Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 10-14 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Voeding
 3. /
 4. Plantenvoeding sets

Plantenvoeding set - BioTabs Starterbox 100% organisch

Artikelnummer: 15279

50,80 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Product uitverkocht
Beschrijving
BioTabs STARTERKIT Handboek
Het Biotabs concept is een slimme, biologische kweekmethode die zich baseert op het gebruik van nuttige schimmelculturen en bacteriën. Door grote hoeveelheden schimmels (zoals trichoderma's en mycorrhiza's) en bacteriën aan de potgrond toe te voegen, wordt de opneembaarheid van voeding rondom het wortelstelsel van de plant spectaculair verbeterd. Een belangrijke bron van effectieve schimmmels en nuttige bacterieën komt van compost, in de vorm van humus. De BioTabs producten bestaan enerzijds uit meststoffen zoals de BioTabs tabletten en de vloeibare Orgatrex en anderzijds uit de symbiotische schimmels en microleven die in slapende toestand uit de humus worden onttrokken. Zodra er water aan de aarde wordt toegevoegd wordt dit microleven actief en gaat het meteen met zijn belangrijke werk aan de slag. Dankzij het veel rijkere en natuurlijkere bodemleven worden je planten ook nog eens ongevoeliger voor ziekten en plagen en kunnen ze al hun energie richten op een weldadige, organische groei- en bloeiperiode. Recente onderzoeken in Amerika en Canada hebben inzicht gegeven in het effect van verhoogde weerstand in planten, gerelateerd aan de productie van terpenen. Dit verklaart waarom je met de BioTabs organische producten niet alleen een vette natuurlijke oogst kun telen, maar je je vooral ook op een heerlijke smaak en aroma kunt verheugen. Een sterke en gezonde plant die op natuurlijke wijze geteelt is, beloont je inzet met de hoogst denkbare kwaliteit in opbrengst!

Voordelen:
 • Geschikt voor biologische teelt
 • Natuurlijke smaak van het eindproduct
 • Geen kennis of meting van pH en Ec waardes vereist
 • Kan gebruikt worden met normaal kraanwater
 • Gebruikte aarde kan tot vier keer opnieuw verwerkt worden
 • Genereert stevige wortels, weelderige bloemvorming en gulle opbrengsten
 • Geschikt voor zowel Indoor als Outdoor
 • Houdbaarheid volgens fabrikant: Drie jaar
Inhoud Biotabs Starterbox:
 • Bactrex: 25gr
 • Mycotrex: 50gr
 • BioTabs: 10 tabs
 • Orgatrex: 250ml
 • Startrex: 250gr
Toepassing:
Voordat je begint, meng je de producten Startrex en Mycrotrex met de aarde die je wilt gaan gebruiken. De juiste hoeveelheden per liter aarde vindt je terug in de handleiding die met de Starterbox meegeleverd wordt. Nadat je alles goed gemengd hebt, kan het aardemengsel in de potten. Op de plek van je stekken of zaailingen maak je een holletje in de aarde. Op de bodem van elk holletje sprinkel je een extra snufje Mycrotrex zodat je wortels meteen in de buurt van de nuttige schimmels groeien. Voor de voeding van de planten stop je 1 á 2 Biotabs in de potten, afhankelijk van de grootte van je potten. Stop ze een beetje in aan de zijkanten van de pot, ter hoogte van het midden. Ook voor het gebruik van de Tabs kun je duidelijke aanwijzingen terugvinden in de handleiding van de Starterbox. Geef aan het begin van je cyclus niet teveel water, biedt je planten de mogelijkheid om op zoek te gaan naar het water, zodat het haar wortels uitstrekt naar beneden. In de eerste week van je thuisteelt geef je 5ml Orgatrex en 1gr Bactrex mee per liter water, maar alleen bij de EERSTE waterbeurt. Na die eerste waterbeurt ga je verder met gewoon water zonder toevoegingen. Vanaf de vijfde week is het dan tijd om je planten nog een keer te verwennen met een nieuwe voorraad verse organische voeding en microleven: dit keer meng je 20ml Orgatrex en 1 gr Bactrex met 500ml water en geef dit mengsel aan elke plant individueel. Dus 500ml per plant, eenmalig. Mochten je planten tijdens de bloeifase verschijnselen van ondervoeding vertonen, dan is het mogelijk om vanaf de achtste week van de bloeifase nog een BioTab aan de aarde toe te voegen. Veel succes!

Handige accessoires:


Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...