Gratis verzending van 99€ 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en discrete levering

Electronisch voorschakelapparaat EVSA

Dimt het licht. Verhoogt de efficiëntie

Voorschakelapparaten zijn nodig om gasontladingslampen en fluorescentielampen voor stroombegrenzing te laten werken. Ze voorkomen dat de ontladingsstroom ongecontroleerd stijgt als gevolg van de vereiste impactionisatie, die de lamp zou vernielen of de zekering zou doen doorslaan.

Naast magnetische voorschakelapparaten, waarvoor een zogenaamde starter nodig is, worden ook elektronische voorschakelapparaten gebruikt, waarvan sommige sinds kort schakelbaar en dus dimbaar zijn. Elektronische voorschakelapparaten hebben het voordeel dat ze een lagere stroomsterkte nodig hebben en ondanks hun lagere stroomverbruik een hoger vermogen produceren, wat wordt weerspiegeld in een hogere lichtsterkte (lumen). Elektronische voorschakelapparaten hebben ook een betere lichtkwaliteit dan magnetische voorschakelapparaten. Dit is vooral duidelijk te zien in hun vrijheid van flikkeren.

In tegenstelling tot vroeger is de nieuwste generatie voorschakelapparaten schakelbaar. Elektronische voorschakelapparaten met een superlumineuze schakelaar zijn dimbaar en maken een merkbaar hoger vermogen mogelijk. De schakelbare apparaten kunnen worden aangepast aan de omgeving en zorgen voor betere resultaten in de bloeifase van de bestraalde planten. Het gebruik van dergelijke elektronische voorschakelapparaten is bijzonder voordelig, omdat ze afhankelijk van het daglicht kunnen worden aangestuurd en daarom bijzonder efficiënt zijn.

De nieuwste generatie elektronische voorschakelapparaten is niet alleen dimbaar, maar biedt ook een betere kwaliteit en veiligheid. De meeste apparaten zijn uitgerust met een automatisch uitschakelingssysteem, dat bijvoorbeeld ingrijpt bij kortsluiting, een defecte lamp of een ontbrekende lamp. Bovendien zijn de moderne voorschakelapparaten elektromagnetisch afgeschermd en hebben ze een lagere geluidsemissie.
Loading ...