Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Kweek Accessoires
 3. /
 4. Stekken

Eazy Plug Stek en Zaailing Kweekkassetje - 12 Stuks

Artikelnummer: 18342

 • Incl. stekkentray 12 stuks en kweekkas
 • Extreem hoog kiempercentage
 • Organisch & composteerbaar
 • Gezonde en snelle wortelvorming
9,10 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Product uitverkocht
Geschikte accessoires
Beschrijving
How to use Eazy Plug
Al eens van Eazy Plug gehoord? Dit innovatieve product is een kweekmedium voor stekken en zaailingen en gemaakt van een slim bedacht composietmateriaal op basis van potgrond. En als klap op de vuurpijl is een Eazy Plug super makkelijk in gebruik. Aangezien de plugs volledig voorgebufferd zijn, hoef je ze alleen nog maar een paar minuten in water onder te dompelen, of ze royaal met water te gieten. Giet vervolgens het overtollige water af en laat de Eazy Plug een minuutje uitlekken. Eazy Plugs slaan alleen de hoeveelheid water op die de zaailingen of stekken daadwerkelijk nodig hebben, dit voorkomt overbewatering zoals bij gebruik van conventionele steenwolpluggen voor kan komen. De natuurlijke lucht-water balans van een Eazy Plug zorgt voor een gezonde en snelle ontwikkeling van de wortels. Eazy Plugs zijn eigenlijk zo ontzettend goed, dat ze het meest logische en ecologisch verantwoorde alternatief zijn voor elk andere kweekmedium voor het opkweken van stekken, zaailingen of jonge gewassen. Bewaar je steenwol, Mapito, potgrond of kokossubstraat gewoon even voor een later moment of een ander project.

Vooraf ingestelde pH-waarde met buffering
Een Eazy Plug behoudt onder normale condities zijn vooraf bepaalde en gebufferde pH-waarde (zuurgraad van het water) van 5,8. Ook na toevoeging van water of plantenvoeding met afwijkende pH-waarden blijft de zuurgraad in de plug staan als een huis. Dit maakt een Eazy Plug minder gevoelig voor eventuele inschattingsfouten van gebruikers of verkeerd afgestelde apparatuur.

Vooraf ingestelde EC-waarde met buffering
Met een Eazy Plug ben je dus zeker van een stabiele pH-waarde, maar je planten kunnen ook wel wat aan voeding gebruiken. Een Eazy Plug heeft daarom ook een gebufferde Ec-waarde (voedingswaarde) van ± 0,8 die lekker stabiel blijft en zich gemakkelijk laat controleren.

Open structuur voor een altijd juiste balans van water en lucht
Laat een Eazy Plug na het gieten of onderdompelen gewoon uitlekken, daarna is overbewatering bijna onmogelijk. Een Eazy Plug houdt geen overtollig water vast, zodat er in de plug altijd genoeg lucht aanwezig is voor de bevordering van een optimale wortelomgeving.

Waterbuffering
Eazy Plugs hebben de bijzondere eigenschap dat ze meer water kunnen bufferen dan aarde. Het komt daardoor eigenlijk zelden voor dat er te weinig water aanwezig is, maar ook niet teveel. Hierdoor groeit een stek of zaailing sneller en makkelijker omdat het wortelnetwerk zich in een relatief kortere tijd kan ontwikkelen. Een ander bijkomend voordeel van de hoge buffercapaciteit en voldoende vochtigheid rondom de wortels: De interval tussen waterbeurten is langer, en zelfs als de waterverzorging stagneert of vergeten wordt hebben je jonge, tere gewassen het niet meteen moeilijk. De super stabiele vochtigheidsgraad zorgt ervoor dat je planten minder gevoelig zijn voor persoonlijke foutjes of een slecht werkend irrigatiesysteem.

Stuur aan op sterkere, gezondere planten
Door de water-, Ec-en pH-bufferende eigenschappen van de Eazy Plug is het aansturen van het groeiproces een stuk eenvoudiger. Dit verhoogt de algemene kwaliteit van de plant en indien gewenst kun je zelfs het moment van ompotten uitstellen.

Basisvoeding
Elke Eazy Plug is licht voorbemest (Ec van ± 0,8), zodat je stekken en zaailingen voor de eerste twee tot drie weken voldoende voeding krijgen. Als je toch van het begin af aan al wat voeding of een stimulator toe wilt voegen is dat niet echt een probleem. De bufferende werking van een Eazy Plug zorgt ervoor dat de tere gewassen niet teveel van het goede krijgen.

Compatibiliteit met steenwol en andere kweekmedia
Door de opbouw en structuur van de Eazy Plug kan deze zonder problemen op steenwol of een ander medium geplaatst worden. De wortelgroei zal zonder problemen vanuit de Eazy Plug doorgaan in het andere medium, waarbij de vochthuishouding gehandhaafd blijft. De veelzijdigheid van de Eazy Plug kent nauwelijks grenzen.

Stabiele en vormvaste eigenschappen
Een Eazy Plug is vormvast en valt niet uit elkaar. Dit garandeerd slechts een minimaal risico op wortelschade bij het selecteren of verplanten. Bovendien zorgt de constante dichtheid van de plug voor een soepele opname van water en voedingsstoffen waardoor het risico van plantenziekten tot een minimum beperkt wordt.

Droge of uitgedroogde Easy Plugs
Een Eazy Plug wordt gedroogd geleverd, waardoor deze schoon, licht en onbeperkt houdbaar is en geen risico op schimmel heeft. Een droge of uitgedroogde plug neemt gemakkelijk en snel opnieuw water op, en beschikt dan meteen weer over alle oorspronkelijke eigenschappen, zonder afbreuk te doen aan de effectiviteit.

Volledig composteerbaar
De Eazy Plug bestaat grotendeels uit organisch materiaal en is als geheel composteerbaar. Hierdoor is het materiaal na gebruik eenvoudig af te voeren of zelfs als bodemverbeteraar te gebruiken.

Specificaties:
 • Afmetingen (LxBxH): 23 x 18 x 14cm
 • Afmetingen Eazy Plug: 3,5 x 3,5 x 3,0 cm
 • Buffer: pH ±5,8 - Ec ±0,8

 • Producent:
  eazyplug
 • Artikelgewicht: 0,20 Kg
 • Afmetingen
  ( Lengte × Breedte × Hoogte ):
  23,00 × 18,00 × 14,00 cm
Beoordelingen (1)

Deel andere klanten uw ervaringen mee

5 van 5 Makkelijk en goede resultaten

Geen gedoe meer met schaaltjes, folie en wattenschijfjes. Gewoon een kant en klaar bakje met gaatje voor het zaadje.
Droogt icm met de kweekkast niet uit voordat je kan planten, 1 keer nat maken is genoeg.
Het substraat is stevig en sponzig zodat je het makkelijk uit het potje krijgt voor overpotten.
Ook spieken is beter dan een watje optillen en mogelijk beschadigen, je kijkt gewoon in het gaatje met een zaklampje.

Ik verkies deze boven de Jiffy potten omdat Jiffy een netje gebruikt dat niet vergaat tijdens de kweek, hierdoor belemmer je een deel van de wortelgroei.

Gerard S., 08.02.2023 Geverifieerde aankoop
Loading ...