Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Klimaat
  3. /
  4. Luchtafvoersets

Luchtafvoersets

Luchtafvoersets: Luchtbeheersing voor in je Growbox

De aanvoer van frisse lucht en de afvoer van warme, muffe en vochtige lucht uit je growbox is een essentiëel onderdeel van een succesvolle binnenkweek. Het maakt niet uit of je in een grote of kleine ruimte aan de slag gaat: Door voor een gedegen luchtafvoerset te kiezen hoef je je over het aspect van de luchtbeheersing geen zorgen meer te maken. Naast een passende set voor de afvoer van gebruikte lucht is het ook interessant te investeren in geluidsreductie, om eventuele geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Denk daarbij aan een producten zoals een geluidsdemper, geïsoleerde extractieboxen en buisventilatoren. We hebben meerdere sets voor je voorbereidt met dergelijke opties. De keuze voor de juiste luchtafvoer is onlosmakelijk verbonden met de inzet van een bijbehorend koolstoffilter. Geurneutralisatie is dan misschien niet van levensbelang voor het gedeien van je plantjes maar we kunnen ons voorstellen dat je liever niet hebt dat je hele huis naar binnenkweek ruikt, laat staan dat de hele buurt mee mag genieten van je hobby. Het Growland team heeft een heel scala aan luchtafvoersets voor je samengesteld, voor kleinschalig huishoudelijk gebruik tot professionelere industriële opstellingen, en met uiteenlopende uitrustingskenmerken. Bij elke set hebben we ervoor gezorgd dat de capaciteit van het koolstoffilter altijd naadloos aansluit bij de kracht van de afzuiger of buisventilator.

Op het gebied van geurneutralisatie werken we in onze sets het liefst met de koolstoffilters van gerenommeerde producenten zoals Prima Klima (modellen Eco en Industrie) en Carbon Active. Ze onderscheiden zich van conventionele filter producten door het gebruik van hoogwaardigere koolstof, compactere behuizing en gewichtreductie waar mogelijk. Via je luchtafvoer zal in ieder geval geen naar luchtje meer ontsnappen. Omdat je echter ook regelmatig je kweekruimte opent om je planten te verzorgen kan het altijd zijn dat er toch nog iets van ongewenste luchtjes kunnen ontsnappen. Voor zulke gevallen is het interssant om een geurneutralisatie product van ONA bij de hand te hebben. Kweek je in je slaapkamer, woonkamer of woon je in een dichtbevolkte wijk? Dan is geluidsreductie zeker geen overbodige luxe. Het monotone gebrom van je luchtafvoer kan als storend ervaren worden, vooral als in de warme maanden van het jaar je luchtbeheersing op volle kracht moet draaien. Vandaar dat we ook verschillende sets aanbieden die het verminderen van geluid prioriteren. In dergelijke sets voegen we oftewel een geluidsdempertoe, of we adviseren een "Silent Carbon" set met daarin een S&P geluidsdempende buisventilator. Wat voor luchtafvoerset je ook kiest, we zorgen er ook voor dat alle noodzakelijke asseccoires, om de set te eenvoudig en snel te monteren, meegeleverd worden op je bestelling.

Waarom heb je een luchtafvoerset eigenlijk nodig?

Heel simpel: frisse lucht! Misschien ligt dit niet voor de hand, maar aanvoer van verse lucht is van essentiëel belang voor het gedeien van de planten in je Growbox. Om er zeker van te zijn dat de lucht elk uur meerdere malen ververst wordt, is luchtafvoer een belangrijk onderdeel van het ecosysteem in je kweektent. Met een goed afgestelde afzuiging van gebruikte lucht crëer je onderdruk in je growbox waardoor je verzekerd bent van voldoende aanvoer van verse lucht rijk aan zuurstof en CO², en die zijn essentiëel voor de photosythese van je gewassen. De verse lucht wordt letterlijk de growbox ingetrokken door de onderdruk die is opgebouwd. Daar komt ook nog eens bij dat een koolstoffilter de afgevoerde lucht niet fatsoenlijk kan zuiveren als er niet een bepaalde mate van onderdruk aanwezig is. Maar denk ook even aan het binnen de perken houden van de luchtvochtigheid en temperatuur in je kweekruimte. Door doeltreffend de vochtige lucht af te voeren met behulp van een buisventilator voorkom je veel voorkomende problemen zoals schimmelvorming en hittestress.

De Growland luchtafvoersets bevat alle essentiële onderdelen die je nodig hebt voor een goed werkende microklimaat in je growbox. Je hebt op zeker de juiste buisventilator, het beste koolstoffilter en alle accessoires om er een goed werkende set van te bouwen. Hou er rekening mee dat producten die je in tuincentra en doe-het-zelf winkels kunt krijgen bij lange na niet kunnen tippen aan de effectiviteit van onze Growland sets. Laat je overtuigen door de duurzame degelijkheid en robuuste afwerking van onze producten, het is altijd de moeite waard om voor kwaliteit te gaan als je het beste voor je planten wilt!

Bij twijfel of vragen: je bent van harte welkom ons lastig te vallen via e-mail of telefoon!

Loading ...