1
Gratis verzending van 99 +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 Snelle en betrouwbare levering met DHL

Luchtafvoerset Eco 160/180 m/u - 100mm 2 speed

Artikel: 15614

92,53 € 86,38 €

incl.btw , Plus Verzending

voorradig

Levertijd: 10 - 12 Werkdagen

Beschrijving

Voordelige luchtafvoerset voor een gunstige start

Deze voordelige luchtafvoerset voor de hobbykweker zorgt voor een perfecte luchtbeheersing in je growbox en ondersteunt een maximale en gezonde plantengroei.

We hebben weer een mooie set samengesteld voor de kleine of beginnende binnenkweker: de luchtafvoerset Eco is uitgerust met een krachtige buisventilator van Dospel (met 2 standen), een PrimaKlima koolstoffilter en alle nodige accessoires om ze met elkaar te verbinden. De ideale alles-in-n oplossing voor het verwijderen van muffe lucht uit je growbox!

De Dospel Turbo buisventilator kan in twee standen geschakeld worden: 160m per uur (28W) of 180m per uur (43W). Zo kun je afhankelijk van de condities in je kweekruimte de luchtafvoer opschalen of juist iets terugschroeven. Het meegeleverde koolstoffilter absorbeerd ongewenste geurtjes die je gewassen genereren maar tegelijkertijd ook eventuele vuil -en stofdeeltjes die zich normaal in de buisventilator afzetten en daarmee de levensduur van het product zouden kunnen verkorten.

Onze luchtafvoerset Eco is bij uitstek geschikt voor een kleiner model growbox waarin kweekverlichting tot maximaal 250W wordt gebruikt.

Technische specificaties:
 • Buisventilator capaciteit: Stand 1: 160m3/u - 28W / Stand 2: 180m/u - 43W
 • Akoestische druk dB(A): Stand 1: 43dB / Stand 2: 48dB
 • Spanning: 220 - 240V, 50Hz
 • Stroomsterkte: 0,13A / 0,20A
 • Gewicht Dospel Turbo: 0,97Kg
 • Koolstoffilter PrimaKlima, capaciteit 180 m/u - 100m
Leveromvang:
 • Buisventilator Dospel Turbo 180m/u, 2 Standen / aansluiting 100mm
 • Koolstoffilter PrimaKlima Eco 180m/u, 100mm
 • Netstekker met flexibele vochtbestendige kabel: 0,75mm, lengte 1,5 mtr
 • Alu ventilatieslang 102mm, lengte 3mtr
 • 3 Universele slangenklemmen 60mm tot 165mm

Waarom heb je een luchtafvoerset eigenlijk nodig?

Heel simpel: frisse lucht! Misschien ligt dit niet voor de hand, maar aanvoer van verse lucht is van essentiel belang voor het gedeien van de planten in je Growbox. Om er zeker van te zijn dat de lucht elk uur meerdere malen ververst wordt, is luchtafvoer een belangrijk onderdeel van het ecosysteem in je kweektent. Met een goed afgestelde afzuiging van gebruikte lucht crer je onderdruk in je growbox waardoor je verzekerd bent van voldoende aanvoer van verse lucht rijk aan zuurstof en CO, en die zijn essentiel voor de photosythese van je gewassen. De verse lucht wordt letterlijk de growbox ingetrokken door de onderdruk die is opgebouwd. Daar komt ook nog eens bij dat een koolstoffilter de afgevoerde lucht niet fatsoenlijk kan zuiveren als er niet een bepaalde mate van onderdruk aanwezig is. Maar denk ook even aan het binnen de perken houden van de luchtvochtigheid en temperatuur in je kweekruimte. Door doeltreffend de vochtige lucht af te voeren met behulp van een buisventilator voorkom je veel voorkomende problemen zoals schimmelvorming en hittestress.

Tip:
Voor alle binnenkwekers die nog een stapje verder willen gaan op zoek naar de ultieme luchtbeheersing: surf eens naar onze pagina's met inline ventilatoren die de aanvoer van verse lucht ondersteunen en versnellen. Misschien is het toch warmer of vochtiger in je growbox dan je had verwacht en moet je luchtafvoer continue op volle kracht draaien? Dan kan een eenvoudige maar effectieve axiale inline fan uitkomst bieden, zonder afbreuk te doen de onderdruk in je kweekomgeving. Om er zeker van te zijn dat je bij de aanvoer van verse lucht niet ook nog wat ongewenste gasten naar binnen blaast, check dan even onze selectie aan luchtaanvoer filters en voeg ze toe aan je winkelwagen.

Attentie:
Deze luchtafvoerset wordt ongemonteerd geleverd.


Wattage: 43 W,28 W
Geschikt voor: Verlichting tot 250 W
Diameter: 100 mm
Gewicht: 4,05 Kg

Beoordelingen

Beoordeel dit product als eerste:


Dit artikel bestaat uit
Klanten kochten hierbij de volgende producten
Loading ...