1
#custom.glTopBarUsp1Mobile# +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 Ç Snelle en betrouwbare levering wereldwijd

CANNA COGr Boards

Artikel: 10135

  • mengsel van kokosnootschilfers, kokosvezels, kokosnootkorrels
  • Mat 1m x 15cm, geperst
  • Mat past in Weegschaaltje
7,07 €

incl.ábtw , Plus Verzending

voorradig

Levertijd: 3 - 5 Werkdagen

Beschrijving

CANNA COGr Boards

COGr Boards is het kokossubstraat waar de kweekmethode CANNA COGr op is gebaseerd. Dit is gemaakt voor ervaren kwekers die veel controle willen hebben over de water- en voedingsgift.

Kokossubstraat voor ervaren kwekers
In vergelijking met andere kokossubstraten, heeft het COGr Board een grovere en luchtigere structuur. Het kan grote hoeveelheden vocht en voedingsstoffen opnemen welke direct beschikbaar zijn voor de plant. Het substraat geeft de wortels veel lucht waardoor ze zich beter ontwikkelen. Ook kun je de watergift preciezer en droger afstemmen. Door deze eigenschappen kun je als kweker de groei en bloei goed sturen.

Geschikt voor kweekbakken
COGr Boards koop je gedroogd en geperst, in handzame pakken van drie liter. Je maakt ze klaar voor gebruik door ze te weken en bufferen met COGr Buffering Agent. Hierdoor zwelt het kokossubstraat op tot twaalf liter. Geschikt voor kweekbakken van een meter.

Kweken met CANNA COGr Boards?
CANNA COGr Boards zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken in Nederland. Zoek hier een verkooppunt in de buurt. Met onze voedingscalculator kun je een voedingsschema opstellen.

Gebruiksaanwijzing
- CANNA COGr boards worden geperst en droog geleverd, daardoor is het gemakkelijk in transport en opslag, zie (1).
- Om er een geschikt kweekmedium van te maken moeten de CANNA COGr boards eerst met een speciaal hiervoor ontwikkelde
CANNA COGr Buffer Agent geweekt en gebufferd worden. De boards zullen opzwellen van 3 liter naar 17 liter kwaliteitssubstraat, zie (2).
- Verdun de CANNA COGr Buffer Agent met water in de verhouding 1:500 en breng de pH op 5.5-5.8.
- Voeg per CANNA COGr board 12,5 liter verdunde buffer vloeistof toe, bijvoorbeeld met een gieter of slang, zie (3).
- Maak drainsnedes vˇˇr of na het toedienen van CANNA COGr Buffer Agent, afhankelijk van uw systeem, zie (4).
- Laat de CANNA COGr board met de CANNA COGr Buffer Agent 24 uur rusten en bufferen. Laat het overtollige vocht uit de mat lopen en breng de plantgaten aan, zie (5).
- CANNA COGr board is nu klaar om beplant te worden, zie (1).
- Zodra de stekken staan wordt aanbevolen om CANNA RHIZOTONIC te gebruiken. CANNA RHIZOTONIC stimuleert wortelgroei en de doorworteling van het substraat. De planten slaan sneller aan, wat resulteert in een productievere plant. CANNA RHIZOTONIC kan worden toegediend via bladbespuiting, met een gieter of met het druppelsysteem, zie (2).
- Start met CANNA COGr Vega met een EC van 1,5 mS/cm2. pH 5.5-5.8. Zie (3).
- Zijn de planten goed doorworteld, voer dan de EC op tot een dosering van 1:250. Aanbevolen EC: 1.8-2.4 mS/cm2, afhankelijk van de kwaliteit en de EC van het water
. - Gebruik CANNA COGr Vega tot en met de eerste 2-3 weken van de bloeiperiode (12 uur licht/donker). Op het moment dat de groei stagneert en de bloemvorming begint, is het tijd om over te stappen op CANNA COGr Flores (verdunning 1:250; EC 1.8-2.7 mS/cm2; pH 5.5-5.8). Zie (1).
- Tijdens de bloei heeft de plant meer behoefte aan fosfaat en kalium. Aan deze behoefte kan worden voldaan door 4 weken voor de oogst, gedurende een week, CANNA PK 13/14 toe te dienen. Resultaat: Grotere en smaakvolle vruchten, zie (2).
- Stop een week voor de oogst met CANNA COGr Flores.
- Geef de laatste week alleen water en CANNAZYM.

Hergebruik
CANNA COGr board kan vanwege zijn stevige structuur uitstekend 3 maal hergebruikt worden zonder kwaliteitsverlies.
- Oogst de plant en verwijder de bovengrondse plantresten, zie (1)
- Spoel het COGr granulaat grondig door met een dubbele dosis CANNAZYM, en laat het 24 uur rusten, zie (2)
- CANNA COGr Buffer Agent is nu niet meer nodig, je kunt direct opnieuw beginnen met aanplanten, zie (3)

Watergift
Richtlijn watergift voor volwassen planten is 4-6 liter /m2 per dag. Aanbevolen aantal druppelbeurten is 1 tot 3 keer per dag. Druppel bij voorkeur alleen overdag wanneer de lampen aan zijn. Zorg voor een voldoende drainage (10-20%). Bij zout leidingwater (EC >0.6 mS/cm2) moet er meer worden gedraineerd om zoutophoping te voorkomen.

Wanneer wordt gekweekt in plantbakken met een afsluitbaar drainsysteem dan is het gemakkelijker om te beginnen met drainsnedes, de COGr om te draaien en vervolgens de plantcontainer vol met bufferoplossing te laten lopen.

Tip
Vanaf tweede week nadat planten op COGr staan wordt het aanbevolen om CANNAZYM met de voeding mee te geven. CANNAZYM breekt dode wortels af, zorgt voor meer lucht in de slab, voorkomt plantziektes, stimuleert het microleven in de bodem en maakt extra voedingsstoffen beschikbaar voor de wortels. CANNAZYM kan continu worden meegegeven met de voeding (verdunning 1:400) of een keer per week (verdunning 1:100). CANNAZYM zorgt er tevens voor dat de COGr beter hergebruikt kan worden.

Gewicht: 1,70 Kg

Beoordelingen

Beoordeel dit product als eerste:


Klanten kochten hierbij de volgende producten
Loading ...