1
Gratis verzending van 99€ +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en betrouwbare levering met DHL

TCL Fluorescentie Lampen

Filter

Voor meer fotosynthese - laat de planten in de tube kijken

Een optimale lichtvoorziening is cruciaal voor een gezonde groei van uw planten, want licht is de basis voor de fotosynthese. Een tl-lamp, of kortweg LSR-lamp, is zeer geschikt voor het verlichten van planten en wordt voornamelijk gebruikt voor de binnenteelt van stekken, zaailingen en jonge planten. Daarnaast wordt het vaak gebruikt voor de winterslaap en basisverzorging van kuipplanten en meer exotische planten. Het lichtspectrum van de buizen varieert, afhankelijk van de lamp, van blauw-wit (ideaal voor de groeifase) tot rood-geel (ideaal voor de bloeifase).

Fluorescerende buizen op

Het belangrijkste voordeel van een fluorescentiebuis is het lage stroomverbruik en de lage aanschafkosten - vooral in vergelijking met spaar- en natriumdamplampen. Fluorescentiebuizen zijn, zoals de meeste plantenkweekverlichting, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De juiste kleurtemperatuur voor de fotosynthese en gestimuleerde groei wordt voornamelijk geleverd door koud wit licht, ook wel koud wit genoemd. De warm witte lichtkleur met een verhoogde rode component wordt vooral gebruikt in de bloeifase van planten.

Fluorescentiebuizen zijn verkrijgbaar in verschillende lumen en lengtes. Hiervoor zijn speciale steekdozen nodig, die meestal gestandaardiseerd zijn op G14 of G5. Deze contactdozen zijn ook verkrijgbaar in praktische uitvoeringen met meerdere sleuven. De fluorescerende buizen zijn niet ingeschroefd, maar aan beide zijden vergrendeld. Het kleinere ontwerp van de tl-lamp is overigens de compacte fluorescentielamp (CFL = Compacte Fluorescentielamp voor kort).

Om het lichtrendement van armaturen verder te verhogen, is het de moeite waard om een reflector of fitting met geïntegreerde reflector te gebruiken. Reflectoren verdelen het licht van de lampen gemakkelijk in uw growbox. De juiste substraten en een op de behoeften van de plant toegesneden irrigatiesysteem zijn extra apparatuur die u niet mag missen bij het kweken binnenshuis.
Loading ...