Gratis verzending van 99€ 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en discrete levering

Air-Pot Superoot 12,5 liter

Artikelnummer: 11506

 • Voorkomt ringgroei van de wortels
 • Verbetert de ontwikkeling van het wortelnetwerk
 • Kortere groeitijden bij het opkweken van jonge planten
 • Bevordert de ontwikkeling van sterke, gezonde planten
 • Kweek grotere planten met minder substraat
Selectie
9,90 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar
Leverdatum: 05.10.2023 - 09.10.2023
Geschikte accessoires
Beschrijving

Superoot Air-Pot®: Voor grotere, sterkere en gezondere planten en uitbundige wortelvorming

Door het slimme en innovatieve ontwerp van de Air-Pot® ontwikkelen je planten zich sneller en gezonder dan voorheen. In conventionele plantenpotten komen de wortels uiteindelijk op de bodem uit, en beginnen dan "rond te groeien". Dit heeft een vertragende werking op de ontwikkeling van zowel de rhizosfeer (wortelomgeving) als de groei- en bloeifase van je plantjes. Door het ontwerp van de Air-Pot® wordt dit voorkomen. Er ontstaat een homogene, dichte massa van vezelige wortels die veel makkelijker water, voeding en zuurstof op kunnen nemen. Dat merk je ook meteen als je de voorgegroeide zaailingen of stekken ompot in een Air-Pot® Superoot: Beworteling verloopt een stuk sneller en minimaliseert eventuele uitval.

Een Air-Pot® Superoot is gemaakt van gerecycled materiaal en is het resultaat van jarenlang onderzoek door vooraanstaande kwekers. Maar een Air-Pot® valt eigenlijk vooral op door zijn vreemde, science-fiction-achtige vormgeving en dat heeft een hele goede reden! Op het moment dat je een nieuwe plant in een Air-Pot® plaatst, begint ze met het slaan van een penwortel tot aan de bodem van de pot. Zodra de penwortel de bodem bereikt, komt ze in contact met de buitenlucht met een andere luchtvochtigheid, waardoor de penwortel zichzelf luchtdicht afsluit. Vanaf dat moment richt de plant zich op de ontwikkeling van de wortels naar de zijkant. De luchtgaten aan de zijkant van de Air-Pot® bevorderen de aanvoer van zuurstof, zodat het aanwezige microleven sneller en beter voedingsstoffen aan de plant kunnen afgeven. De kegelvorm van de zijgaten leiden de zijwortelscheuten ongedwongen naar buiten, waar ze door de blootstelling aan licht en buitenlucht gesnoeid worden. Dit systeem stimuleert verdere wortelgroei langs bestaande wortels en blijft dit tijdens de complete levenscyclus van de plant doen. Het resultaat is een dichte, homogene rhizosfeer van vezelige wortels die veel effectiever zijn in het opnemen van voeding en water. Waar normaal gesproken de grootte van je planten en daarmee ook de opbrengst gelimiteerd wordt door het volume van de plantenpot, ontstaat er bij gebruik van een Air-Pot® Superoot een andere situatie. Je kunt met een kleiner volume pot een grotere plant kweken. Zo kun je tot wel een derde besparen op de hoeveelheid substraat die je met conventionele potten nodig zou hebben.

Voordelen op een rijtje
 • Voorkomt ringgroei van de wortels
 • Verhoogde opname van water en voeding
 • Kortere groeitijden bij het opkweken van jonge planten
 • Kweek grotere planten met minder substraat
 • Robuust en stevig design, gaat jarenlang mee
 • Gemaakt van gerecycled materiaal
 • Gunstig in aanschaf
Specificaties:
 • Hoogte: 27,5cm
 • Diameter: 30,5cm
 • Leveromvang: Air-Pot® wand/ Groene gaasbodem/ Blauwe verbindingsschroeven 2x
Geschikte onderzetter: Ronde onderzetter, zwart ø 35cm

Montage van de Superoot AirPot®
Voor de juiste werking van een AirPot® is de juiste montage van groot belang. Een AirPot® wordt plat verpakt geleverd en moet dus nog gemonteerd worden. Pas op dat je de binnenkant en de buitenkant niet door elkaar haalt. De kegels aan de buitenkant hebben gaten, die aan de binnenkant juist niet. Dan is er ook nog de bovenzijde en de onderzijde van AirPot®: De bovenzijde kun je herkennen aan het feit dat één of meerdere rijen geen gaten hebben, in tegenstelling tot de onderzijde waar de gaten in de kegels groter zijn voor een betere luchtcirculatie onderin. Plaats de gaasbodem na drie rijen kegels vanaf de bodem en wikkel eerst de linkerkant rond en daarna de rechterkant. Gebruik de plastic bevestigingsmiddelen om beide kanten aan elkaar te bevestigen. Bij kleinere modellen heb je één verbindingsschroef nodig aan de bovenzijde, bij grotere modellen plaats je ook nog een tweede verbinding aan de onderzijde.

Bij twijfel, vragen en opmerkingen: Aarzel niet om even bij ons aan te kloppen via mail of telefoon, we helpen je graag verder!


 • Producent:
 • Grootte: 12,5 L
 • Artikelgewicht: 0,62 Kg
Beoordelingen (2)

Deel andere klanten uw ervaringen mee

5 van 5 Mijn ultieme pot

Ik ben zeer tevreden over deze potten, de wortelgroei is inderdaad als geadverteerd. Zeer goede wortelverdeling en wanneer de plant probeert ringvorming te geven wordt dit in de dop gedrukt door het directe contact met de lucht en weer afsterven terug het substraat in.
Wanneer ik mijn substraat recycle heb ik, vergeleken met andere potten, de meeste moeite om het terug te winnen door het wortel-netwerk, hahaha.

Ik gebruik de 1L voor semi-kleine auto-flowers (

Gerard S., 08.02.2023
5 van 5 Air pots

Top product is echt een aanrader

Marcel H., 08.09.2023
Dit artikel bestaat uit
Loading ...