Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Verlichting
  3. /
  4. LED Kweeklampen

LED Kweeklampen

Energiebesparend en duurzaam: led kweeklamp

LED kweeklampen zijn momenteel de beste keuze op de markt als het gaat om optimale verlichting van planten. Het onovertroffen voordeel: LED-technologie is veel beter dan conventionele gloeilampen en spaarlampen en zelfs in directe vergelijking met natriumdamplampen (NDL) of zelfs metaalhalogenidelampen. Zo heeft een plantenlamp met LED-panelen bijvoorbeeld veel lagere wattagewaarden nodig voor dezelfde lumenwaarden als alle andere lichtbronnen en is daarom veel efficiënter in de test. Groeilampen met LED's zijn verkrijgbaar in tal van designs van fabrikanten zoals Lumatek Attis/ Zeus, Greenception, Sanlight of Secret Jardin, die aan elke vraag voldoen.

Gebruik maken van de voordelen van led kweeklamp

In de kamerplantenveredeling is het juiste licht en dus ook de juiste lampen van bijzonder belang. Door de keuze van de juiste lamp kunnen de verschillende groeifasen worden geoptimaliseerd - van de groeifase tot de bloeifase. LED groeilampen zijn bij uitstek geschikt voor deze toepassing en overtuigen door een aantal punten:

  • LED groeilamp met LED-technologie zorgen voor het perfecte licht zonder noemenswaardige afvalwarmte.
  • LED-installatielampen hebben een hoge energie-efficiëntie dankzij een aanzienlijk lager stroomverbruik.
  • De plant licht van LED is extreem weinig onderhoud en duurzaam.
  • In vergelijking met andere soorten verlichting zijn LED-lichtdioden niet onderhevig aan slijtage en zorgen ze voor een constant kleurenspectrum en dezelfde lichtintensiteit, zelfs na vele jaren.
  • Alles bij elkaar maakt de werking van een led groeilamp zeer effectief en kosteneffectief, ondanks de hogere aanschafprijs. De belangrijkste reden hiervoor is de bespaarde energie.

Gerijpte LED-technologie voor snel rijpende planten

Het licht van de kweeklampen led is door jarenlang onderzoek optimaal aangepast aan de behoeften van deze speciale verlichting - vooral door de twee marktleiders Osram en Cree. Er is zelfs geen beter alternatief voor de groeifase of de kweek van zaailingen.
Grotere oppervlakken kunnen optimaal verlicht worden met de krachtige LED armaturen of panelen, voor kleinere oppervlakken zijn individuele, individueel combineerbare LED spots of een cluster van 3 tot 15 Watt meer geschikt. Als het montageoppervlak groter wordt, groeien de verlichtingssystemen gewoon mee. Sommige fabrikanten bieden hiervoor uitbreidbare modules aan. U kunt dus met één enkele module beginnen en deze geleidelijk aan toevoegen.

Het juiste kleurenspectrum voor optimaal licht in de plant

Het rode en blauwe kleurenspectrum van het led groeilamp is cruciaal voor een gezonde en uniforme plantengroei. Het gebruik van deze verschillende soorten licht zorgt ervoor dat de planten precies het licht krijgen dat ze nodig hebben, afhankelijk van de groeifase.
De beste manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van LED armaturen waarbij meerdere individuele LED spots met een aangepast kleurenspectrum hun effect ontvouwen.
Loading ...