Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Nieuws
  3. /
  4. Toepassingen van filters

Toepassingen van filters

10.09.2015 / Wat is Activkool

De belangrijkste toepassingen van actieve kool filters zijn in de industrikle en commercikle bedrijven te vinden.Er wordt onderscheid gemaakt tussen de filters voor de vloeistof en of waterzuivering en filtratie voor gas-en luchtzuivering.

Toepassingen van filters

Filters voor vloeibare of waterzuivering worden bijvoorbeeld gebruikt voor:

- Bij de behandeling van het grondwater en het percolatiewater van stortplaatsen.
- Voor de behandeling van industrieel afvalwater (bijvoorbeeld de chemische industrie).
- Bij bijzonder strenge voorschriften van nareiniging voor het behandelde afvalwater.
- Om biologische afvalwater te beschermen door het verwijderen van bacterikle stoffen.
- Voor de behandeling van drinkwater in de voedingsmiddelen-en drankenindustrie voor de vloeibare producten van alle soorten,   bijvoorbeeld om een smaak of geur neutralisatie te bereiken.
- Van waterwerken in drinkwater behandeling van bijvoorbeeld Grondwater. Deze wateren zijn vaak verontreinigd met organische   verbindingen zoals pesticiden, insecticiden, etc. uit de landbouw en gechloreerde koolwaterstoffen. Dus na jaren van plezier geen   schade aan de gezondheid veroorzaakt bij de mens en dus de smaak van het water en kunnen worden aangeboden reukloos, filteren   met actieve koolstof is vereist.
- In de industrikle reiniging van bakolie, zeep en alcohol.
- Voor het verwijderen van stoffen uit de gisting van bier.
- Om ongewenste smaken uit de geesten te verwijderen.
- Voor de behandeling van zwembadwater. Door de actieve kool filtering worden schadelijke stoffen aanzienlijk gereduceerd en   elimineert residuen van chloor en ozon. Mede vanwege dit type filtering is het mogelijk om het water opnieuw te gebruiken in een   bepaald frame en in circulatie door te voeren. Dit is niet alleen kostenbesparend voor de gebruiker, maar ook gunstig voor het milieu.
- Voor de ontkleuring van de producten van alle soorten.

Loading ...