Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Sale

SANlight LED Verlichtingset 2x EVO 5-100 - 320W

Artikelnummer: 18316

 • Vermogen: 320W
 • Rendement: >3 µmol/J
 • Algemeen gebruik: Één EVO 5-100 voor 100x100cm
 • Hoge PPF-performance: 870 µmol/s
 • LED technologie van Seoul Semiconductor & Osram UX3
 • Levensduur: 90% lichtopbrengst na >90.000 bedrijfsuren
1.168,30 € 1.215,19 €
U bespaart 46,88 €
incl. Omzetbelasting Gratis verzending
Product uitverkocht
Beschrijving

SANlight EVO 5-100 320W LED kweeklamp - Kweekverlichting van het hoogste niveau

De SANlight EVO 5-100 is speciaal ontwikkeld voor hoge, open ruimtes en is overduidelijk bedoeld voor professionele glas- en tuinbouw en niet zozeer voor de tradionele homegrower of gebruik in een growbox. Door de krachtige prestatie van 870µmol/s bij 320W genereert deze LED-kweekverlichting zoveel licht, dat zelfs bij een grotere afstand tussen lichtbron en kruinen van de gewassen hoge lichtintensiteiten behaald kunnen worden. Ookal is één EVO 5-100 870 µmol/s theoretisch toereikend voor de verlichting van een kweekoppervlak van een vierkante meter, is de aanbeveling van SANlight om twee units in te zetten voor de meest gelijkmatige verdeling van het licht.

Laten we de talrijke feiten en voordelen van de SANlight EVO-serie LED kweeklampen eens voor je op een rijtje zetten:

Efficiëntie laat zich niet alleen in getallen uitdrukken

SANlight biedt met de EVO-serie een geavanceerde efficiëntie van meer dan 3 µmol/J op moduleniveau aan. Tijdens de ontwikkeling werd echter over het algemeen gekeken naar praktische effecten: De aandacht is vooral uitgegaan naar de mogelijke opbrengst per oppervlakte en per tijd. Tijdens het onderzoek, gebaseerd op eigen ervaring, is het spectrum zo goed mogelijk geoptimaliseerd. Met als resultaat een breedband lichtbereik dat veel verder gaat dan het conventionele PAR-spectrum: De EVO LED's bieden een superieure rood/rood verhouding, die de fotomorfogenese* en dus ook de kwaliteit en de kwantiteit van de oogst positief beïnvloedt. (*Het fotomorfogenese proces bepaalt het uiterlijk van een gewas en leidt tot de uiteindelijke vorm, kleur en bloei van de plant. Dit is voor een belangrijk deel genetisch vastgelegd, maar wordt gestuurd door licht).

Bescherming en lichtbeheersing

Kenners van SANlight vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten, die ze in het verleden al dubbeldik hebben waargemaakt. En ook vandaag de dag blijft SANlight trouw aan die verwachtingen en zijn hoge kwaliteitsnormen. Zo is het bij alle modellen zo, dat na 90.000 bedrijfsuren de LED-kweeklampen van SANlight slechts 10% van hun lichtrendement verliezen. De combinatie van een unieke asymmetrische secundaire optische verdeling van licht**, met perfect op elkaar afgestemde geometrische vormen van de armaturen, zorgen voor een bovengemiddelde homogene verdeling van het licht, met de beste lichtdichtheid (PPFD ofwel Photosynthetic Photon Flux Density). Het slimme ontwerp van de EVO-serie minimaliseert het verlies en verspilling van fotonen tijdens hun reis naar de planten en beschermt de LED's tegelijkertijd tegen omgevingsinvloeden waaraan de modules tijdens een homegrow wordt blootgesteld. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor zwavel en andere chemische stoffen om de armatuur binnen te dringen, wat oxidatie van de LED-chipreflector kan veroorzaken. Ook laten de LED-bars zich eenvoudig reinigen, wat een langere levensduur en constantere lichtoutput garandeert. (**Secundaire optiek heeft 4 verschillende taken: Lichtcontrole, lichtverdeling, homogenisatie van het licht en licht mengen).

Verfijnde techniek

Uit het bijna onoverzichtelijke grote aanbod aan LED's dat tegenwoordig op de wereldwijde markt beschikbaar is, heeft SANlight voor ons thuiskwekers het allebeste uitgezocht. Als het gaat om het rode- en far-red spectrum LED's gaat SANlight, zoals ze dat al jaren lang doen, voor de allebeste en nieuwste OSRAM High Power LED's. In het witte LED-spectrum is gekozen voor de overtuigende en gepatenteerde WICOP technologie van Seoul Semiconductor. De LED's die met deze technologie vervaardigd zijn, worden gekenmerkt door een uitzonderlijke robuustheid en het beste rendement door het ontbreken van loodframes en zilver.

Ready-to-dim

Elk model uit de EVO-serie is "ready to dim". Met andere woorden: Alle modellen zijn dimbaar, en kunnen met de meeste reguliere of gangbare besturingssystemen voor de thuiskweek gebruikt worden. Ook is het mogelijk de EVO LED's aan te sturen met een eventuele magnetische- of Bluetooth dimmer van SANlight zelf. Een magnetische- of bluetooth dimmer is niet inbegrepen bij je bestelling. Bestel de magnetische dimmer via deze link. Heb je liever zo'n hippe Bluetooth dimmer? Check dan even deze link. In vergelijking met standaard draaipotentiometers zijn SANlight dimmers slijtage vast en worden ze niet aangetast door luchtvochtigheid of water.

De professionaliteit begint al bij de kabel

Een extra bijkomend voordeel van de EVO-serie zijn de hoogwaardige, waterdichte connectoren. In de reguliere glas- en tuinbouw worden deze professionele verbindingen al enkele decennia gebruikt en hebben hun waarde daar allang bewezen. Niet alleen de connectoren, maar alle accessoires die SANlight in het assortiment heeft voldoen aan een dergelijke hoge standaard en bieden je de mogelijkheid om een kwalitatief en duurzaam verlichtingsnetwerk in je kweekruimte op te zetten. Configureer en installeer je lichthuishouding eenvoudig en veilig naar eigen inzicht en behoefte, enkelvoudig of in een "Daisy-Chain" aan elkaar geschakeld.

Maximaliseer je ruimte

Over het algemeen worden koolstoffilters en luchtafvoer aan het plafond van de growbox of kweekruimte gemonteerd. Veel typische verlichtingssystemen en armaturen komen daardoor een stuk lager te hangen dan je misschien lief is, omdat ze dan onder de andere apparatuur geïnstalleerd moeten worden. Het voordeel van het ontwerp en de opzet van de EVO-serie LED's is dat ze een stuk minder ruimte in beslag nemen. Apparatuur kan eenvoudig tussen de LED-modules opgehangen worden waardoor geen centimeter aan ruimte verloren gaat. De gewonnen extra ruimte aan het plafond geeft je de mogelijkheid je favoriete plantjes wat groter of langer te laten groeien, en daarmee dus ook wat extra aan opbrengst te genereren. Dat is natuurlijk wel even handig als je in een relatief kleine of lage growbox kweekt, maar net zo goed een voordeel in een grotere, professionele kweekruimte.

Technische specificaties EVO 5-100:

 • Theoretisch: Één EVO 5-100 is voldoende voor een oppervlak van 100 bij 100cm
 • Vermogen: 320W
 • Vermogensfactor: >0,95
 • Bereik ingangsspanning 100-240/277 50/60 Hz
 • Max. ingangsstroom: 1,5@220Vac
 • IP-beschermingsklasse: IP65
 • Toelaatbare omgevingstemperatuur: 5-35°C
 • Max. relatieve vochtigheid: 99%
 • Emissie golflengte: 400-780 nm
 • PPF (Photosynthetic Photon Flux): 870 µmol/s
 • Rendement: >3 µmol/s
 • Stralingshoek: 90-112°
 • Gewicht: 5,6Kg
 • Afmetingen (LxBxH): 818 x 291 x 116mm
 • Levensduur: 90% lichtopbrengst na >90.000 bedrijfsuren

Toepassingen in het kort:

 • Ontworpen voor hoge ruimtes en open kweekruimtes
 • Niet geschikt voor gebruik in een growbox
 • Optimale diepte kweekruimte: 100cm
 • Dankzij 870µmol/s bij 320W, hoge lichtintensiteit gegarandeerd: ook bij grotere afstand van lichtbron tot bladerdek
 • Gebruik van een Co² en apart verkrijgbare dimmer sterk aanbevolen
 • Secundaire optiek & verstelbare kantelhoek maakt optimale lichtdistributie mogelijk
Leveromvang:
 • 2x SANlight EVO 5-100 - 320W
 • 1x Stroomkabel geschikt voor EVO-Serie
 • 1x H-verdeelblok voor EVO-Serie
 • 2x Verlengkabel 1Mtr met rechte aansluiting
 • 1x Legrand Omnirex tijdschakelaar
 • 2x Prohanger Set voor verlichting
NB De SANlight magnetische dimmer voor de EVO-Serie of de SANlight Bluetooth dimmer voor de EVO-Serie zijn niet inbegrepen in de levering, bestel ze apart via onze webshop.

Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Informeren zodra beschikbaar

(* = Verplichte velden)

Bekijk a.u.b. onze privacyverklaring

Dit artikel bestaat uit
Loading ...