Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Substraten
  3. /
  4. Coco

Coco

Kokosgrond of kokossubstraten zijn een populair medium voor het kweken van planten en stekken. Ze bieden enkele unieke voordelen voor uw plantenteelt.

De voordelen van kokossubstraten & kokosgrond voor uw planten

- Poreusheid: Kokosgrond is zeer poreus. Dit zorgt voor een uitstekende lucht- en vochtcirculatie voor de wortels van je planten. Dit bevordert een betere wortelontwikkeling en gezondere groei voor je planten.

- Kokosgrond is schoon en steriel: Onze fabrikanten besteden veel zorg aan de reinheid van het product bij het mengen van uw kokossubstraat. Afhankelijk van de fabrikant wordt het eindproduct gewassen of opnieuw gespoeld om ervoor te zorgen dat het cocosubstraat geen schimmels of ongedierte bevat. Als kokossubstraten beschimmelen, is dat meestal te wijten aan overmatig water geven door de consument.

- Houdbaarheid & herbruikbaarheid: In de regel kunnen de substraten na gebruik en grondige spoeling met enzymen opnieuw worden gebruikt. Raadpleeg de productbeschrijving van de fabrikant.

- Effectieve vochtretentie: Kokossubstraten kunnen zeer goed vocht opslaan. Dit wordt vervolgens geleidelijk aan de plant afgegeven. Pas echter op dat u de kokosgrond niet te veel water geeft, omdat dit bij langdurig gebruik tot schimmelvorming kan leiden.

- Milieuvriendelijk alternatief: Kokosgrond bevat geen turf en wordt daarom beschouwd als een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele potgrond. Bij de productie wordt de schil van de kokosnoot gebruikt, die anders als afvalproduct zou worden weggegooid.

Kokosgrond & kokossubstraat kopen

Bij Growland letten we op hoogwaardige producten en een goede reputatie van onze leveranciers. Daarom kunt u bij ons alleen kokossubstraten kopen van de volgende fabrikanten. Plagron Coco, Canna Coco, BioBizz Coco Mix en UGro Rhiza. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw kweekmedium van een constante hoge kwaliteit is en dat u bij elke herhaalaankoop exact hetzelfde product ontvangt.

Overtuigd van kokos voor je planten?

Koop dan nu je favoriete kokossubstraat online bij Growland en til de groei van je planten naar een hoger niveau.

Loading ...