Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering + 2700 producten
  1. /
  2. Voeding
  3. /
  4. Gewasbescherming

BIOBIZZ Alg-a-Mic 100% Organische Vitaliteitsbooster 1 Liter

Artikelnummer: 10005

  • Bevat zeewierextract
  • Bevordert de opname van chlorofyl
  • Aanvulling voor meststof of plantenwater
  • Revitaliserende eigenschappen
Selectie
16,20 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar
Leverdatum: 25.07.2024 - 29.07.2024
Beschrijving
Wat is BIOBIZZ Alg-a-Mic?
BIOBIZZ Alg-a-Mic is een 100% organisch gecertificeerde vitaliteitsbooster opgebouwd uit koud geperst zeewier, ook wel bekend als Ascophyllum Nodosum (Asco). Dit type zeewier is bij de meeste bio tuiniers welbekend: het zit boordevol aminozuren, vitaminen, sporenelementen en natuurlijke planthormonen. Asco levert de belangrijke phytohormonen auxine, cytokinine en gibberelline. Deze natuurlijke planthormonen zorgen voor extra weerstand, verbeterde verdeling van voeding en energie door de gehele plant en verhoogde terpenenproductie. Het is dus niet voor niets dat Asco al sinds enkele duizenden(!) jaren gebruikt in de landbouw.

Alleen natuurlijk, natuurlijk: De positieve effecten van Alg-a-Mic

Doordat het zeewier koud geperst is, blijven veel meer van de nuttige micro-elementen en planthormonen behouden, in vergelijk tot de meer gangbare heet geperste zeewierextracten. Koud geperste zeewier herken je meteen, aangezien het groen van kleur blijft, in tegenstelling tot heet geperste zeewier die door de verwarming bruin kleurt. Met Alg-a-Mic maak je je planten resistent tegen stress, schimmels en ziektes maar ook is je plant beter beschermd bij aanvallen van ongewenste insecten, schimmels en ziektes. Dankzij de hoge concentratie van phyto hormonen zijn je planten ook een stuk minder gevoelig voor alle dingen die fout kunnen gaan in je binnenkweek: Te hoge of te lage temperaturen, overvoeding, verkeerd gelopen snoei-acties en een verkeerde luchtvochtigheid. Een fout is pas een fout als je niets doet om het goed te maken, vandaar dat het altijd goed is als je een flesje Alg-a-Mic bij de hand hebt. Daarnaast stimuleert Alg-a-Mic een hogere chlorofyl productie, waardoor je planten te allen tijde een mooie diepgroene bladkleur hebben. Ben je een ervaren kweker en heb je nooit last van problemen, fouten of plantstress: Dan nog is Alg-A-Mic een mooi product om je voordeel mee te halen, een gezonde en stressvrije plant genereert namelijk altijd een hogere opbrengst!

Hoe gebruik je BIOBIZZ Alg-a-Mic op de juiste manier?

Alg-a-Mic is geen plantenvoeding, aangezien het niet of nauwelijks stikstof, fosfor of kalium bevat. Overdoseren is daardoor vrijwel onmogelijk en het gulle gebruik van Alg-a-Mic wordt door BIOBIZZ absoluut aangeraden. Over het algemeen kun je uitgaan van een dosering tussen de 1 en 4 milliliter of naar gelang de behoefte van je planten. Je kunt Alg-a-Mic zowel in de groei- als bloeifase inzetten als aanvulling op je reguliere plantenvoeding. Het is echter ook een wondermiddel als bladvoeding tijdens de groeifase en zelfs tot aan de tweede week van de bloeifase, voor extra bladgroen en verhoogde stofwisseling. Indien je Alg-a-Mic als sproeimiddel in wilt zetten: Neem 1 tot 2 milliliter per liter water. Als je zelf je eigen stekken maakt: Alg-a-Mic is een effectieve bladvoeding voor vers gesneden stekken en moederplanten. Ook is het onmisbaar product als je aan de slag gaat met scroggen, lollypoppen of supercroppen. Raadpleeg voor meer informatie de website www.biobizz.com, waar je ook het kweekschema kunt downloaden.

Natuurgetrouwe organische ingrediënten in plaats van chemische zouten

Net zoals alle andere producten van BIOBIZZ is Alg-a-Mic 100% organisch gecertificeerd en geschikt voor alle vormen van organische land- en tuinbouw. Dus als je aan de slag wilt gaan met je eigen, thuis gekweekte kruiden, groenten, fruit, bloemen en sierplanten dan ligt de keuze voor een natuurlijke biologische plantenvoeding voor de hand. Niet alleen voor je favoriete gewassen maar ook voor je eigen gezondheid en een duurzamere samenleving. Met de producten van BIOBIZZ ontdek je de perfecte balans tussen kwaliteit en kwantiteit.


Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...