1
#custom.glTopBarUsp1Mobile# +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en betrouwbare levering wereldwijd

Teelt zonder aarde

10.09.2015 11:50

Oorspronkelijk gedefinieerde Gericke hydrocultuur, een cultuurteelt in minerale voedingsstoffen oplossingen ,zonder een vast medium voor de wortels. In gedrukte vorm wedersprekend bij mensen dat de term "hydrocultuur" op andere teelt zonder aarde, zoals zand cultuur of grind cultuur overgedragen. Het onderscheid tussen hydrocultuur en een plantage zonder aarde is vaak wazig. Plantcultuur zonder aarde is een weitgefassterer term dan hydrocultuur, het impliceert alleen dat er geen aarde gebruikt worden met klei of leem.

Teelt zonder aarde

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel een zandige grondsoort, maar het zand kweek als een zaadkweek zonder bodem. hydrocultuur is een subset van de zaadkweek zonder bodem. Veel soorten zaad cultuur zonder grond niet de minerale voedingsstoffen oplossingen te gebruiken, de vereist voor de hydrocultuur.

Elk jaar worden er miljarden planten containers geproduceerd, met inbegrip van fruitbomen, schaduwrijke bomen, struiken, zaailingen voor bossen, plantaardige zaailingen, perkplanten, vaste planten en wijnstokken. De meeste potplanten worden volgens de plantage, als op Aarde Medium afgegeven. De meeste planten worden volgens de werkwijze van hydrocultuur gekweekt, omdat de grondloze medium vaak minerale voedingsstoffen via slow-release meststof, kationenuitwisseling en afbraak van het organische medium zelf biedt.

Meeste grondloze medium voor container planten bevatten ook organisch beschibare materiaal dat zijn bijvoorbeeld Turf of gecomposteerde schors, waarin de plant met een aantal stikstof wordt voorzien. De kas teelt van planten in Turfzakken worden vaak aangeduid als hydrocultuur, strikt genomen, zijn deze echter niet het geval omdat het medium verschillende mineralen biedt.

Loading ...