1
Gratis verzending van 99€ +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en betrouwbare levering met DHL

Hydrocultuur

10.09.2015 11:08

In hydrocultuur (afgeleid van de Griekse woorden "hydro" (water) en "ponos" (arbeid) is een methode van Plantenteelt, worden in plaats van waterige oplossingen van gemalen mineralen gebruikt. Terrestrische planten kunnen zo gekweekt worden, dat hun wortels in een waterige oplossing van mineralen of in een inactieve medium, zoals Perliet, grind, minerale wol, of kokosnoot bolster.

Hydrocultuur

Onderzoekers ontdekten in de 19e eeuw dat de planten essentiële mineralen als anorganische ionen in het water absorberen. Onder natuurlijke omstandigheden fungeert de bodem als een reservoir van mineralen, maar is zelf niet voor plantengroei verantwoordelijk. De minerale voedingsstoffen van de bodem lossen zich in water op, plantenwortels kunnen deze absorberen. Als de benodigde mineralen kunstmatig in de watervoorziening van de plant geïntroduceerd worden, zal de bodem voor de groei van de plant niet meer nodig zijn. Bijna elke terrestrische plant kan met behulp van de hydrocultuur methode gedijen. Hydrocultuur is ook een standaard techniek voor onderzoek en onderwijs in de biologie.

Loading ...