Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering + 2700 producten
 1. /
 2. Voeding
 3. /
 4. Voeding
 5. /
 6. BIOBIZZ

BIOBIZZ Top-Max 100% Organische Bloeistimulator 1 Liter

Artikelnummer: 10016

 • 100 % biologische bloembooster
 • Grotere en zwaardere bloemtrossen
 • Vruchten zijn zoeter en lekkerder
 • Verbetert de opname van voedingsstoffen
 • Hoeveelheid: 1000 ml
Selectie
26,30 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Product uitverkocht
Beschrijving
Wat is BIOBIZZ Top-Max?
Top-Max is een 100% organische bloeistimulator, opgebouwd uit een combinatie van humine- en fulvinezuren. Het is geen plantenvoeding, aangezien het niet of nauwelijks stikstof (N), fosfor (P) of kalium (K) bevat. In plaats daarvan ondersteunt het de werking en opname van plantenvoeding, niet alleen op aarde of kokos substraten, maar ook in hydrologische systemen en bij gebruik van minerale A+B voeding. BIOBIZZ Top-Max verbetert de smaak en geur van je gewassen, stimuleert vorming en rijping van bloemclusters en vruchtvorming en verhoogt de opbrengst. Mede vanwege de smaakversterkende eigenschappen is Top-Max ook voor niet organische kwekers een geliefd product om de kwaliteit van de opbrengst te bevorderen.

Hoe gebruik je BIOBIZZ Top-Max op de juiste manier?
Top-Max kan gedurende de hele bloeiperiode worden gebruikt. Het werkt als een tierelier in combinatie met de substraatmengsels van BIOBIZZ, maar staat ook zijn mannetje in de meeste hydrologische kweeksystemen. Begin met een bescheiden dosering van 1ml per liter water aan het begin van de bloeifase en bouw het op naar 4ml per liter in de laatste 3-4 weken. BIOBIZ adviseert tenminste één week voor de oogst op te houden met Top-Max, en de planten in die laatste week alleen nog water te geven, zodat de smaak van het eindproduct het beste tot zijn recht komt. Raadpleeg voor meer informatie de website www.biobizz.com, waar je ook het kweekschema kunt downloaden.

Wat is het nut van humine- en fulvinezuren in BIOBIZZ Top-Max?
De humine- en fulvinezuren in Top-Max worden gewonnen uit Leonardiet. Het is een miljoenen jaren oude gefossilleerde bron van oplosbare humus. Leonardiet geldt als het meest geconcentreerde organische materiaal dat op onze aarde te vinden is. Het is afkomstig van prehistorische bomen en vegetatie die 300 miljoen jaar geleden in de Krijt-periode groeiden.

Humine- en fulvinezuren zijn in feite de logistieke partner van je gewassen om te zorgen voor de levering, transport en beschikbaarheid van voedingsstoffen in het substraat en aan het inwendige van de plant zelf. Daarnaast functioneren ze als natuurlijke "chelaten" die voorkomen dat alle micro elementen die van metaal zijn, oxideren: mangaan (Mn), ijzer (Fe), koper (Cu), zink (Zn) zijn er enkele van, maar ook secundaire elementen als calcium (Ca) en magnesium (Mg) profiteren van deze eigenschap. Als een metaal oxideert, kan het niet door de rhizosfeer (de omgeving rondom de wortels) worden geassimileerd. Chelatie maakt ze dus in principe gemakkelijker beschikbaar en opneembaar door je planten.

Huminezuren doen hun werk voornamelijk in het substraat en rondom de wortels. Nadat voedingsstoffen, mineralen en sporenelementen zich aan de humine moleculen gehecht hebben, worden ze getransporteerd naar de wortels. Daar aangekomen nemen de fulvinezuren het werk over. Daarover zo meteen meer. Een aantal voordelen van het gebruik van huminezuur: Het stimuleert wortelontwikkeling, verhoogt de buffering en "slow release" afgifte van voedingsstoffen, helpt een te lage of alkalische pH-waarde van je substraat te neutraliseren, voorkomt uitsluiting van voedingsstoffen door overvoeding en ondersteunt de assimilatie van immobiele voedingselementen in de rhizosfeer.

Fulvinezuren zijn vooral actief in de celstructuur van de plant zelf. Simpel gezegd halen ze de voeding en sporenelementen op die door de huminezuren bij de wortels worden aangeleverd en verspreiden die door de plant. Fulvines zijn zo klein dat ze vrijelijk door kanalen van je plant kunnen bewegen en alle essentiële elementen die ze meenemen direct aan de nucleus van de plantcellen af kunnen leveren. Maar daar houdt het niet op: Fulvinezuren onttrekken stijfsel uit de celwanden van de planten. Dit stijfsel is rijk aan glucose en fructose en geeft je eindproduct daardoor een heerlijke zoete geur en smaak. Als je je ooit afgevraagd hebt waarom organische producten die met Top-Max gekweekt zijn lekkerder smaken, dan snap je nu waarom. Tegelijkertijd bevordert fulvinezuur de aanmaak van enzymen, opname van voedingstoffen, verhoogt het de opname van proteïnen (eiwitten), de groei van nieuwe scheuten en de weerstand tegen schimmelaantasting.

Natuurgetrouwe organische ingrediënten in plaats van chemische zouten
Net zoals alle andere producten van BIOBIZZ is Top-Max 100% organisch gecertificeerd en geschikt voor alle vormen van organische land- en tuinbouw. Dus als je aan de slag wilt gaan met je eigen, thuis gekweekte kruiden, groenten, fruit, bloemen en sierplanten dan ligt de keuze voor een natuurlijke biologische plantenvoeding voor de hand. Niet alleen voor je favoriete gewassen maar ook voor je eigen gezondheid en een duurzamere samenleving. Met de producten van BIOBIZZ ontdek je de perfecte balans tussen kwaliteit en kwantiteit.


Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...