Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Klimaat
  3. /
  4. Klimaatbeheersing
  5. /
  6. Stappen-transformator

Stappen-transformator

Verstrekt voltage precies zoals het nodig is.

Met een stappen transformator of ook fasentransformator of kortweg transformator genoemd, kan een vooraf bepaalde spanning op een lager niveau verminderen. Terwijl de stroom is ontworpen voor 230 volt, veel apparaten vereisen een lagere spanning, bijvoorbeeld 50 of 80 volt, die vereist zijn met behulp van een fasentransofrmator. [:vm_splitText:] De regelbaarheid van de spanning in stappen heeft het voordeel dat het kan worden geregeld met aantal rotaties van een aangesloten elektrische motor. Daarom worden Stappentransformatoren vaak gebruikt om de snelheid van de ventilatoren, pompen en soortgelijke apparatuur aan te passen. Daarbij moet er worden opgelet dat de inrichting eigenlijk een motor is die via de voeding kan worden geregeld.

Fans en ventilators die door ons worden aangeboden kunnen uiteraard gecontroleerd worden door een upstream stappen transformator. Vergeleken met een eenvoudige dimmer is het in principe geschikt voor het veranderen van de spanning, een stap transformator heeft het voordeel dat de snelheid van de aangesloten motor kan worden bestuurd zonder dat er een vervelende "hum" geluid optreedt. De stappen transformatoren zijn van hoge kwaliteit ontworpen in stof, vocht en spatwaterdicht behuizingen. De spanning kan worden geregeld tot 5 (maximaal gespecificeerde spanning van de transformator), op het niveau van 0 rendementen van het apparaat verlies macht en de aangesloten motor is uitgeschakeld in vijf niveaus van 1 (laagste).

Onze stappen transformatoren zijn geschikt voor alle fans en blowers uit onze winkel, te lage startspanning op macht, zoals kan voorkomen in geval van onverenigbare transformatoren hier is uitgesloten.

Loading ...