Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 10-14 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Potten & Containers
 3. /
 4. Potten

Air-Pot Superoot 1-38 liter

Artikelnummer: Air-Pot

 • Voorkomt ringgroei en verbetert de wortelgroei
 • Kortere groeiperiodes in de veredeling van jonge planten
 • vitale, krachtige en gezonde planten
Selectie
vanaf 3,00 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving
Air-Pot System
Air-Pot® assembly

Superoot Air-Pot®: Voor grotere, sterkere en gezondere planten en uitbundige wortelvorming

Door het slimme en innovatieve ontwerp van de Air-Pot® ontwikkelen je planten zich sneller en gezonder dan voorheen. In conventionele plantenpotten komen de wortels uiteindelijk op de bodem uit, en beginnen dan "rond te groeien". Dit heeft een vertragende werking op de ontwikkeling van zowel de rhizosfeer (wortelomgeving) als de groei- en bloeifase van je plantjes. Door het ontwerp van de Air-Pot® wordt dit voorkomen. Er ontstaat een homogene, dichte massa van vezelige wortels die veel makkelijker water, voeding en zuurstof op kunnen nemen. Dat merk je ook meteen als je de voorgegroeide zaailingen of stekken ompot in een Air-Pot® Superoot: Beworteling verloopt een stuk sneller en minimaliseert eventuele uitval.

Een Air-Pot® Superoot is gemaakt van gerecycled materiaal en is het resultaat van jarenlang onderzoek door vooraanstaande kwekers. Maar een Air-Pot® valt eigenlijk vooral op door zijn vreemde, science-fiction-achtige vormgeving en dat heeft een hele goede reden! Op het moment dat je een nieuwe plant in een Air-Pot® plaatst, begint ze met het slaan van een penwortel tot aan de bodem van de pot. Zodra de penwortel de bodem bereikt, komt ze in contact met de buitenlucht met een andere luchtvochtigheid, waardoor de penwortel zichzelf luchtdicht afsluit. Vanaf dat moment richt de plant zich op de ontwikkeling van de wortels naar de zijkant. De luchtgaten aan de zijkant van de Air-Pot® bevorderen de aanvoer van zuurstof, zodat het aanwezige microleven sneller en beter voedingsstoffen aan de plant kunnen afgeven. De kegelvorm van de zijgaten leiden de zijwortelscheuten ongedwongen naar buiten, waar ze door de blootstelling aan licht en buitenlucht gesnoeid worden. Dit systeem stimuleert verdere wortelgroei langs bestaande wortels en blijft dit tijdens de complete levenscyclus van de plant doen. Het resultaat is een dichte, homogene rhizosfeer van vezelige wortels die veel effectiever zijn in het opnemen van voeding en water. Waar normaal gesproken de grootte van je planten en daarmee ook de opbrengst gelimiteerd wordt door het volume van de plantenpot, ontstaat er bij gebruik van een Air-Pot® Superoot een andere situatie. Je kunt met een kleiner volume pot een grotere plant kweken. Zo kun je tot wel een derde besparen op de hoeveelheid substraat die je met conventionele potten nodig zou hebben.

Voordelen op een rijtje

 • Voorkomt ringgroei van de wortels
 • Verhoogde opname van water en voeding
 • Kortere groeitijden bij het opkweken van jonge planten
 • Kweek grotere planten met minder substraat
 • Robuust en stevig design, gaat jarenlang mee
 • Gemaakt van gerecycled materiaal
 • Gunstig in aanschaf
 • Neemt weinig ruimte in beslag bij opslag

Montage van de Superoot AirPot®
Voor de juiste werking van een AirPot® is de juiste montage van groot belang. Een AirPot® wordt plat verpakt geleverd en moet dus nog gemonteerd worden. Pas op dat je de binnenkant en de buitenkant niet door elkaar haalt. De kegels aan de buitenkant hebben gaten, die aan de binnenkant juist niet. Dan is er ook nog de bovenzijde en de onderzijde van AirPot®: De bovenzijde kun je herkennen aan het feit dat één of meerdere rijen geen gaten hebben, in tegenstelling tot de onderzijde waar de gaten in de kegels groter zijn voor een betere luchtcirculatie onderin. Plaats de gaasbodem na drie rijen kegels vanaf de bodem en wikkel eerst de linkerkant rond en daarna de rechterkant. Gebruik de plastic bevestigingsmiddelen om beide kanten aan elkaar te bevestigen. Bij kleinere modellen heb je één verbindingsschroef nodig aan de bovenzijde, bij grotere modellen plaats je ook nog een tweede en/of derde verbinding aan de onderzijde.

Bij twijfel, vragen en opmerkingen: Aarzel niet om even bij ons aan te kloppen via mail of telefoon, we helpen je graag verder!

Air-Pot® Superoot beschikbare formaten:

 • Air-Pot® Superoot 1 liter
 • Air-Pot® Superoot 3 liter
 • Air-Pot® Superoot 5 liter
 • Air-Pot® Superoot 9 liter
 • Air-Pot® Superoot 12,5 liter
 • Air-Pot® Superoot 20 liter
 • Air-Pot® Superoot 38 liter

Geschikte onderzetters:


Beoordelingen (2)

Deel andere klanten uw ervaringen mee

5 van 5 Mijn ultieme pot

Ik ben zeer tevreden over deze potten, de wortelgroei is inderdaad als geadverteerd. Zeer goede wortelverdeling en wanneer de plant probeert ringvorming te geven wordt dit in de dop gedrukt door het directe contact met de lucht en weer afsterven terug het substraat in.
Wanneer ik mijn substraat recycle heb ik, vergeleken met andere potten, de meeste moeite om het terug te winnen door het wortel-netwerk, hahaha.

Ik gebruik de 1L voor semi-kleine auto-flowers (

Gerard S., 08.02.2023
5 van 5 Air pots

Top product is echt een aanrader

Marcel H., 08.09.2023
Loading ...