Gratis verzending van 99€ 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en discrete levering

ThermoLux Verwarmingsmatten 6W, 10W, 35 W, 40 W

Artikelnummer: ThermoLux

 • Geschikt voor kweekkas & terrarium
 • Waterbestendig - IP67
 • 17 x 17cm - 6 Watt & 11,5 x 55cm - 10 Watt
 • 70 x 30cm - 35 Watt & 65 x 45cm - 40 Watt
Watt
vanaf 34,47 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving
ThermoLux verwarmingsmatten zijn gemaakt van water- en rotbestendig materiaal en kunnen probleemloos in zoet water worden gebruikt. Een ThermoLux verwarmingsmat biedt het hoogste veiligheidsniveau dankzij een beschermende geleider die in het hele oppervlak is ingebouwd. Bij het schoonmaken van de matten of bij werkzaamheden in je kweekkas, growbox of terrarium moet wel altijd de stekker uit het stopcontact worden getrokken om elektrische schokken te voorkomen. De matten worden rechtstreeks met de stekker aangesloten op het stroomnet en bereiken zonder afdekking bij een omgevingstemperatuur van 20°C een maximale oppervlaktetemperatuur van ongeveer 42°C. Niet alleen is het effect van een ThermoLux afhankelijk van de omgevingstemperatuur, maar ook van de hoeveelheid te verwarmen substraat of ander kweekmedium. Afhankelijk hiervan kan het verwarmen van het medium enkele uren tot enkele dagen duren. Bij gebruik zonder temperatuurbegrenzing moet oververhitting van de ThermoLux-verwarmingsmat worden vermeden: Als je een verwarmingsmat tussen twee lagen droog substraat legt, is een temperatuurstijging tot wel 100°C mogelijk en dat is natuurlijk veel te veel.
Toepassing in een growbox of propagator
Plaats de Thermolux onder de plantenpotten of kweekkas of direct onder de aarde in een kweekbak. Vermijd warmteaccumulatie veroorzaakt door uitdroging van het substraat door regelmatig water te geven. De temperatuur van de bodem hangt af van het volume van de plantencontainer en de omgevingstemperatuur. Voor een efficiënte temperatuurregeling kan het handig zijn om een Romberg Hortiswitch - Digitale Thermostaat te gebruiken. De temperatuur wordt dan automatisch in het gewenste bereik gehouden.

Toepassing als terrariumondergrond
 • De mat moet zodanig onder het terrarium worden gelegd dat niet de gehele terrariumbodem wordt verwarmd, zodat de bewoners van je terrarium ook koelere plekjes kunnen bezoeken. (zie voor meer informatie de gebruiksaanwijzing).)
 • Belangrijk: Plaats de Thermolux niet ín het terrarium, maar eronder, omdat er dan onder gekropen kan worden. Ook kan de mat door dieren met scherpe klauwen beschadigd worden, met alle gevolgen van dien.
 • Zoals in inleiding hierboven al vermeld: In verband met mogelijke warmte accumulatie is het sterk af te raden de mat tussen twee droge lagen materiaal te leggen. Denk hierbij aan substraatmengsel maar ook aan bijvoorbeeld isolatiemateriaal zoals polystyreen- of gipsplaten.
Veiligheidsvoorschriften:
 • Volg de toepassingsinstructies op de mat en op de verpakking.
 • Zorg ervoor dat de stroomkabel nergens geklemd zit.
 • Als de kabel of de mat beschadigd is, kan de mat niet meer gebruikt worden!
Beschikbare ThermoLux verwarmingsmatten:
 • ThermoLux Verwarmingsmat 17 x 17cm - 6 Watt
 • ThermoLux Verwarmingsmat 11,5 x 55cm - 10 Watt
 • ThermoLux Verwarmingsmat 70 x 30cm - 35 Watt
 • ThermoLux Verwarmingsmat 65 x 45cm - 40 Watt

Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...