Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 10-14 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Voeding
 3. /
 4. Plantenvoeding sets

Green House Powder Feeding Bio StarterKit

Artikelnummer: 18112

 • 1x 500g Bio Grow
 • 1x 500g Bio Bloom
 • 1x 125g Bio Enhancer
71,10 € 76,21 €
U bespaart 5,08 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar
Leverdatum: 04.06.2024 - 07.06.2024
Beschrijving
Starterkit

De Bio Starterkit van Green House Feeding is een compleet biologische plantenvoedingspakket in poedervorm, en biedt alle natuurlijke micro -en marcoelementen die je nodig hebt voor een succesvolle, en -vooral ook organische- binnenkweek. De producten zijn voldoende voor een teelt op ongeveer 100-150Ltr substraat. Super goed idee dat je besloten hebt om je plantjes biologisch te kweken! Geniet daarnaast van het extra voordeel door de vaste lage prijs van de Bio Starterkit in vergelijking met de aanschaf van elk product afzonderlijk.

Welke producten zitten er in de set?

Bio Grow

Deze plantenvoeding in poedervorm (NPK 7-2-4) is bedoeld voor de groeifase van je favoriete gewassen, door Green House speciaal ontwikkeld voor de biologische land -en tuinbouw, en de mileubewuste thuiskweker! In de groeifase gaat de plant aan de slag met het lokken van bacteriën die mee moeten helpen met het opnemen van voedingstoffen die in deze periode van groot belang zijn. Bio Grow bevat natuurlijke mineralen die aan dit proces substantieel bijdragen, en het microleven rondom de wortelzone van de plant flink bevorderen. Alsof dat nog niet voldoende is, zijn er aan Bio Grow nuttige schimmels en bacterie kulturen toegevoegd die de ontwikkeling van micro-organismen in het substraat nog een extra duw in de goede richting geven. Des te meer microactiviteit in je medium, des te makkelijker neemt de plant voeding op. Het zijn namelijk de bacteriën die de biologische voeding van Green House omzetten in organisch materiaal -zoals humus- die de plant vervolgens eenvoudig op kan nemen. Op geheel natuurlijke wijze schieten je geliefde plantjes daardoor de hoogte in.

Toepassing:
Bio Grow werkt het beste als je het met je substraat vermengt. Dat kan aarde -of cocos zijn, maar ook andere types aardemengsels. Als je tijdens je kweekcyclus gaat ompotten, kan Bio Grow ook ingezet worden als top-feeder. Dat doe je door de bovenlaag van de aarde met Bio Grow te mengen. Je kan er op rekenen dat de voedingsstoffen in Bio Grow op natuurlijke wijze vrijgegeven worden over een periode van ongeveer 8 weken.

Indien je een groeifase gepland hebt die korter dan 8 weken is, of je gebruikt een wat sterker voorbemeste aarde, dan is het aan te raden de dosering te verlagen. Voor bijvoorbeeld zaailingen en jonge plantjes van tussen de 2 en 3 weken oud is het beter slechts de halve dosering toe te voegen. Is je groeifase langer dan 8 weken? Dan kan het gunstig zijn om nog een extra top-feeding te mengen in de bovenlaag van je substraat als de 8 weken voorbij zijn.

Aanbevolen dosering:
Groeifase: 3 gram per liter substraat

Bio Bloom

Werkt volgens hetzelfde concept als Bio Grow, je mengt de biologische plantenvoeding in poedervorm met je substraat. Het verschil is echter dat er bij Bio Bloom op andere macro-elementen wordt ingezet, die effectiever zijn in de bloeifase van je planten. Hogere verhoudingen van Fosfor (P) en Kalium (K) zijn noodzakelijk voor een betere en snellere rijping van je vruchten, een hogere dichtheid van bloemen en vooral een verhoging in opbrengst. Ook al gaat de gemiddelde biologische tuinier eerder voor kwaliteit dan kwantiteit, meer gewicht en een dikkere oogst is altijd mooi meegenomen. Bio Bloom is geschikt voor biologische land -en tuinbouw, en kan met elke type substraat gemengd worden, zoals aarde en cocos maar ook andere types aardemengsels. Aanbevolen dosering:

 • 8 weken bloeiperiode: voor elke week 3 gram per liter substraat
 • 10 weken bloeiperiode: voor week 1 t/m 3 - 3 gram per liter substraat / Week 4 t/m 10 - 1 gram per liter substraat
 • 12 weken bloeiperiode: voor week 1 t/m 5 - 3 gram per liter substraat / Week 5 t/m 12 - 1 gram per liter substraat

Het is aan te raden de dosering te verlagen bij zwaar bemeste aarde, en eventueel te verhogen bij licht bemeste aarde of cocossubstraat.

Enhancer

Dit product is geen plantenvoeding, maar een stimulator in poedervorm. Het is een geweldig mengsel van natuurlijke ingrediënten die een aantoonbaar positief effect hebben op de vitaliteit van de planten, de opname van voeding, verbetering van het microleven en de vorming van terpenen. Enhancer bevat onder andere: Humuszuren, zeewierextract, Trichoderma harzianum-stammen en Bacillus subtilis

Toepassing:
Enchaner is eenvoudig in water op te lossen, en kan elke twee weken bij het water geven worden toegevoegd. Dit product kan zowel in de groei -als bloeifase ingezet worden. Ook is het een effectief product om in te zetten na het ompotten van je planten, aangezien het de wortelgroei aanzienlijk verbetert.

Aanbevolen dosering:

 • Voedingswater: 0,5 tot 1 gram per liter water, elke twee weken
 • Bladvoeding: 3 tot 5 gram per 10 liter water
 • Kiemen van zaadjes: 0,5 tot 1 gram per liter water

Na mengen met water binnen 24 uur gebruiken
Bij gebruik op cocos substraten: De pH-waarde van het voedingswater na toevoeging van Enhancer afzuren op 5.0.


Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...