1
#custom.glTopBarUsp1Mobile# +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 Ä Snelle en betrouwbare levering wereldwijd

Wat is Activkool

10.09.2015 10:38

Onder actieve kool wordt synthetische productie verstaan, zeer poreus en zuivere koolstof met een groot inwendige oppervlak (4 g actieve kool hebben het oppervlak van een voetbalveld). Het is dus het materiaal met de grootste inwendige effectieve adsorptie oppervlak. Verkregen wordt dit materiaal vooral uit plantaardig stoffen zoals turf, hout (meer recentelijk bamboe), kokosnoten, bruinkool of steenkool, maar ook van kunststofafval en aardolieproducten. Relatief zeldzaam zijn ook dierlijke stoffen, zoals bot en dierlijk bloed gebruikt. De toepassingen van actieve kool zijn legio, maar wordt vooral gebruikt voor het zuiveren van water en lucht organisch verontreinigende stoffen.

Wat is Activkool

De belangrijkste grondstoffen voor actieve kool die gecreŽerd zijn, zijn namelijk steenkool, bruinkool en turf, meer dan 200 miljoen jaar geleden. Toendertijd heerste er een warme en vochtige klimaat op aarde en het was bedekt met bossen en moerassen. Door bodemdalingen, aardbevingen en overstromingen in het volgende jaar, werden miljoenen van rottende planten en bomen en begraven (deposito's) onder sedimenten. In combinatie met koolstofhoudende gassen ontstaan zoals de kolen-en veenlagen. Gebruikt werden de koolvormen volgens de huidige kennis pas sinds tweede tot derde millennia.

Tot in de late 18e eeuw, werden kolen en turf voornamelijk als brandstof gebruikt. Toen bleek - eerst in houtskool - uit de steenkool een adsorptie-effect, dat wil zeggen, ze kon bepaalde vloeistoffen bleken. Maar alleen aan het begin van de 20e eeuw begon geactiveerde koolstof in grote hoeveelheden geproduceert te worden. Vooral voortdurend verbeterd en geoptimaliseerd productieprocessen en nieuwe grondstoffen zijn sindsdien steeds belangrijker geworden. Vandaag de dag worden meer dan 250.000 ton per jaar over de hele wereld geproduceerd.

Loading ...