Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Sale

Crazy Hills Élan - Organische groei- en bloeibooster 1L, 5L

Artikelnummer: 18081

 • Organisch-minerale booster voor groei- en bloeifase
 • Verkregen uit duurzame grondstoffen
 • Verpakt in 100% gerecycled materiaal
 • Geschikt voor alle kweekmethodes: Aarde, kokos en hydro
Selectie
43,60 € 50,79 €
U bespaart 7,17 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving

Crazy Hills Élan: Combineert het effect van vier verschillende boosters in één fles!

Élan is een geconcentreerde booster voor de groei- en bloeifase van het Oostenrijkse bedrijf Crazy Hills, die sinds begin 2021 het homegrowers wereldje wakker schudden met hun innovatieve en effectieve organisch-minerale producten. Met Élan doet Crazy Hills een poging om het aanbod van bio-stimulatoren voor de thuisteelt te hervormen. Want Crazy Hills Élan is namelijk een vier-in-één booster: Het is zowel een groei- als bloeiaccelerator, een wortelstimulator en een immuunsysteem booster. Het is niet langer nodig voor elke fase een aparte organische -of minerale- booster te kopen, hou die centjes lekker in je zak! Bij Crazy Hills houden ze niet alleen van organisch kweken, ze houden ook van openheid en transparantie. In tegenstelling tot andere producenten van plantenvoeding, weet je bij Crazy Hills precies wat voor ingrediënten er in de fles zitten. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

Huminezuren:
Huminezuren worden traditioneel ingezet als wortelstimulator. Ze verhogen de buffercapaciteit van het substraat en natuurlijke afgifte van voedingsstoffen. Te zure of alkalische waardes worden geneutraliseerd zodat er een optimale omgeving ontstaat voor de ontwikkeling van een productief micro-leven. Huminezuren beschermen de wortels tegen overvoeding, terwijl ze tegelijkertijd de beschikbaarheid van moeilijk opneembare macro-elementen zoals fosfor (P) verbeterd. Daarnaast voorkomen Huminezuren de oxidatie van ijzer (Fe), een essentieel micro-element waar de plant absoluut niet zonder kan.
Huminezuren bestaan uit relatief grote moleculen, die slechts met moeite in de wortels door kunnen dringen, maar wel in staat zijn om mineralen en voedingsstoffen aan de rhizosfeer (wortelomgeving) aan te bieden. Vanaf daar nemen fulvinezuren het werk over, als het gaat om de interne distributie van voeding en mineralen.

Fulvinezuren: Als je -even voor de beeldvorming- de rhizosfeer van je plantjes als een distributiedepot van pakketjes zou zien, dan zijn humuszuren de heftrucks die de pakjes komen brengen naar de koeriers die ze uiteindelijk gaan bezorgen. Die koeriers zijn de fulvinezuren. In tegenstelling tot huminezuren kunnen ze zich vrijelijk bewegen in het netwerk van de planten en leveren ze alle noodzakelijke elementen (pakjes) direct af aan de inwendige celstructuur. Maar even genoeg qua beeldvorming, wat zijn de voordelen van fulvinezuren? Ze zorgen in ieder geval voor een snellere opname van voeding, verhoogde enzymenactiviteit, metabolisme van eiwitten, geven de planten extra weerstand tegen schimmels en bevorderen de ontwikkeling van nieuwe scheuten.

Humine- en fulvinezuren zijn de meest pure organische componenten die op onze planeet te vinden zijn. Vroeger kon je een schop in de aarde steken en die was dan altijd rijk aan deze zuren. Maar na decennia lang gebruik van excessieve hoeveelheden kunstmest, is er van de natuurlijke beschikbaarheid van humine- en fulvinezuren weinig meer over gebleven. Tegenwoordig moeten we diep graven om het nog tegen te komen, meestal in de vorm van Leonardiet.
Humine- en fulvinezuren zijn daarnaast ook natuurlijke "chelaten". Chelatering voorkomt de oxidatie (roesten) van specifieke micro-elementen of mineralen zoals calcium (Ca), magnesium (Mg), mangaan (Mn), ijzer (Fe), koper (Cu) en Zink (Zn). Als een micro-element geoxideerd raakt, kan het niet worden opgenomen door de rhizosfeer. Chelatering maakt ze dus in principe gemakkelijker beschikbaar en opneembaar, net als boter op je boterham of mayonaise bij je friet.

L-Aminozuren:
L-Amino's zijn in feite de bouwstenen van het leven en essentieel voor alles wat groeit en bloeit. Je zou dus verwachten dat je plantjes best in staat zijn om die zelf te maken, en dat doen ze ook. Maar het is een nogal tijdrovend proces. Door extra L-amino's toe te voegen worden je plantjes van deze taak ontlast en kunnen ze zich concentreren op wat we het liefst willen zien: Sneller groeien en uitbundiger bloeien! De L-aminozuren van Crazy Hills worden gewonnen uit gehydroliseerd sojabonen-extract, vandaar dat de geur van het product een beetje aan sojasaus doet denken. Dankzij de amino's in Élan genieten de plantjes van een hogere chlorofylproductie en metabolisme, sterkere cellen en celwanden, een efficiëntere productie van enzymen en eiwitten en een acceleratie van de groei- en bloeifase.

EDTA (Fe³+):
Oftewel Ethyleendiamine Tetra-Azijnzuur is een ijzerchelaatproduct en ondersteunt in feite de functie van humine- en fulvinezuren bij het voorkomen van oxidatie van elementen zoals calcium (Ca), magnesium (Mg), mangaan (Mn), ijzer (Fe), koper (Cu) en Zink (Zn). EDTA vergemakkelijkt de chlorofylproductie, helpt bij de opname van stikstof (N) en levert extra energie om het groeiproces te boosten. Daarnaast heeft EDTA nog een secundaire werking: Omdat EDTA bestaat uit positief geladen ionen, kan het zich gemakkelijk hechten aan negatief geladen elementen zoals chloride (CI), nitraat (NO), sulfaat (SO) en fosfaat (PO). Deze elementen zijn dan misschien niet bij het grote publiek, dat neemt niet weg dat ze een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van je planten geven.

Ascophyllum Nodosum:
Om spraakverwarring te voorkomen, wordt ascophyllum nodosum meestal knotswier of bruinalg genoemd. Dit wonderwiertje is voor zo'n beetje alles goed wat er maar aan je planten fout kan gaan, denk hierbij aan alle vormen van hitte- en koude stress, over- en ondervoeding, gebrek aan chlorofyl- en/of fotosyntheseprestaties, insecten- en schimmelproblemen. Het is dus een ultieme weerstandsbooster. Vandaar dat je ascophyllum nodosum ook tegenkomt in bijvoorbeeld de Crazy Hills bloeistimulator Spark, en de Crazy Hills bodemverbeteraar Kick off. Ascophyllum nodosum is rijk aan drie van de meest geweldige phytohormonen die een thuiskweker zich maar kan wensen: Auxine, gibberelline en cytokinine. Die drie mogen best wel even nader toegelicht worden, mocht je ze nog niet kennen:

Auxine: Bevordert de groei van nieuwe scheuten en kanaliseert energie en voedingsstoffen naar hoogste bloemtoppen. Bij het toppen van de hoogste internode zorgt auxine ervoor dat alle zijscheuten dezelfde hormonale kick krijgen. In het geval van een "Sea of Green" kweekmethode: Auxine zorgt voor sterke hoofdkelken en minimaliseert de ontwikkeling van zijscheuten.

Gibberelline: Zorgt niet alleen voor de ontwikkeling van een grotere, hogere plant, maar regelt ook de internode afstand. Als je een LST (Low stress training) doet, kun je er zeker van zijn dat gibberelline de planten blijft pushen om weer omhoog te groeien. Gibberelline stimuleert de aanmaak van grotere plantencellen en cel verlenging (langere plantencellen). Dit phytohormoon wordt veel gebruikt bij het kweken van monsterplanten in de volle grond.

Cytokinine: Verantwoordelijk voor versnelde wortelontwikkeling en een optimaal mitose-proces. Mitose is een celdelingsproces dat helpt bij het ontwikkelen van scheut, knop, vrucht- en bloemvorming. Cytokinine is dan ook een handig phytohormonen om de opbrengst van je gewassen te verhogen tijdens een relatief korte plantcyclus, zoals bij het kweken van autoflowers.

Met Crazy Hills Élan verbetert het immuunsysteem van je planten, wat een positief effect heeft op de ontwikkeling van het terpenenprofiel. Ook werkt het als een wortelstimulator en een accelerator van zowel de groei- als bloeifase. Je kunt je verheugen op een kwalitatieve, organische opbrengst die ook qua kwantiteit niets te wensen over laat. Gebruik Élan tijdens de gehele levenscyclus van je planten, in combinatie met de andere producten van Crazy Hills. Of voeg het toe aan het voedingsschema van andere organische- of minerale plantenvoeding voor een extra CRAZY resultaat!

Toepassingen en doseringen Crazy Hills Élan:

 • Gebruik Crazy Hills Élan minstens één keer per week. Begin met Élan zodra je zaailingen of stekken voldoende geworteld zijn, dat is meestal na een week of twee
 • Je kunt Élan met hand, gieter of sproeistok meegeven, of toevoegen aan watertank of voedingsvat voor automatische irrigatie. Crazy Hills Élan is geschikt voor gebruik in een hydro systeem.
 • Standaard dosering: Meng 10 tot 40ml met 10Ltr water. Meegeven met elke waterbeurt, of naar eigen inzicht en behoefte.
 • Dosering bladvoeding: Meng 1-2ml met 1Ltr water. Spuit over de gehele plant tot het begint te druppelen, minimaal één keer per week. Sproei geen bladvoeding onder direct licht, maar wacht tot het donker is.

Crazy Hills Élan is beschikbaar in:

 • Crazy Hills Élan - Organische groei- en bloeibooster - 1Ltr
 • Crazy Hills Élan - Organische groei- en bloeibooster - 5Ltr

Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...