1
Gratis verzending van 99€ 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en discrete levering + 2700 producten

HPS Hogedruknatriumlamp Bloei

Filter

Schijn je planten in het juiste licht met natriumdamplampen

Een natriumdamplamp, of kortweg NDL, is een plantenlamp die zijn gele licht uit een gasontlading in natriumdamp krijgt. Met 150 lm/W (lumen per watt) heeft deze lamp een buitengewoon hoog lichtrendement. Natriumdamplampen bestaan uit een ontladingsvat (brander) gevuld met natrium en een inert gas, dat zich voor de thermische isolatie bevindt in een geëvacueerde glazen bol in buisvormige of ellipsvormige vorm.

Veel stoom rond het licht.

De gasvulling staat onder hoge druk tijdens het gebruik van de natriumdamplamp. Door de hoge bedrijfstemperatuur (ca. 1000 °C) is de brander gemaakt van zeer zuiver transparant aluminiumoxide keramiek en de elektrodeverbindingen zijn gemaakt van niobium. De brander van de natriumdamplamp wordt in de glazen bol bevestigd door sterke metaaldraden, die tegelijkertijd als stroomvoorziening dienen.

Een plant heeft licht nodig om te ademen.

Natuurlijk heeft een plant ook lucht nodig om te ademen. Het is echter bekend dat ze kooldioxide inademen en zuurstof produceren tijdens de fotosynthese. Het juiste licht is daarom cruciaal voor het beste resultaat tijdens de bloei en groei.

Rood, geel, blauw en wit. Welk lichtspectrum is wanneer juist?

NDL-lampen hebben een kleurenspectrum in het geel/rood bereik en zijn uitsluitend geschikt voor de bloeifase van de planten. De benodigde blauwe component ontbreekt voor de groeifase. Metallologen lampen (MHL) met het bijbehorende spectrum (blauw/wit) zijn te vinden in onze categorie MH-verlichtingsarmaturen in de groei- of groeifase. Als u op zoek bent naar een gecombineerde lichtbron die zowel in de bloeifase als in de groeifase het kleurenspectrum levert, dan vindt u deze in de categorie Dual light source. Het is de moeite waard om te vergelijken welke lamp het beste is voor uw planten.

Met een natriumdamplamp krijg je watts voor je geld.

Naast het optimale licht voor de bloeifase spreekt de prijs ook voor een natriumdamplamp. Vooral voor beginners en binnenkwekers, die de voorkeur geven aan het kweken op een vrij kleine oppervlakte, is het aan te raden om dit type verlichting te kopen. We hebben een breed scala aan merken van Osram, Phillips, Sylvania, Elektrox en nog veel meer. Ook kunt u in onze winkel de juiste ballast vinden. Als u een hele set lampen nodig heeft, kunnen wij u adviseren en een verlichtingsset samenstellen.
Loading ...