Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Sale

Crazy Hills Kickoff 200g, 500g - Microbiële voeding

Artikelnummer: Kickoff

Selectie
27,40 € 30,40 €
U bespaart 3,05 €
137,00 € per 1 kg
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving

Crazy Hills Kick Off: Verwen je planten met nuttige bacteriën!

Gemaakt van humuszuren en zeewierextract, verrijkt met nuttige schimmels en microleven. Naast verschillende vloeibare producten voor groei en bloei heeft Crazy Hills ook een mooie biostimulant en bodemverbeteraar in poedervorm: Kick Off. Het is een ideaal voor het opwaarderen van (gebruikte) potgrond. Maar het is ook een perfect product om primaire microleven te introduceren in inerte substraten zoals kokos, perliet, Mapito en steenwol. Dus ook voor hydro kwekers en thuistelers die minerale voeding gebruiken kan Kick Off uitkomst bieden om de kwaliteit van de homegrow een zetje in de goede richting te geven. Kick Off gebruik je in de beginfase van je thuisteelt, het ondersteund de productie van zaailingen en stekken en geeft jonge gewassen in de groeifase de juiste natuurlijke ondersteuning voor het ontwikkelen van een uitgebreid en gezond wortelnetwerk.

We hebben de belangrijkste ingrediënten van Crazy Hills Kick Off voor je op een rijtje gezet: Humuszuren
Humuszuren zijn van essentieel belang voor het transport van voedingsstoffen uit het kweekmedium naar de rhizosfeer (wortelomgeving). Belangrijke elementen zoals stikstof (N) zijn gemakkelijk op te nemen door je planten maar dat geldt niet per se voor alle andere meststoffen en mineralen die noodzakelijk zijn voor een gezonde ontwikkeling. Wat mag je verwachten van de introductie van humuszuren:

 • Ze zijn essentieel voor de opname van Magnesium (Ma), Calcium (Ca), Zink (Zi) en Mangaan (Mn) en Fosfor (P)
 • Het verbeterd de pH-buffering capaciteit van aarde en kokos, een stabiele pH-waarde is gunstig voor de ontwikkeling
 • het verminderd plantenstress bij ompotten, stekken snijden, scroggen, toppen en low stress training (LST) en verhoogd de weerstand
 • ideaal voor de eerste wortelontwikkeling van stekken of next gekiemde zaailingen

Trichoderma Harzianum:
Trichoderma ‘s zijn schimmelculturen die een verbazingwekkend vermogen hebben om vaste meststoffen en op mineralen of fosfaat gebaseerde voedingsstoffen op te lossen. Vandaar dat het een product is dat niet alleen door organische kwekers gebruikt wordt, maar ook wonderen verricht in hydrologische kweeksystemen met minerale voeding, zoals kokos, steenwol en Mapito. Wat mag je van deze nuttige schimmels verwachten:

 • Verbeterd het metabolisme van de plant en verhoogd de productie van terpenen en harsvorming
 • Ondersteund de opname moeilijk opneembare basiselementen zoals fosfor (P)
 • het ondersteund de productie van nuttige enzymen
 • Stimuleert de ontwikkeling van chitine, die de natuurlijke verdediging van de planten ondersteund
 • Trichoderma Harzianum spoort ziektes in het kweekmedium op en valt ze aan
 • Vormt een beschermende laag rond de wortels om wortelziekte te voorkomen en verhoogt de opname van voedingsstoffen

Bacillus Subtilis:
Bacillus Subtilis is een nuttige bacterie die helpt bij het bevorderen van de smaak van je gewassen. Het produceert o.a. metabolieten en carbohydraten. Metabolieten kunnen bepaalde aminozuren, vitamines of andere zuren zijn. Ze helpen niet bij de groei van de planten, maar ze zijn essentieel voor een plant om te overleven in de kweekomgeving. Carbohydraten zijn de voedingsstoffen die de plant normaal gesproken zelf produceert om microleven naar de rhizosfeer te lokken om mee te helpen met de aanlevering van voeding. Door een hogere aanwezigheid van carbohydraten in het kweekmedium stimuleer je de aanmaak van extra microleven. Des te meer microleven, des te sneller en gemakkelijker kunnen de planten voeding opnemen. Daarnaast helpt Bacillus Subtilis bij de aanmaak van vitamines, fructose en glucose die de smaak van je gewassen een steuntje in de rug geven.

Zeewierextract:
Het zeewierextract in Kick Off is op basis van Ascophyllum Nodosum: Eén van de meest effectieve vormen van zeewier dat gebruikt kan worden voor de teelt van gewassen. Ascophyllum Nodosum is niet alleen rijk enzymen, eiwitten, sporenelementen en vitaminen, het is ook een belangrijke bron van de drie natuurlijk beschikbare "super phytohormonen" auxine, gibberelline en cytokinine. Laten we die drie even nader toelichten, zodat ook je meteen begrijpt waarom bij het benoemen van deze phytohormonen menig homegrowershartje sneller gaat kloppen:

Auxine: Bevordert de groei van nieuwe scheuten en kanaliseert energie en voedingsstoffen naar hoogste bloemtoppen. Bij het toppen van de hoogste internode zorgt auxine ervoor dat alle zijscheuten dezelfde hormonale kick krijgen. In het geval van een "Sea of Green" kweekmethode: Auxine zorgt voor sterke hoofdkelken en minimaliseert de ontwikkeling van zijscheuten.

Gibberelline: Zorgt niet alleen voor de ontwikkeling van een grotere, hogere plant, maar regelt ook de internode afstand. Als je een LST (Low stress training) doet, kun je er zeker van zijn dat gibberelline de planten blijft pushen om weer omhoog te groeien. Gibberelline stimuleert de aanmaak van grotere plantencellen en cel verlenging (langere plantencellen). Dit phytohormoon wordt veel gebruikt bij het kweken van monsterplanten in de volle grond.

Cytokinine: Verantwoordelijk voor versnelde wortelontwikkeling en een optimaal mitose-proces. Mitose is een celdelingsproces dat helpt bij het ontwikkelen van scheut, knop, vrucht- en bloemvorming. Cytokinine is dan ook een handig phytohormonen om de opbrengst van je gewassen te verhogen tijdens een relatief korte plantcyclus, zoals bij het kweken van autoflowers.

Toepassingen en doseringen Crazy Hills Kick Off:

 • Dosering regulier gebruik in groeifase en eerste weken bloeifase: 0,5 tot 1 gram per liter water, tenminste eenmaal per week
 • Bij de behandeling van stekpluggen, jiffy's of Easy Plugs: 1 tot 2 gram per liter water. Laat de pluggen 24 uur weken
 • Ompotten of opwaarderen van substraten: 10 gram per 10 liter grond of 1 kilo per vierkante meter
 • In hydro systemen en voedingsvat: 20 gram per 1000ltr gedurende de gehele groei- en bloeifase

Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...