1
Coupon code: PRIMAKLIMA15 - 15% korting op alle PrimaKlima artikelen van 05.08. - 31.08.2022
Gratis verzending van 99Ä +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00 uur Gratis verzending vanaf 99 Ä Snelle en betrouwbare levering met DHL

Kwaliteit van de Actievekool

10.09.2015 10:25

Naast de grondstof kwaliteit van de actieve kool is er ook de activeringsmethode die in speciale ovens of reactors wordt uitgevoerd, kritisch. Taak van het activeringsproces is het vergroten van de adsorptieve eigenschappen, resulterend in een in de schoonmaak prestaties.

Kwaliteit van de Actievekool

- De activering gas. Basis is hier al houtskool. Dit wordt met behulp van een 700-1000įC hete gasstroom uit oa Stoom "geactiveerd", dat is, Naast de bestaande kleine poriŽn van de koolstof aanzienlijk meer of grotere blootgesteld. Deze methode wordt meestal gebruikt omdat het algemeen de kool met de beste eigenschappen, dwz meeste poriŽn produceert.

- De activatie. Eerst mengen meestal unverkohlten grondstoffen met bepaalde chemicaliŽn. Dit mengsel wordt vervolgens 400-800įC verwarmd en vervolgens activeren van middelen (chemicaliŽn) zijn weer uitgewassen. In dit geval is het eindproduct gewoonlijk een grofkorrelig actieve kool kan worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het bleken vloeistoffen.

Hoewel de processen verschillend, het resultaat is - zij het in verschillende kwaliteit - hetzelfde voor beide: een poreus, zeer actieve koolstofskelet met vele poriŽn. Hoe poriŽn aanwezig zijn, de meer verontreinigingen worden geabsorbeerd. Hier, de Poriegrootte kan worden aangepast door de werkwijze functies veranderen individueel aan de betreffende toepassing.

Actieve kool wordt er vooral als koolstof poeder, actieve kool, pellets en vezelmatten en weefsels. In poedervorm haar werkterrein is meestal verontreinigd water. Het wordt gemengd met deze later gefiltreerd en vervolgens afgevoerd. Voor deze korrel steenkool onregelmatig vormige korrels met een korrelgrootte tussen 0,2 en 5 mm. Deze korrels ook wel steenkool wordt voornamelijk gebruikt bij adsorber vaten, waardoor de te reinigen vloeistof of het gas doorheen wordt geleid. Het toepassingsgebied van actieve kool is bij voorkeur waterzuivering.

Pellets (vorm koolstof) mag van poedervormige grondstoffen worden gemengd met een bindmiddel werd voorbereid. Hierdoor cilindrische, geŽxtrudeerd tot een streng pellets met een diameter 0,8-5 mm. Pellets worden voornamelijk gebruikt voor gasreiniging gebruikt. Voor matten of actieve kool stof is een bijzondere vorm van actieve kool, bijvoorbeeld, een gebreide of geweven Doek wordt aangeboden. Zij worden gebruikt als afzuigkappen, voor beschermende kleding, etc.

Loading ...