1
Verzending slechts 6,90€ voor bestellingen onder 99€* ×
Gratis verzending van 99€ in NL +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en betrouwbare levering met DHL

Terra Aquatica TrikoLogic S Wortelbeschermer Trichoderma 10g, 50g

Artikel: 18072

 • Trichoderma harzianum zijn nuttige micro-organismen
 • Hoog effectieve biologische wortel beschermer Trichoderma
 • de ultieme bescherming tegen wortelzone problemen bij warm weer
 • geschikt voor hydro, coco, aarde, bioponics
 • belangrijk hulpmateriaal in de biologische teelt
Selectie
vanaf 23,28 €

incl. btw , Plus Verzending

voorradig

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving

Hoog effectieve biologische wortelbeschermer Trichoderma + ultieme bescherming tegen wortelzone problemen bij warm weer

Wortelbescherming is een belangrijke zorg voor alle tuinders: in aarde waar de wortels moeilijk toegankelijk zijn, en in hydrocultuur waar de de wortelzone gemakkelijk toegankelijk is, maar de wortels worden relatief blootgesteld aan ziekteverwekkers. En gezien de hoeveelheid moeite die we steken in het opbouwen een gezonde wortelmassa, is het gezond verstand om die investering te beschermen: Pythium, Fusarium, Verticillium en andere schimmel- en bacteriële pathogenen kunnen een ravage aanrichten in hydroponische systemen, vooral bij warm weer, waar schimmel meer een ziekteverwekker is, kunnen problemen zich vrijwel in één nacht ontwikkelen.

Er zijn verschillende "oplossingen" op de markt, van UV-sterilisatie tot commerciële fungiciden uit het tuincentrum, maar ze hebben allemaal nadelen: van kosten, complexiteit en twijfelachtige resultaten, tot toxiciteit en gezondheidsrisico's van fungiciden.

Gelukkig is er een zeer effectieve oplossing zonder dergelijke risico's: Trikologic S.

Om de meest effectieve bescherming te kunnen bieden, hebben we alle stammen getest die momenteel worden gebruikt als "nuttige organismen" en hebben we de meest effectieve, en snelst werkende combinatie geïsoleerd (te veel stammen en er is een strijd om zich te vestigen en bescherming te bieden: dat heeft geen zin bij snelgroeiende gewassen).

De uitgebalanceerde mix van nuttige micro-organismen van Trikologic S gaat direct aan de slag en beschermt de gehele wortelmassa van uw planten tegen ziekteverwekkende schimmels door een beschermende barrière te vormen die de groei, vermeerdering en overleving van ziekteverwekkers tegengaat. Dit geeft u de meest veerkrachtige bescherming tegen wortelpathogenen die er is. En dankzij dezelfde hoogwaardige Trichoderma als onze Trikologic-mix, zorgt Trikologic S ook voor de afbraak van ongewenst organisch materiaal in de voedingsoplossing waardoor deze potentiële bron van ziekte wordt omgezet in een aanvulling van mineralen die direct beschikbaar zijn voor uw planten.

Hoe gebruikt u Trikologic S:
Trikologic S is een natuurlijke, 100% organische beschermer, en werkt dus het beste als een preventief middel. Zoals bij alle aerobe micro-organismen, hoe beter de zuurstoftoevoer en hoe stabieler pH, temperatuur en vochtigheid zijn, hoe gezonder en effectiever Trikologic S zal zijn.
 • Als drench bij het zaaien van zaden, en als toevoeging aan water/voedingsstoffen voor zaailingen, jonge, en volwassen planten: voeg 1 g toe voor elke 15 tot 20 liter water of voedingsoplossing om de 6 tot 8 weken.
 • Voor volwassen planten, in aarde of kokos: voeg om de 6 tot 8 weken 10 g toe per 150 tot 200 liter water of voedingsoplossing, gewoon toevoegen aan uw water/voedingsoplossing-systeem, of direct op het substraat.
 • In zuivere hydrocultuur met blote wortel en bioponics: Als planten jong zijn en kleine wortelsystemen hebben, heeft Trikologic S een basis om te hergroeperen en te reproduceren: gebruik hiervoor een in de handel verkrijgbaar biofilter, of hang een 3 tot 5L plastic mandje gevuld met 80% kleikorrels en 20% kokos onder vallend water in uw tank, bijv. onder de terugloop van onze GrowStream systemen.
Gebruik Trikologic S met:
 • Alle GHE-voedingsstoffen en -substraten, in hydrocultuur en vollegrondstuinieren.
 • Pro Organic en andere organische voedingsstoffen werken bijzonder goed met GHE Trikologic S.
Trikologic S verkrijgbaar in:
 • Terra Aquatica TrikoLogic S Wortelbeschermer Trichoderma 10g
 • Terra Aquatica TrikoLogic S Wortelbeschermer Trichoderma 50g

Producent: Terra Aquatica by GHE
Additieven: Plantenadditieven
Voeding: organisch
Medium: AquaGrondHydroCoco

Beoordelingen

Beoordeel dit product als eerste:


Loading ...