Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Klimaat
 3. /
 4. Klimaatbeheersing

Traploze toerentalregelaar ITR-9-50 - 0,2-5,0A

Artikelnummer: 11742

122,00 €
incl. Omzetbelasting Gratis verzending
Direct beschikbaar
Leverdatum: 08.05.2024 - 15.05.2024
Geschikte accessoires
Beschrijving
Deze ITR-9-50 is een elektronische snelheidsregelaar voor eenfasige wisselstroomventilatoren via faseregeling. Het toerental kan worden ingesteld met de draaipotentiometer aan de voorkant. De ITR-9-50 heeft een netspanning nodig van 110 tot 240VAC, bij 50-60 Hz. De maximale stroom bedraagt 5A. Er is ook een keuze tussen kickstart of zachte start en het minimum toerental kan worden ingesteld via een interne trimmer. De traploze snelheidsregelaar heeft een aan/uit schakelaar waarmee je hem op de ingestelde snelheid kunt laten staan. Het apparaat heeft beschermingsklasse IP54 en is geschikt voor opbouwmontage.

Hoe de snelheid van een AC-ventilator geregeld wordt:
De snelheid wordt geregeld door de motorspanning te veranderen via fasehoekregeling/ Triac-technologie. De gewenste snelheid kan worden ingesteld met een draaiknop op het apparaat. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen meerdere ventilatoren aansluiten (zolang de totale stroom binnen de maximum bereik van het apparaat blijft). De microprocessor zorgt er ook voor dat de fasehoek wordt afgesneden op de nuldoorgang van het geleverde sinusvormige signaal. Dit zorgt voor een gelijkmatig en stabiel signaal, ook na uit- en inschakelen van de regelaar en verlengt de levensduur van de motor of ventilator aanzienlijk.

Eenvoudige configuratie
Deze elektronische snelheidsregelaar hoeft niet geconfigureerd te worden. Eenmaal aangesloten is de snelheidsregelaar onmiddellijk klaar voor gebruik! Indien nodig kan de minimale motorspanning worden aangepast via een interne trimmer. Kickstart of Softstart versnelling kan worden gekozen via een jumper.

Wat houdt Kickstart precies in?
Voor sommige ventilatormotoren is het raadzaam om ze regelmatig op volle toeren te laten draaien. Voor dit doel kun je de jumper gebruiken om de kickstartmodus te selecteren. De eerste acht tot tien seconden na het inschakelen draait de motor dan op volle snelheid, om vervolgens op de vooraf ingestelde toerental verder te draaien.

Wat houdt Softstart precies in?
In sommige gevallen, b.v. bij zware belasting, is het raadzaam de motor langzaam op te voeren. Hiervoor gebruik je de Softstart-modus. De motor start nu de eerste acht tot tien seconden langzaam op, totdat het vooraf ingestelde toerental bereikt wordt.

Minimum snelheid instelbaar:
Een motor loopt niet graag te langzaam. Dan warmt hij op en maakt mogelijk lawaai. Het verkort ook de levensduur. Daarom is het raadzaam om met de ingebouwde regelaar de optimale minimale snelheid in te stellen.

Waarvoor is de ongeregelde uitgang bedoeld?
De ongeregelde uitgang (230VAC) is actief als de motor geactiveerd wordt. Je kunt deze uitgang gebruiken om een ander ondersteunend apparaat in te schakelen, zoals een lamp of luchtbevochtiger. Als de ventilator uitstaat is de uitgang ook inactief.

Kenmerken:
 • Breed spanningsbereik (110-240 VAC / 50-60 Hz)
 • Automatische detectie van de voedingsspanning
 • Traploze toerentalregeling
 • Instelbare traploze uitgangsspanning
 • Minimum snelheid instelbaar via interne trimmer (fabrieksmatig ingesteld op 45%)
 • Kickstart en Softstart functie
 • Alleen te gebruiken voor binnenruimtes
 • Verlichte aan/uit schakelaar
Technische specificaties:
 • Stroom: 0,2 - 5,0A
 • Netspanning: 110-240VAC/ 50-60Hz
 • Afmetingen (LxBxH): 162 x 96 x 93mm
 • Max. omgevingstemperatuur: -20°C t/m 35°C
 • Relatieve vochtigheid: 5 tot 95% RH (niet condenserend)
 • Kunststof behuizing (R-ABS, UL94-V0, grijs RAL 7035)
 • IP-Beschermingsklasse: IP54

 • Producent:
  Sentera
 • Artikelgewicht: 0,57 Kg
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...