Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Klimaat
  3. /
  4. Geluiddemper

Geluiddemper

Tuintjes zijn een plaats van vrede. Geluiddempers houden het op die manier.

Waar hoge eisen worden gesteld aan het geluidsniveau, kunnen praktische concepten voor geluidsreductie een efficiënte bijdrage leveren. De belangrijkste vraag hier is hoe te isoleren. Overspraakdempers zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om geluidsoverdracht via pijpleidingen te voorkomen en zo te voorkomen dat het geluid in naburige kantoren weerkaatst. Als het echter noodzakelijk is om het geluidsniveau van een airconditionings-, ventilatie- of verwarmingssysteem tot een minimum te beperken, wordt een ronde geluiddemper aanbevolen om het geluid te verminderen. Dit, in combinatie met de isolatie van de leidingkleppen, zorgt voor een vermindering van het volume van de leidingen of luchtslangen. Het effect verhoogt het welzijn tijdens het verblijf in de geïsoleerde kamers en verbetert de werksfeer.

In principe is de telefoniegeluiddemper zuiniger en de kanaaldemper de efficiëntere variant voor de isolatie van ventilatiekanalen en leidingen. In het geval van ruimteventilatiekanalen wordt ook het geluid van de betreffende installatie getransporteerd. In de meeste gevallen is een zeer complexe isolatie vereist, die niet door overspraakdempers kan worden geleverd om het gewenste volume te bereiken.

In deze gevallen kan kanaaldemping helpen om ongewenst achtergrondgeluid op de werkplek en thuis tot een minimum te beperken. Als er hoge eisen worden gesteld aan het geluidsniveau, kunnen er ook twee geluiddempers achter elkaar worden geïnstalleerd. Om een effectieve geluiddemping te garanderen, moet de geluiddemper direct voor en na de ventilator worden geïnstalleerd.
Loading ...