Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Voeding
 3. /
 4. Gewasbescherming

BIOBIZZ Leaf-Coat 500ml - 10Ltr

Artikelnummer: Bio_LeafCoat

  Vormt een beschermlaag op blad, bloem en vrucht
 • Gemaakt van natuurlijke latex afkomstig van bijenwas
 • Neutraliseert problemen met ziektes, schimmels en klimaatbeheersing
Selectie
vanaf 10,07 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving

Wat is BIOBIZZ Leaf-Coat?
Leaf-Coat is door BIOBIZZ ontwikkeld in 2005, in een poging een specifiek probleem op te lossen dat kan ontstaan bij het thuiskweken. Misschien heb je het zelf al eens meegemaakt: Je planten staan in volle bloei, maar net in die laatste fase voor de oogst krijg je een probleem met ongewenste beestjes of schimmels. Er zijn niet of nauwelijks producten die je in dergelijke gevallen kunt gebruiken zonder dat ze óók je bloeiende gewassen beschadigen, of ze zijn van griezelig chemische oorsprong. Zo is BIOBIZZ op het idee gekomen om Leaf-Coat te ontwikkelen. Door het over de gehele plant te sproeien vormt het een beschermend laagje natuurlijke latex waardoor het probleem geneutraliseerd -en in sommige gevallen zelfs teruggedrongen- wordt. Dit geeft je een adempauze om het probleem in je eigen tijd op te lossen, of om net die laatste weken door te komen tot aan de oogst zonder opbrengstverlies.

De latex wordt gemaakt uit bijenwas en is volledig natuurlijk en afbreekbaar. Het laagje latex dat ontstaat is slecht enkele microns dik, en is licht- en luchtdoorlatend. Je plantjes kunnen gewoon verder gaan met hun natuurlijke groei- of bloeiproces, maar de ongewenste indringers en schimmels hebben het er een flink stuk moeilijker en kunnen zich niet meer uitbreiden. Na ongeveer drie tot vier dagen lost de natuurlijke latex vanzelf op, dus het kan tot de allerlaatste dagen voor de oogst nog gebruikt worden.

Hoe gebruik je BIOBIZZ Leaf-Coat op de juiste manier?
Leaf-Coat hoeft niet met water verdunt te worden, het is meteen klaar voor gebruik. Gebruik een verstuiver of handsproeier om Leaf-Coat over de planten te verdelen. Spuit de gehele plant met Leaf-Coat, zowel aan de boven- als onderkant van de bladeren en direct op de bloemen of vruchten, totdat het begint te druppelen. Herhaal indien noodzakelijk elke drie tot vier dagen. Leaf-Coat kan zowel in de groei- als de bloeifase gebruikt worden en het maakt niet uit of je planten op aarde, kokos of een hydro systeem staan.

NB: Leaf-Coat kan niet door de bladeren, bloemen of vruchten opgenomen worden, en is daarom niet van invloed op de smaak van het eindproduct.

Andere handige toepassingen van BIOBIZZ Leaf-Coat:
Het is moge duidelijk zijn dat Leaf-Coat een effectief beschermend schild over de gehele plant vormt. Dit is niet alleen voordelig bij het neutraliseren van schadelijke beestjes en schimmels, Dit schild heeft ook nog een ander bijkomend voordeel. Stel je voor, je luchtafvoer is uitgevallen en de temperatuur in je kweekruimte loopt hoog op. Bij een temperatuur vanaf 28°C kunnen je tere geliefde planten al in de problemen komen, ze beginnen te "zweten" en verliezen in hoog tempo vocht. Voordat je het in de gaten hebt zijn ze uitgedroogd, sterven ze af of verlies je een flinke portie aan mogelijke opbrengst. Met Leaf-Coat bescherm je de planten tegen vochtverlies bij hoge temperaturen en heb je de tijd om snel je luchtafvoer te repareren of de capaciteit te verhogen. Andersom werkt Leaf-Coat net zo effectief: Bij veel te lage temperaturen voorziet Leaf-Coat je planten van een jasje die ze beschermt tegen koude nachten. Als je het leuk vindt om zelf stekken te maken, dan is Leaf-Coat ook een handig product. Besproei je verse stekken met Leaf-Coat en bescherm ze in die eerste kwetsbare weken tegen alle mogelijke negatieve invloeden en hou ze sterk en gezond. Dus je merkt het al: Het is verdomd handig om altijd een flesje Leaf-Coat bij de hand te hebben!

Verkrijgbaar in:

 • BIOBIZZ Leaf-Coat 500ml
 • BIOBIZZ Leaf-Coat spuitfles 500ml
 • BIOBIZZ Leaf-Coat 1L
 • BIOBIZZ Leaf-Coat 5L
 • BIOBIZZ Leaf-Coat 10L

Heb je nog geen handsproeier in huis? Geen probleem, bekijk hier ons assortiment.


Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...