Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Potten & Containers

Potten & Containers

Onze bestsellers

Bloempotten, Plantenbakken en Containers

Planten scheppen een aangename sfeer in huis en in je tuin. In de juiste plantenbak of bloempot ontplooit een plant zich tot zijn maximale potentieel en geeft het een ontspannend en verfrissend effect aan zijn omgeving, elke tuinier, thuiskweker en botanische fanatiekeling kan dat te allen tijde beamen. In deze categorie vindt je alle onderdelen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze: kweekpotten, speciale plantenbakken, bloempotten, librabakken en nog veel meer. De Growland webwinkel biedt een uitgebreid assortiment van bloempotten in alle soorten en maten en van een grote verscheidenheid in materialen. Zo zijn er plantenbakken en bloempotten gemaakt van plastic, kunststof, verschillende soorten stof en textiel, plantzakken, speciale librabakken en gaaspotten voor hydrologische thuisteelt. Het maakt niet uit of je groot of klein denkt: We bieden producten van verschillende formaten: lieve kleine kweekpotjes van 0,27 liter tot jumbopotten van wel 39 liter. Veel gevraagd zijn de standaard vierkante bloempotten of de robuuste vierkante bloempotten omdat ze in een Growbox weinig ruimte onbenut laten en het kweekoppervlak efficiënt opvullen.

Gronest bloempotten
Bij gebruik van traditionele bloempotten stoten de wortels vroeg of laat tegen de ondoordringbare potwand aan en worden zo gedwongen in cirkels te groeien. Dit verschijnsel wordt het "omwortelingseffect" genoemd en verzwakt op lange termijn de plant omdat ze haar wortelstelsel niet op gezonde, natuurlijke wijze kan ontwikkelen en uitbreiden.

De textielpotten van Gronest zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het speciale flexibele en luchtige textiel voorkomt de vorming van omworteling door de wortelpunten in het weefsel op te sluiten en veel nieuwe, fijne wortels uit de hoofdscheuten een kans te geven zich te ontwikkelen, wat een positief effect heeft op je gewassen bovengronds. De speciale stof zorgt ook voor een hoog ademend vermogen, voor een betere zuurstofhuishouding in de bloempot. Een Gronest stoffen bloempot is volledige uitwasbaar en kan naar believen verschillende keren gebruikt worden.

De Gronest stoffen bloempotten hebben lucht- en waterdoorlatende wanden. Wanneer de wortels daar doorheen groeien, komen de wortelpunten in contact met licht en lucht en verwelken ze op natuurlijke wijze. Dit heeft echter een voordelig effect, omdat dit je planten stimuleert haar wortelnetwerk met extra veel nieuwe en fijne wortels uit te breiden en zo ontwikkelt er zich een gezond, rijk vertakt wortelstelsel. Een handig voordeel van een dergelijk systeem uit zich in de opbrengst: planten die in een Gronest stoffen bloempot opgekweekt worden, groeien een stuk groter in vergelijking tot een traditionele kunststof bloempot van hetzelfde volume. Het luchtdoorlatende textiel zorgt voor een algemene verbetering van de zuurstofvoorziening aan je substraat en wortels. Extra zuurstof is niet alleen gunstig voor gezondere wortels, het stimuleert en bevordert ook de kolonisatie van nuttige micro-organismen en bacteriën.

Welke pot past het beste bij mijn plant?

Hoe groot het volume van je bloempot of plantenbak zou moeten zijn, hangt af van de grootte van je gewas en de omvang van haar wortelnetwerk. Ook moet pot een stevige, solide basis garanderen, zodat je planten niet bij het minste of geringste omvallen. Het juiste volume geeft de wortels voldoende ruimte om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zet daarom je verwachtingen en plannen op een rijtje en zoek daarbij de juiste afmeting/ volume uit. De meeste bloempotten en plantenbakken zijn gemaakt van kunststof -zoals polypropyleen- en zijn geschikt voor zowel binnen als voor buiten gebruik. Kunststof potten hebben als bijkomend voordeel dat ze veel lichter en gemakkelijker te verplaatsen zijn dan potten van klei of keramiek, en dat kan wel handig zijn bij planten van een grote omvang. Stel jezelf ook de vraag hoeveel kweekruimte je hebt en of/hoe je die optimaal wilt benutten. Met robuuste, vierkante bloempotten kan je bijvoorbeeld veel meer planten op een kleinere ruimte kwijt dan met traditionale ronde plantenbakken. Welke keuze je ook maakt, we garanderen je een goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Verder bieden we je in onze webwinkel handige grow-accessoires zoals vierkante onderzetters, ronde onderzetters -voor bijvoorbeeld Air-Pot Superoot bloempotten- en kweektrays waarvan sommige met een afvoersysteem om overtollig water af te voeren of op te vangen. Plaats je bloempotten in een dergelijke tray en hou je kweekomgeving gemakkelijk droog en netjes. Vergeet ook niet om in onze Growshop op zoek te gaan naar een mooie potgrond, cocossubstraat of ander kweekmedium en geschikte Plantenvoeding om vol goede moed aan je homegrow te gaan beginnen.

Loading ...