Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Verlichting
 3. /
 4. Lampen

Lampen

Met Growland heb je de juiste lamp op je schaduw.

Voor een succesvolle binnenkweek in een gowroom of een kweektent is een passende verlichting essentieel, want zonder licht vindt er geen fotosynthese plaats in een plant. Wij hebben verschillende indoor Growing lampen, zoals de metaalhalogenide lamp, de natriumdamplamp, LED of de dubbele lamp voor u bij ons aanbod.

In welk licht staat een plant voor mij open?

Metalen halogeenlampen en LED-lampen zijn bijzonder geschikt voor de groeifase van uw planten omdat hun kleurenspectrum in het blauwe bereik ligt. Metaalhalogenidelampen mogen echter niet worden gebruikt tijdens de bloeifase, omdat ze niet het vereiste rood/gele deel van het licht hebben. De natriumdamplamp is hiervoor ideaal. Het is een gasontladingslamp. De gasontlading produceert een zeer hoge lichtopbrengst. Daarom wordt het naast de plantenteelt ook gebruikt in het theater, in de filmmontage of in de fotodonkere kamer. Het rood-gele spectrum is zeer belangrijk in de bloeifase. De helderheid van de natriumdamplamp helpt uw planten om krachtiger te bloeien.

De All in One oplossing is de dubbele lamp. Het integreert de natriumdamplamp met de metaalhalogenidelamp en kan dus zowel in de groei- als de bloeifase worden gebruikt. Voor al diegenen die willen beginnen met thuis tuinieren en nog geen goeroe zijn op het gebied van teelt, kunnen we de aanschaf van een dubbele lamp aanraden om mee te beginnen.

Wat anders de kweektent en de stemming opfleurt.

Een complete set is geschikt voor grotere kweekkamers. Wij adviseren u graag en stellen een passend pakket voor u samen. We hebben ook meststoffen en substraten in onze winkel.

Expert tips voor de snijfase:
 • weinig en zwak licht (LED)
 • Koud kleurenspectrum
 • Let op de verlichtingsduur. Te veel kan schadelijk zijn.
 • Tijdschakelaars voor automatische aansturing van de verlichting
Experts Tips voor de groeifase:
 • Krachtige lichtbronnen (metaalhalogenidelamp of LED)
 • koud kleurenspectrum met een hoog blauw/witte inhoud
 • Tijdschakelaars voor automatische aansturing van de verlichting
Expert tips voor de bloeifase:
 • Natriumdamplamp (NDL)
 • warm kleurenspectrum met een hoog rood/geel gehalte
 • schakelklokken voor automatische regeling van de verlichting
Loading ...