.vm_overviewContentWrapper
  • +49(0)40 – 2442 416 80 (Maandag tot vrijdag van 9 - 18 uur)
  • discrete verzending, vanaf 99 € gratis verzending
  • Snelle en betrouwbare levering wereldwijd

Verlichtingssterkte

Verlichtingssterkte is een maat voor het licht dat invalt op een oppervlak. De verlichtingssterkte wordt gemeten in lux (lat. Licht). Beweegt de afstand van de lichtbron en de oppervlakte, dan wordt de waarde verminderd. Het type belichting wordt individueel bepaald, aangezien de oppervlakken van de te meten objecten kunnen verschillen en dat moet worden gemeten of mogelijk verschillend berekend worden.

Diverse ontwerpen van licht instrumenten genoemd. Luxmeters, zodat de graad van verlichting precies op een oppervlak nader te bepalen. De afhandeling van analoge meters licht is zeer gemakkelijk te begrijpen. Een overzicht van de gewenste lichtintensiteit voeren op een eenvoudige wijze met deze luxmeters. Kalibratie is niet vereist voor analoge licht-meetinstrumenten, met inbegrip van Batterijen zijn niet nodig.

Om de verlichtingssterkte in planten te meten, wordt het licht meetapparaat ter hoogte van de plantenpunten geplaatst. De lichtmeter moet direct naar de lichtbron wijzen, en er mogen geen schaduwen op de meter vallen. Gebruik de standaardinstellingen snel en gemakkelijk zeer betrouwbare resultaten.

Met digitale meters word licht door middel van een sensorkop nauwkeurige gemeten,ook met zijlicht mogelijk. De sensor van dit lux meter is zeer robuust en levert nauwkeurige resultaten tot 432.000 lux - gelijk aan de dikte van een groene laser pointer. Ter vergelijking: op een heldere zonnige dag, de verlichtingssterkte is 100.000 lux.