1
Gratis verzending van 99€ +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en betrouwbare levering met DHL

SANlight LED Verlichingset 2x EVO 4-100 - 250W

Artikel: 18319

 • Vermogen: 250W
 • Rendement: >3 ”mol/J
 • Optimaal verlichtingsoppervlak 2 EVO 4-100's: 100x100cm
 • Hoge PPF-performance: 696 ”mol/s
 • LED technologie van Seoul Semiconductor & Osram UX3
 • Levensduur: 90% lichtopbrengst na >90.000 bedrijfsuren
1.002,67 € 975,12 €
U bespaart 27,55 €

incl. btw Gratis verzending

voorradig

Levertijd: 3 - 5 Werkdagen

Beschrijving

SANlight EVO 4-100 250W LED kweeklamp - Kweekverlichting van het hoogste niveau

De SANlight EVO 4-100 is dé nieuwe maatstaaf voor alle homegrowers die het meest extreme aan lichtopbrengst uit hun growbox willen halen, en die het gebruik van CoČ niet schuwen Met twee EVO 4-100's op een vierkante meter behaal je de hoogste PPFD die je planten in de bloeifase aankunnen, ondersteund door een CoČ generator. Tijdens de groeifase raadt SANlight aan slechts één module in te schakelen, of met een dimmer op de twee modules te werken voor betere lichtverdeling. Door de kracht van het licht met 250W en 696”mol/s, is de EVO 4-100 niet geschikt voor beginners.

Laten we de talrijke feiten en voordelen van de SANlight EVO-serie LED kweeklampen eens voor je op een rijtje zetten:

Efficiëntie laat zich niet alleen in getallen uitdrukken

SANlight biedt met de EVO-serie een geavanceerde efficiëntie van meer dan 3 ”mol/J op moduleniveau aan. Tijdens de ontwikkeling werd echter over het algemeen gekeken naar praktische effecten: De aandacht is vooral uitgegaan naar de mogelijke opbrengst per oppervlakte en per tijd. Tijdens het onderzoek, gebaseerd op eigen ervaring, is het spectrum zo goed mogelijk geoptimaliseerd. Met als resultaat een breedband lichtbereik dat veel verder gaat dan het conventionele PAR-spectrum: De EVO LED's bieden een superieure rood/rood verhouding, die de fotomorfogenese** en dus ook de kwaliteit en de kwantiteit van de oogst positief beïnvloedt. (*Het fotomorfogenese proces bepaalt het uiterlijk van een gewas en leidt tot de uiteindelijke vorm, kleur en bloei van de plant. Dit is voor een belangrijk deel genetisch vastgelegd, maar wordt gestuurd door licht).

Bescherming en lichtbeheersing

Kenners van SANlight vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten, die ze in het verleden al dubbeldik hebben waargemaakt. En ook vandaag de dag blijft SANlight trouw aan die verwachtingen en zijn hoge kwaliteitsnormen. Zo is het bij alle modellen zo, dat na 90.000 bedrijfsuren de LED-kweeklampen van SANlight slechts 10% van hun lichtrendement verliezen. De combinatie van een unieke asymmetrische secundaire optische** verdeling van licht, met perfect op elkaar afgestemde geometrische vormen van de armaturen, zorgen voor een bovengemiddelde homogene verdeling van het licht, met de beste lichtdichtheid (PPFD ofwel Photosynthetic Photon Flux Density). Het slimme ontwerp van de EVO-serie minimaliseert het verlies en verspilling van fotonen tijdens hun reis naar de planten en beschermt de LED's tegelijkertijd tegen omgevingsinvloeden waaraan de modules tijdens een homegrow wordt blootgesteld. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor zwavel en andere chemische stoffen om de armatuur binnen te dringen, wat oxidatie van de LED-chipreflector kan veroorzaken. Ook laten de LED-bars zich eenvoudig reinigen, wat een langere levensduur en constantere lichtoutput garandeert. (**Secundaire optiek heeft 4 verschillende taken: Lichtcontrole, lichtverdeling, homogenisatie van licht en licht mengen).

Verfijnde techniek

Uit het bijna onoverzichtelijke grote aanbod aan LED's dat tegenwoordig op de wereldwijde markt beschikbaar is, heeft SANlight voor ons thuiskwekers het allebeste uitgezocht. Als het gaat om het rode- en far-red spectrum LED's gaat SANlight, zoals ze dat al jaren lang doen, voor de allebeste en nieuwste OSRAM High Power LED's. In het witte LED-spectrum is gekozen voor de overtuigende en gepatenteerde WICOP technologie van Seoul Semiconductor. De LED's die met deze technologie vervaardigd zijn, worden gekenmerkt door een uitzonderlijke robuustheid en het beste rendement door het ontbreken van loodframes en zilver.

Ready-to-dim

Elk model uit de EVO-serie is "ready to dim". Met andere woorden: Alle modellen zijn dimbaar, en kunnen met de meeste reguliere of gangbare besturingssystemen voor de thuiskweek gebruikt worden. Ook is het mogelijk de EVO LED's aan te sturen met een eventuele magnetische- of Bluetooth dimmer van SANlight zelf. Een magnetische- of bluetooth dimmer is niet inbegrepen bij je bestelling. Bestel de magnetische dimmer via deze link. Heb je liever zo'n hippe Bluetooth dimmer? Check dan even deze link. In vergelijking met standaard draaipotentiometers zijn SANlight dimmers slijtage vast en worden ze niet aangetast door luchtvochtigheid of water.

De professionaliteit begint al bij de kabel

Een extra bijkomend voordeel van de EVO-serie zijn de hoogwaardige, waterdichte connectoren. In de reguliere glas- en tuinbouw worden deze professionele verbindingen al enkele decennia gebruikt en hebben hun waarde daar allang bewezen. Niet alleen de connectoren, maar alle accessoires die SANlight in het assortiment heeft voldoen aan een dergelijke hoge standaard en bieden je de mogelijkheid om een kwalitatief en duurzaam verlichtingsnetwerk in je kweekruimte op te zetten. Configureer en installeer je lichthuishouding eenvoudig en veilig naar eigen inzicht en behoefte, enkelvoudig of in een "Daisy-Chain" aan elkaar geschakeld.

Maximaliseer je ruimte

Over het algemeen worden koolstoffilters en luchtafvoer aan het plafond van de growbox of kweekruimte gemonteerd. Veel typische verlichtingssystemen en armaturen komen daardoor een stuk lager te hangen dan je misschien lief is, omdat ze dan onder de andere apparatuur geïnstalleerd moeten worden. Het voordeel van het ontwerp en de opzet van de EVO-serie LED's is dat ze een stuk minder ruimte in beslag nemen. Apparatuur kan eenvoudig tussen de LED-modules opgehangen worden waardoor geen centimeter aan ruimte verloren gaat. De gewonnen extra ruimte aan het plafond geeft je de mogelijkheid je favoriete plantjes wat groter of langer te laten groeien, en daarmee dus ook wat extra aan opbrengst te genereren. Dat is natuurlijk wel even handig als je in een relatief kleine of lage growbox kweekt, maar net zo goed een voordeel in een grotere, professionele kweekruimte.

Technische specificaties EVO 4-100:

 • Optimaal verlichtingsoppervlak van één EVO 4-100: 100x100cm
 • Vermogen: 250W
 • Vermogensfactor: >0,95
 • Bereik ingangsspanning 100-240/277 50/60 Hz
 • Max. ingangsstroom: 1,[email protected]
 • IP-beschermingsklasse: IP65
 • Toelaatbare omgevingstemperatuur: 5-35°C
 • Max. relatieve vochtigheid: 99%
 • Emissie golflengte: 400-780 nm
 • PPF (Photosynthetic Photon Flux): 696 ”mol/s
 • Rendement: >3 ”mol/s
 • Stralingshoek: 90-112°
 • Gewicht: 4,8Kg
 • Afmetingen (LxBxH): 818 x 291 x 116mm
 • Levensduur: 90% lichtopbrengst na >90.000 bedrijfsuren

Voordelen in het kort:

 • "High-intensity" oplossing voor kweekruimte van 100cm diep of growbox van 100x100cm
 • Het gebruik van een CoČ installatie of dimmer is zeer aan te raden
 • Hoge intensiteit licht 696”mol/s bij 250W
 • Maximale homogeniteit in lichtverdeling
Leveromvang:
 • 2x SANlight EVO 4-100 - 250W
 • 1x Stroomkabel geschikt voor EVO-Serie
 • 1x H-verdeelblok voor EVO-Serie
 • 2x Verlengkabel 1Mtr met rechte aansluiting
 • 1x Legrand Omnirex tijdschakelaar
 • 2x Light-Hanger Set voor verlichting - max. belasting 5Kg
NB De SANlight magnetische dimmer voor de EVO-Serie of de SANlight Bluetooth dimmer voor de EVO-Serie zijn niet inbegrepen in de levering, bestel ze apart via onze webshop.

Producent: SANlight
Wattage: 250 W
Fase: GroeiBloeiDualStekken
Gewicht: 10,59 Kg

Beoordelingen

Beoordeel dit product als eerste:


Dit artikel bestaat uit
Loading ...