Gratis verzending van 99€ 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en discrete levering

CFL Spaarlampen

Voor de groei van uw installaties en de vermindering van uw elektriciteitskosten.

In deze categorie vindt u zeer energiezuinige verlichting voor de groei- en bloeifase van uw planten. Het heeft ander licht nodig, afhankelijk van het ontwikkelingsstadium van de plant. In de groeifase is een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin optimaal voor planten, terwijl spaarlampen (ESL) met een kleurtemperatuur van 6400 Kelvin geschikt zijn voor de bloeifase. Voor beide fases bieden wij 125, 200 en 250 watt lampen aan in onze winkel. Het stroomverbruik van de betreffende lamp is laag in alle wattage niveaus.

Beginners en gebruikers van een tamelijk kleine binnenoppervlakmontage kunnen terugvallen op een dubbele lamp (markering: Dual Spectrum). Het zorgt voor de juiste verlichting en kleurtemperatuur voor groei en bloei. Dubbele lampen zijn ook verkrijgbaar in 125, 200 en 250 Watt versies. Een set is meer geschikt voor grotere plantensystemen.

Eenvoudige zeer zuinige.

Afhankelijk van het aantal watt waarmee de verlichting wordt bediend, resulteert dit in een lichtstroom van 8.000 lumen (125 watt) tot 16.000 lumen (250 watt). Energiebesparende lampen worden gekenmerkt door een hoge lichtsterkte, een lage temperatuurontwikkeling, een laag stroomverbruik en een geïntegreerd voorschakelapparaat. In combinatie met een reflector wordt het licht gelijkmatig en over het gehele oppervlak verdeeld, zodat elke plant optimaal wordt verlicht. Met een extra lichtmeter kunt u eenvoudig de intensiteit van uw indoor kweeklampen weergeven en indien nodig aanpassen.

Van hobbytuinier tot plantendeskundige.

De totale lengte van de lampen ligt tussen de 37 en 40 cm (afhankelijk van het wattage). De diameter van alle lampen is 10 cm of 12 cm met ballast. Voor het gebruik is een voeding van maximaal 230 volt en een E40-contactdoos nodig. Een stabiele reflector wordt ook aanbevolen, omdat deze ESL-lampen zwaarder zijn dan natriumdamplampen. Bij het plaatsen van de lampen is uiterste voorzichtigheid geboden, omdat ze zeer gevoelig zijn en daarom nooit door het glas mogen worden aangeraakt. Voor een nog efficiëntere energiebalans van de verlichting is het de moeite waard om een timer te kopen die het gebruik van licht regelt.
Loading ...