Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Verlichting
  3. /
  4. Kweekverlichtingsets
  5. /
  6. Verlichting zelfbouwsets Dual Spectrum

Verlichting zelfbouwsets Dual Spectrum

Optimale verlichting ongeacht de kweekfase:

Een fervente hobbyteler was je al een hele tijd, maar je bent nu van plan om eens met een binnenkweek in een growbox aan de slag te gaan. En daarvoor ben je dus op zoek naar geschikte kweekverlichting? Wellicht hebben we dan een interessante tip voor je: een Dual Spectrum kweeklamp. Super handig, want dit type kweekverlichting is zowel in de groei- als bloeifase in te zetten. Hoe zit dan dan precies? Met een Dual kweeklamp verenig je het spectrum van een HPS of hogedruk natriumlampvoor de bloeifase met die van een MH of Metaalhalidelamp die normaliter enkel in de groeifase ingezet wordt. In plaats van een kweeklamp met enkel een blauw/wit of rood/geel spectrum heb je met een Dual kweeklamp beide spectra in één blub. Je kunt dus in alle kweekfases uit de voeten met het juiste licht. Fijn voor je planten, en nog fijner voor je portemonnee.

Met een zelfbouwset Dual Spectrum bieden we een voordelig alternatief in vergelijk tot de aanschaf van een MH of HPS verlichtingsset speciaal gericht op respectievelijk de groei- of bloeifase. De Dual lampen in onze zelfbouwsets zijn er in verschillende intensiteit, verbruik en prijzen: van 250W en 400W, tot 600W. Met een Dual kweeklamp verzeker je je favoriete gewassen te allen tijde van 25% blauw/wit en 75% rood/geel licht. Dit verhoogt niet alleen je flexibiliteit, maar heeft ook een positieve uitwerking tijdens alle verschillende kweekcycli in je kweektent.

De meerwaarde van een Dual kweeklamp zie je terug in planten die dikkere stengels genereren en makkelijker in de breedte groeien, met meer internodes dan normaal. De verhoogde plantdichtheid en extra bladerdek heeft ook een gunstige uitwerking op de productie van chlorofyll, oftwel bladgroen. Des te meer chlorofyll, des te makkelijker kan een plant licht omzetten in energie. En dat is precies wat een gezonde en snel groeiende en bloeiende plant nodig heeft.

Loading ...