Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Substraten

Frux Bio Zaai en verspeengrond 10 liter

Artikelnummer: 10490

 • Bevat hernieuwbare grondstoffen
 • Met organische meststof
 • Propagerende grond voor jonge planten
9,10 €
0,91 € per 1 l
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Product uitverkocht
Geschikte accessoires
Beschrijving

De frux Organic Herb & Seeding Soil is een kant-en-klaar vermeerderingssubstraat uit het beproefde frux soil assortiment. Bijzonder fijn substraat voor gezonde, sterke jonge planten uit zaad of stek en voor het kweken en opkweken van verse tuinkruiden. Fijn puimsteen maakt de structuur los en schept zo optimale voorwaarden voor kieming en wortelvorming.

De organische meststoffen en hun voedingsstoffen in de bodem worden voortdurend door de bodemfauna (micro-organismen) omgezet in een vorm die door de planten kan worden opgenomen en vervolgens door de wortels kan worden opgenomen. Dit zorgt voor een organisch en biologisch langetermijneffect van de meststoffen. Het zoutgehalte bij de wortels is dus aanzienlijk lager dan bij minerale meststoffen. Kleimineralen zorgen voor de voor deze planten belangrijke water- en voedingsstoffenvoorziening.

Uitgangsmateriaal:

50% organisch bodemmateriaal (hoogveen, matig vergaan, klei, plantaardig materiaal uit tuin- en landschapsbouw (compost), plantaardig materiaal uit bosbouw (houtvezel, gesteente (puimsteen), koolzure kalk, organisch-minerale NPK-meststof.

Tip:

Gebruik alleen nieuwe of schone zaaibakjes. Let er bij het afdekken op of de zaden licht of donker kiemen. Houd de grond altijd goed vochtig. Voor plantenvermeerdering ligt het optimale temperatuurbereik tussen 17°C en 21°C. Begin met topdressing wanneer de eerste wortels zijn gevormd. Als u kruiden en groenteplanten in potten of bakken op het balkon of terras kweekt, kies dan een zo groot mogelijke bak, want de planten hebben tijdens hun groei veel water en voedingsstoffen nodig. Meng bij het uitplanten in de tuin de bestaande tuinaarde met de fruxgrond in een verhouding van 1:1. Na het oppotten of planten de grond licht aandrukken en vervolgens goed water geven. De planten worden gedurende ca. 4 weken goed voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen en sporenelementen. Begin met bemesten na 4-6 weken.


 • Producent:
  Frux
 • Samenstelling: organisch
 • Grootte: 10 L
 • Artikelgewicht: 3,72 Kg
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...