Voordelen van Hydro
Hier volgen enkele redenen waarom de methode van hydrocultuur wordt gebruikt voor de voedselproductie wereldwijd:
- Er is geen aarde nodig.
- Omdat het water in het systeem blijft kan worden hergebruikt - daardoor ooklagere water kosten.
- Het is mogelijk om de voedingsstof-niveau volledig te beheersen - dat wil zeggen lagere voedingsstof kosten.
- Aangezien het een gecontroleerd systeem is, wordt er geen vervuiling door voedingsstoffen in het milieu zijn.
- Stabiele en hoge rendement.
- Door de mobiliteit van de houder laat het zelfs plagen en ziekten zich gemakkelijker bestrijden dan in medium aarde het geval is.
Vandaag, hydrocultuur is een gevestigde tak van de landbouwkunde. De vooruitgang heeft snel plaatsgevonden, de resultaten, verkregen in de verschillende landen zijn als een absoluut bewijs van het nut van deze methode en zijn superioriteit in vele opzichten, ten opzichte van conventionele methoden van de tuinbouw. De twee belangrijkste voordelen van aardeloos teeltwijze van de planten zijn enerzijds veel hogere oogstopbrengsten, en anderzijds, het feit dat hydrocultuur ook op dergelijke plaatsen kan worden bediend, waar grondbewerking of tuinieren niet mogelijk zijn.