat veel verder gaat dan het conventionele PAR-spectrum: De EVO LED's bieden een superieure rood/rood verhouding, die de fotomorfogenese* en dus ook de kwaliteit en de kwantiteit van de oogst positief beïnvloedt. (*Het fotomorfogenese proces bepaalt het uiterlijk van een gewas en leidt tot de uiteindelijke vorm, kleur en bloei van de plant. Dit is voor een belangrijk deel genetisch vastgelegd, maar wordt gestuurd door licht).

Bescherming en lichtbeheersing

Kenners van SANlight vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten, die ze in het verleden al dubbeldik hebben waargemaakt. En ook vandaag de dag blijft SANlight trouw aan die verwachtingen en zijn hoge kwaliteitsnormen. Zo is het bij alle modellen zo, dat na 90.000 bedrijfsuren de LED-kweeklampen van SANlight slechts 10% van hun lichtrendement verliezen. De combinatie van een unieke asymmetrische secundaire optische verdeling van licht**, met perfect op elkaar afgestemde geometrische vormen van de armaturen, zorgen voor een bovengemiddelde homogene verdeling van het licht, met de beste lichtdichtheid (PPFD ofwel Photosynthetic Photon Flux Density). Het slimme ontwerp van de EVO-serie minimaliseert het verlies en verspilling van fotonen tijdens hun reis naar de planten en beschermt de LED's tegelijkertijd tegen omgevingsinvloeden waaraan de modules tijdens een homegrow wordt blootgesteld. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor zwavel en andere chemische stoffen om de armatuur binnen te dringen, wat oxidatie van de LED-chipreflector kan veroorzaken. Ook laten de LED-bars zich eenvoudig reinigen, wat een langere levensduur en constantere lichtoutput garandeert. (**Secundaire optiek heeft 4 verschillende taken: Lichtcontrole, lichtverdeling, homogenisatie van het licht en licht mengen).

Verfijnde techniek

Uit het bijna onoverzichtelijke grote aanbod aan LED's dat tegenwoordig op de wereldwijde markt beschikbaar is, heeft SANlight voor ons thuiskwekers het allebeste uitgezocht. Als het gaat om het rode- en far-red spectrum LED's gaat SANlight, zoals ze dat al jaren lang doen, voor de allebeste en nieuwste OSRAM High Power LED's. In het witte LED-spectrum is gekozen voor de overtuigende en gepatenteerde WICOP technologie van Seoul Semiconductor. De LED's die met deze technologie vervaardigd zijn, worden gekenmerkt door een uitzonderlijke robuustheid en het beste rendement door het ontbreken van loodframes en zilver.

Ready-to-dim

Elk model uit de EVO-serie is "ready to dim". Met andere woorden: Alle modellen zijn dimbaar, en kunnen met de meeste reguliere of gangbare besturingssystemen voor de thuiskweek gebruikt worden. Ook is het mogelijk de EVO LED's aan te sturen met een eventuele magnetische- of Bluetooth dimmer van SANlight zelf. Een magnetische dimmer is inbegrepen bij je bestelling van de EVO verlichtingset. Heb je liever zo'n hippe Bluetooth dimmer? Check dan even deze link. In vergelijking met standaard draaipotentiometers zijn SANlight dimmers slijtage vast en worden ze niet aangetast door luchtvochtigheid of water.

De professionaliteit begint al bij de kabel

Een extra bijkomend voordeel van de EVO-serie zijn de hoogwaardige, waterdichte connectoren. In de reguliere glas- en tuinbouw worden deze professionele verbindingen al enkele decennia gebruikt en hebben hun waarde daar allang bewezen. Niet alleen de connectoren, maar alle accessoires die SANlight in het assortiment heeft voldoen aan een dergelijke hoge standaard en bieden je de mogelijkheid om een kwalitatief en duurzaam verlichtingsnetwerk in je kweekruimte op te zetten. Configureer en installeer je lichthuishouding eenvoudig en veilig naar eigen inzicht en behoefte, enkelvoudig of in een "Daisy-Chain" aan elkaar geschakeld.

Maximaliseer je ruimte

Over het algemeen worden koolstoffilters en luchtafvoer aan het plafond van de growbox of kweekruimte gemonteerd. Veel typische verlichtingssystemen en armaturen komen daardoor een stuk lager te hangen dan je misschien lief is, omdat ze dan onder de andere apparatuur geïnstalleerd moeten worden. Het voordeel van het ontwerp en de opzet van de EVO-serie LED's is dat ze een stuk minder ruimte in beslag nemen. Apparatuur kan eenvoudig tussen de LED-modules opgehangen worden waardoor geen centimeter aan ruimte verloren gaat. De gewonnen extra ruimte aan het plafond geeft je de mogelijkheid je favoriete plantjes wat groter of langer te laten groeien, en daarmee dus ook wat extra aan opbrengst te genereren. Dat is natuurlijk wel even handig als je in een relatief kleine of lage growbox kweekt, maar net zo goed een voordeel in een grotere, professionele kweekruimte.

Technische specificaties EVO 4-80 1.5:

 • Optimaal verlichtingsoppervlak: 80x80cm
 • Vermogen: 265W
 • Vermogensfactor: >0,95
 • Bereik ingangsspanning 100-240/277 50/60 Hz
 • Max. ingangsstroom: 1,1@220Vac
 • IP-beschermingsklasse: IP65
 • Toelaatbare omgevingstemperatuur: 5-35°C
 • Max. relatieve vochtigheid: 99%
 • Emissie golflengte: 400-780 nm
 • PPF (Photosynthetic Photon Flux): 725 µmol/s
 • Rendement: >3 µmol/s
 • Stralingshoek: 90-112°
 • Gewicht: 4,5Kg
 • Afmetingen (LxBxH): 643 x 291 x 116mm
 • Levensduur: 90% lichtopbrengst na > 90.000 bedrijfsuren

Toepassingen in het kort:

 • "High-intensity" oplossing voor een oppervlak of growbox van 80x80cm
 • Het gebruik van een Co² installatie of de meegeleverde M-dimmer is zeer aan te raden
 • Zonder dergelijk ingrepen is 725µmol/s bij 265W teveel voor jonge planten, zaailingen en stekken

Leveromvang:

 • 1x SANlight EVO 4-80 1.5 265W
 • 1x Stroomkabel geschikt voor de EVO-Serie
 • 1x Magnetische dimmer voor de EVO-Serie
 • 1x Light-Hanger: Ophangset voor verlichting - max. belasting 5Kg

Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Informeren zodra beschikbaar

(* = Verplichte velden)

Bekijk a.u.b. onze privacyverklaring

Dit artikel bestaat uit
Loading ...