Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Kweek Accessoires
  3. /
  4. Stekken

ROOT!T Verwarmingsmatten 11W, 30W, 60W

Artikelnummer: 18059

  • Versnelt de kieming en wortelvorming
  • Verwarmt het wortelgebied met 5 tot 11°C bovenop de omgevingstemperatuur
  • Volledig waterdicht en duurzaam
Selectie
vanaf 34,47 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving

ROOT!T verwarmingsmatten: Versnelt de kieming en wortelvorming

De ROOT!T verwarmingsmatten, in combinatie met één van onze Kweekkassen helpen je bij het creëren van ideale omstandigheden voor het succesvol opkweken van zaailingen en stekken. Dit geldt met name voor jonge gewassen die een warm kweekmedium nodig hebben. De verwarmingsmat is gemaakt van kunststof, is zuurbestendig en geïsoleerd tot beschermingsklasse IP54. Een ROOT!T verwarmingsmat is echter niet alleen voor gebruik in propagatoren, maar doet ook uitstekend werk in een terrarium. Dit type verwarmingsmat geeft een constante warmte af, zodat de omgevingstemperatuur in de kweekkas of kweekomgeving regelmatig moet worden gecontroleerd. De temperatuur die de ROOT!T afgeeft kan in een kweekkas of propagator worden geregeld door de schuiven in het deksel open te zetten. In een growbox kan het zijn dat de klimaatbeheersing iets aangepast moet worden, vanwege de extra warmte accumulatie. Voor een betere temperatuurregeling kunt je een ROOT!T thermostaat voor verwarmingsmatten gebruiken. Dit apparaat regelt de optimale bewortelingstemperatuur en zorgt voor een snellere groei van je geliefde planten.

Belangrijk: Plaats de verwarmingsmat onder de propagator of terrarium. Bij normale kamertemperatuur zorgt het voor een gelijkmatige temperatuurverdeling van 22 tot 25 °C. Een ROOT!T verwarmingsmat heeft dus weinig invloed op de bodemtemperatuur van het kweekmedium bij gebruik in een koude kelder of serre in de tuin.

De verwarmingsmat is namelijk niet ontworpen om extreme temperatuurverschillen in en om de kweekomgeving te compenseren, maar om de temperatuur in het kweekmedium op een efficiënt niveau te houden. Zorg dus dat je plantjes niet in een te koude ruimte staan, want dan heeft een verwarmingsmat weinig nut. Indien mogelijk moet de kweekkas, terrarium of propagator met verwarmingsmat op een lichte plaats worden geplaatst, bijvoorbeeld op een vensterbank of onder geschikte kweekverlichting. Vanzelfsprekend is voldoende licht in deze fase van ontwikkeling van je planten net zo belangrijk als de temperatuur in het kweekmedium.

Je kunt nog veel meer andere handige accessoires en producten vinden op onze stek- en zaailing afdeling.

Beschikbare ROOT!T verwarmingsmatten:
  • ROOT!T Verwarmingsmat klein 25 x 35 cm - 11 W
  • ROOT!T Verwarmingsmat middel 40 x 60 cm - 30 W
  • ROOT!T Verwarmingsmat groot 40 x 120 cm - 60 W
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...